به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اسپوتنیک،سازمان دیده بان حقوق بشر روز پنج شنبه گزارش های تازه ای در مورد استفاده عربستان سعودی از بمب های خوشه ای در مناطق مسکونی یمن منتشر کرد.
دیده بان حقوق بشر در این گزارش اعلام کرد که شواهد نشان می دهد این بمب های خوشه ای ساخت آمریکا هستند.
«تاد پیرس»، از ژنرال های بازنشسته ارتش آمریکا،نویسنده و کارشناس حقوق نظامی و آزادی های مدنی در آمریکا گفت:ما باید پاسخگوی جنایت کشتار شهروندان یمنی باشیم چرا که این سلاح ها را تولید کرده و به افرادی فروخته ایم که میدانستیم این سلاح ها را در چه جایی می خواهند استفاده کنند.
واشنگتن از نوامبر سال 2015 میلادی حجم زیادی از بمب های خوشه ای به ارزش 1.2 میلیارد دلار فراهم کرد.
ایالات متحده امریکا یکی از تولیدکنندگان و استفاده کنندگان اصلی بمب های خوشه ای است که در سال 2008 میلادی،117 کشور استفاده از آنها را منع کردند.
با این وجود نه آمریکا و نه عربستان سعودی معاهده منع استفاده از بمب های خوشه ای را در آن سال امضا نکردند.
پیرس در اینجا این سوال را مطرح می کند که « آمریکا و اسراییل تا کنون چند نفر را با استفاده از بمب های خوشه ای تولید ایالات متحده ،کشته اند؟».
وی در پاسخ به این پرسش می گوید:هر نوع مخالفت آمریکا در قابل استفاده از این سلاح ها تنها برای زمانی است که که یک کشور غیر متحد اقدام به استفاده از آنها کند.
پیرس افزود:جدایی ناپذیری ما از متحدانمان ما را در جنایت های آنها شریک می کند و منجر به هدف قرار دادن ما می شود.
«نجام حیدر» استادیار علوم دینی در دانشگاه کلمبیا نیر در این باره به اسپوتنیک گفت:سیاستگذاران آمریکایی نباید از اسناد اخیرا منتشر شده در مورد استفاده از بمب های خوشه ای تولید آمریکا در یمن متعجب شده باشند.
وی افزود:این سیاست همیشگی آمریکا در یمن بوده است.سعودی ها همواره به طور سیستماتیک شهروندان و بیمارستان های یمن را هدف قرار داده اند.آنها همچنین مسئول نقض آتش بس اخیر هستند.
وی خاطر نشان کرد که آمریکا در دو ماه گذشته بمب های خوشه ای را در اختیار عربستان سعودی قرار داده است.
حیدر گفت:با توجه به این حقیقت که نوامبر گذشته،دولت امریکا با فروش 1.2 میلیارد دلار بمب خوشه ای به عربستان موافقت کرد نمی توان در این باره واشنگتن بدبین نبود.
استاد دانشگاه کلمبیا خاطرنشان کرد که این بمب ها نه علیه القاعده و نه علیه داعش به کار رفته است بلکه برای کشتن شهروندان یمنی مورد استفاده قرار گرفته و بحران انسانی را در این کشور به وجود آورده است.
سازمان ملل اعلام کرده است که حدود دو هزار و 795 نفر در آغز جنگ یمن که 9 ماه از آن می گذرد،کشته شده اند.
نظر شما