تنها ۶ درصد بهره برداران بخش کشاورزی متخصص هستند/کشاورزی باید به دانش فنی مجهز شود

خبرگزاری شبستان: در مراسم تجلیل از فعالان بخش کشاورزی، بر استفاده از دانش روز در ارتقای صنعت کشاورزی تاکید شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر عبدالله یوسفی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی امروز در نشست تخصصی تشکل های بخش کشاورزی و تجلیل از تولیدکنندگان برتر استان که در محل تالار حافظ بجنورد برگزار شد، نقش نیروی انسانی ماهر و متخصص را در توسعه و رشد بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: به طوری که در برخی کشورهای توسعه یافته این عامل 80 درصد موفقیت ها را به خود اختصاص داده است.

 

وی نقش نیروی انسانی را بیشتر از آب، زمین، سرمایه و ماشین آلات دانست و اظهارداشت: با تلفیق منابع می توان بهره وری بیشتری در این بخش داشت.

 

دکتر یوسفی توسعه، اشاعه و ترویج دانش در فعالیت های بخش کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: بخش کشاورزی در کشور ما به لحاظ کمبود دانش فنی بهره برداران این بخش رنج می برد.

 

وی میزان دانش فنی بهره برداران بخش کشاورزی از علم تخصصی و تحصیلات دانشگاهی را کمتر از 6 درصد اعلام کرد که فقط یک درصد آنها در رشته های کشاورزی تحصیل می کنند.

 

وی متذکر شد: این در حالی است که در سازمان نظام مهندسی کشاورزی در استان بیش از دو هزار و 500 فارغ التحصیل عضو هستند که دارای مدارک لیسانس تا دکترا بوده و 70 درصد آنها جویای کار هستند.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به پایین بودن سطح سواد در واحدهای تولیدی، تصریح کرد: باید سازوکاری اندیشیده شود که از دانش موجود در علمی تر کردن واحدهای کشاورزی استفاده شود.

 

وی تعداد بهره برداران بخش کشاورزی را بیش از 82 هزار نفر ذکر کرد و گفت: از این تعداد تشکل و بهره بردار برای کشاورز نمونه ثبت نام کردند که در نهایت 49 تشکل و کشاورز به عنوان نمونه برگزیده شوند.

 

دکتر یوسفی با اشاره به انتخاب یک کشاورز استان به عنوان نمونه کشوری، خاطرنشان کرد: این کشاورز استان 171 تن پیاز در هکتار برداشت داشته در حالی که میانگین کشوری 34 تن در هکتار است.

 

وی میزان تولید گندم توسط تولید کننده نمونه کشوری را 12 هزار و 840 کیلو ذکر کرد و بیان داشت: تولید کننده استان نیز 11 هزار و 317 کیلو برداشت گندم در هکتار داشته که میانگین کشوری سه هزار و 750 کیلوگرم و میانگین جهانی دو هزار و 230 کیلوگرم است.

 

دکتر یوسفی با تاکید بر تلفیق منابع موثر بر تولید برای رسیدن به میانگین تولید این نمونه ها، خاطرنشان کرد: کاهش فاصله بین میانگین تولید جامعه و تولید کننده برتر در افزایش تولید و ضریب خوداتکایی تولیدات اساسی محور اساسی برنامه اقتصاد مقاومتی است.

 

وی یاداور شد: هم اکنون بیش از 37 درصد اشتغال در بخش کشاورزی است و بیش از 25 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص می دهد که نشان از اهمیت این بخش دارد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه 6/6 درصد اعتبارات به بخش کشاورزی، آب، منابع طبیعی و فصل کشاورزی اختصاص دارد، تصریح کرد: با وجود همه تنگناهای مالی با حمایت دولت در سال جاری اعتبارات تملک دارایی 12 و 7 دهم درصد رشد داشته و در سفر هیات دولت نیز 60 میلیارد تومان برای توسعه آبیاری تحت فشار و سیستم های نوین آبیاری اختصاص یافت.

 

وی افزود: در بخش تسهیلات بانکی نیز کل منابع که به بخش کشاورزی اختصاص یافت 524 میلیارد تومان بوده که 16 و 4 دهم درصد کل تسهیلات بانکی بوده در حالی که بر اساس  قانون باید به 25 درصد برسد.

 

دکتر یوسفی یادآور شد: باید همان گونه که اولویت اول در استان ما کشاورزی اعلام شده سرمایه گذاری بیشتری نیز در این بخش صورت گیرد تا رونق اقتصادی استان بیشتر شود و سرعت گیرد.

 

مهندس حسن نامجو، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی نیز در این جلسه اولویت را در بخش آب، خاک، زمین یا شیوه های مدرن ندانست و گفت: بلکه باید سطح دانش افزایش یابد.

 

وی متذکر شد: باید سطح علوم و فنون پایه و اکولوژیک موثر در تولید را بالا برده و به کار گیریم چرا که در غیر این صورت مشکلات باقی می ماند.

 

مهندس نامجو خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به تلاش های موجود از ناحیه مسئولان و نهادهای متولی ولی باز هم درآمد کشاورزان با هزینه ها نمی خواند.

 

وی وظیفه تامین دانش و انتقال آن به کشاورزان را به عهده سازمان نظام مهندسی دانست و بیان داشت: هم اکنون این سازمان به عنوان تنها سازمان تخصصی و دانش بنیان بخش کشاورزی با دو هزار و 500 عضو فعالیت دارد.

 

وی تصریح کرد: هم اکنون امکان حضور کارشناسان سازمان در مزرعه فراهم شده و اقدامات خوبی در این راستا در حال انجام است.

 

کد خبر 513671

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha