به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر رشاد، رییس شورای حوزه علمیه استان تهران امروز پنجشنبه 17 دی ماه 94 در همایش اساتید حوزه علمیه استان تهران در مدرسه امام علی ابن ابیطالب (ع) برگزار شد، شیخ نمر باقرالنمر را عالمی قهرمان، مجاهد و شجاع دانست که در برابر ظلم سعودی ها ایستاد و در این راه جانش را تقدیم کرد، گفت: شیخ ابراهیم زکزاکی نیز در گوشه دیگری از عالم 5 میلیون نفر را با معارف اهل بیت (ع) آشنا کرد، عالمی که 6 پسر از 7 پسر خود را تقدیم اسلام کرد و در یک روز 3 پسرش به ضرب گلوله به شهادت رسیدند. این علما حاصل زحمات و نفسات روحانی حضرت روح الله (ره) هستند.
رییس شورای حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: ما در حوزه های علمیه نگران جان شیخ ابراهیم زکزاکی هستیم. انشاءالله مسئولان نظام تحت نظر مقام معظم رهبری تدابیر لازم برای آزادی ایشان اتخاذ کنند. وی خاطرنشان کرد: هر سازمانی از جمله حوزه علمیه سه رکن کنشگر، نرم افزار و سخت افزار دارند. در میان بخش کنشگر یعنی نیروی انسانی نقش محوری و اصلی با اساتید است به طوری که حوزه بدون استاد بی معناست.
حجت الاسلام والمسلمین رشاد استاد را محور اصلی فعالیت های حوزه دانست و گفت: این نقش محوری در گذر زمان و به اقتضای تشکیل یک شبکه مدیریتی کمرنگ شده است. وی با بیان اینکه در بخشنامه شهید مطهری (سپهسالار) استاد محور همه امور معرفی شده است، افزود: استادمحوری و استادسالاری در حوزه های علمیه یک سنت بوده است بنابراین نباید تشکیلات اداری و مدیریتی این جایگاه را متزلزل کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تاسیس مدرسه و فراهم کردن امور ساختاری و سخت افزاری بر عهده مدیریت مدرسه است، خاطرنشان کرد: شئون علمی، معرفتی و تهذیبی مدرسه بر عهده استاد است و نباید این نقش تضعیف شود.
وی ادامه داد: طلبه باید از نظر اخلاقی، تهذیب نفس، شئون علمی و پژوهشی، الزامات سیاسی و اجتماعی و مهارت های عرفی تربیت شود. حجت الاسلام والمسلمین رشاد سلامت جسمانی را لازمه زندگی طلبگی دانست و گفت: طلبه باید به لحاظ زیستی و صحت جسمی پرورده شود و مهار نشود.
وی افزود: به جز چند مدرسه عمده مدارس علمیه استان تهران فرسوده، 100 ساله و 200 ساله، کم نور، مرطوب و کوچک هستند که این وضعیت کار را برای اساتید در زمینه تربیت طلاب سخت می کند. رییس شورای عالی حوزه علمیه استان تهران خاطرنشان کرد: باید وجود طلبه اتحاد عالم و معلوم شود به طوری که علم نزد او حضوری شده و صرفا حامل علم نباشد.
وی ادامه داد: طلاب به جهات مختلف آموزشی و پژوهشی دچار مشکل هستند، برای مثال در زمینه علم کلام آنچنان ضعیف اند که برخی جوان ها از آنها قوی تر می باشند.
نظر شما