روزهای خوش در انتظار مردم درمیان/ گره کور اشتغال باز می شود

خبرگزاری شبستان: تلاش های ۱۰ ساله مسئولان خراسان جنوبی و شهرستان درمیان بالاخره بعد از ۱۰ سال به بار نشست و قرار است گره کور ‌«اشتغال» در این شهرستان محروم مرزی با افتتاح رسمی کارخانه سیمان باقران باز شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، پروژه بزرگ سیمان باقران که بیش از 30 هزار سهامدار دارد این روزها در مراحل آخر خود قرار دارد بگونه ای که طبق گفته مسئولان این کارخانه در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد تا با اشتغال ایجاد شده موجب خوشحالی مردم شهرستان محروم درمیان شود.

 

عصر دیروز (۱۶ دی) تعدادی از خبرنگاران و اصحاب رسانه استان به همراه حجت الاسلام سید محمد باقر عبادی نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس و بشیری زاده فرماندار درمیان برای بازدید از این پروژه راهی درمیان و محل این پروژه شدند تا از نزدیک در جریان آخرین روند پیشرفت این پروژه بزرگ قرار گیرند.

 

ابتدا همراه با مسئولان بازدیدی از این پروژه داشتیم؛ پیشرفت پروژه کاملا محسوس بود و نسبت به دفعات قبلی که در این کارخانه حضور یافته بودیم، کارهای خوبی انجام شده بود و در مراحل آخر قرار داشت.

 

گرچه مدیر کارخانه می گفت: هم اکنون و قبل از افتتاح رسمی نیز ظرفیت تولید روزانه این کارخانه حدود 500 تن است که سیمان تولید شده به علاوه بر توزیع در شهرستان، به کشور افغانستان صادر می‌شود.

 

 

نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس در این بازدید ضمن تشکر از مسئولان و مدیران این پروژه گفت: پروژه سیمان باقران نسبت به قبل پیشرفت قابل ملاحظه ای دارد و بیشتر تجهیزات آن نصب شده است.

 

پیشرفت 93 درصدی پروژه سیمان باقران

حجت الاسلام سید محمدباقر عبادی با بیان اینکه این پروژه در مکان‌هایی که تجهیزات نصب شده 93 درصد و مابقی مکان‌ها 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: در دو سال اخیر علاوه بر وام‌هایی که قبلا گرفته شده است، مبلغ 54 میلیارد تومان با پیگیری هایی که انجام دادیم برای این پروژه گرفته شده که 20 میلیارد تومان از این مبلغ سرمایه در گردش است که بعد از افتتاح پروژه داده خواهد شد.

 

وی خواستار تسریع در راه اندازی کامل این پروژه شد و گفت: هر چند این پروژه در حال حاضر صادرات دارد اما برای تولید انبوه باید همه قسمت‌های کارخانه کامل شود.

 

 

سیدجلیل موسوی، مدیرعامل پروژه سیمان باقران نیز در این بازدید با بیان اینکه این شرکت با پیگیری‌های هیات معتمدین محل و همراهی مقامات استان راه‌اندازی شده است، گفت: این شرکت اکنون 30 هزار سهام دار عام دارد.

 

وی با اشاره به اینکه تامین منابع مالی این پروژه در مقاطعی دچار مشکل شده است، گفت: در دو سال اخیر و بعد از دوره ای توقف، با پیگیری های انجام شده و مساعدت مسئولان و همراهی حجت الاسلام عبادی بحث تامین منابع کارخانه در دو زمینه افزایش سرمایه شرکت و تسهیلات بانک ملی و کشاورزی، پروژه دوباره شروع بکار کرد و در حال حاضر هم بیشتر تجهیرات آن نصب شده است.

 

مدیرعامل پروژه سیمان باقران با بیان اینکه در حال حاضر بخشی از تجهیزات آن خارجی هست که در حال پیگیری هستیم که بزودی وارد ایران شود، گفت: این تجهیرات به محض رسیدن به ایران یکی دو هفته بعد، نصب خواهد شد.

 

تولید روزانه 500 تن سیمان و صادرات به افغانستان

موسوی با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود در دو سه هفته آینده تست تجهیزات را برای آزمایش راه اندازی شروع کنیم، گفت: این کارخانه از اواخر سال گذشته شروع به تولید سیمان کرده است که بخش عمده تولید را به افغانستان صادر کردیم.

 

وی با بیان اینکه راه اندازی کارخانه سیمان باقران در توسعه اقتصاد و اجتماعی منطقه نقش بسزایی خواهد داشت، افزود: امید است این پروژه در ماههای آینده راه اندازی شود تا در این منطقه محروم علاوه بر منافع اقتصادی که دارد به تثبیت جمعیت و امنیت و توسعه منطقه کمک کند.

 

مدیرعامل پروژه سیمان باقران با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل اصلی کارخانه تاخیر در ارسال تجهیزات خارجی است، گفت: تاریخ دقیق افتتاح پروژه مشخص نیست چراکه بستگی به رسیدن تجهیزات خارجی و نصب آنها دارد.

 

موسوی تاکنون 104 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه از بانک‌ها اخذ شده است، گفت: حدود 28 میلیون و 800 هزار یورو ارزی بوده که از محل صندوق ذخیره ارزی تامین شده است.

 

وی با بیان اینکه تمام اعتبارات مصوب هنوز جذب نشده و مقداری باقی مانده است، گفت: امید است روند اعطای وام به کارخانه تسهیل شود تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود.

 

مدیرعامل پروژه سیمان باقران با بیان اینکه از مبلغ 54 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده تاکنون 21 میلیارد تومان جذب شده است، گفت: برای افتتاح این پروژه باید سوخت بخریم، روغن کاری انجام شود و مواد اولیه هم خریداری شود که اینها حدود 9 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما از محل تسهیلات بانک ملی نمی توانیم سوخت بخریم و باید از محل سرمایه در گردش خریداری شود که آن اعتبار هم بعد از صدور پروانه بهره برداری پرداخت می‌‎شود که این با کار ما در تناقض است.

 

ایجاد اشتغال برای حدود 2 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم

موسوی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 320 نفر در این کارخانه مشغول بکار هستند، گفت: بعد از راه اندازی و بهره برداری حدود 250 نفر کادر شرکت و در مجموع حدود 2 هزار نفر هم اشتغال مستقیم و غیر مستقیم وابسته به این کارخانه ایجاد خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه اولویت اصلی جذب و استخدام برای این کارخانه نیروهای بومی و محلی شهرستان درمیان است، گفت: درمیان حدود 55 هزار خانوار جمعیت دارد که با توجه به سرانه خانوار در منطقه این میزان حدود 20 درصد پوشش اشتغال ایجاد می کند.

 

موسوی گفت: ظرفیت تولید سیمان کارخانه سیمان باقران در حال حاضر 500 تن است که بعد از افتتاح به 3300 تن در روز خواهد رسید.

 

 

 

 

 

کد خبر 513508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha