به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، ابراهیم اندرخورا، دکترا جامعه شناسی فرهنگی و تحلیل گر آسیب های اجتماعی عصر امروز(15دی) در هشتمین کارگروه تخصصی توسعه و ترویج فرهنگ دینی در سالن شماره دو استانداری با بیان اینکه منشور خانواده باید در خانه های مردم بصورت یک فرهنگ نهادینه شود، اظهار داشت: سرعت اختلالات و چالش های فرهنگی نظام خانواده چند برابر فعالیت های فرهنگی در این حوزه است.
وی از آرامش به عنوان حلقه مفقوده خانواده ها یاد کرد و گفت: تبیین مفاهیم نظامند منشور خانواده در دستگاه های دولتی و غیر دولتی خانواده های استان مازندران مهمترین هدف اجرای این منشور در استان است.
اندخورا، فعالیت هدفمند در دستگاه های دولتی و غیر دولتی، پیگیری جهت قرار گرفتن منشور خانواده در سرفصل های آموزشی آموزش و پرورش و دانشگاه ها، همکاری و ایجاد یک شبکه ارتباطی تبلیغی در حوزه رسانه های مکتوب و مجازی و صدا و سیما، پیگیری مناسب جهت بهره گیری از امکانات شهرداری ها و فرمانداری ها، بهره مندی از ظرفیت حوزه های علمیه خواهران و برادران، بهره مندی از ظرفیت و فرصت های بسیج استان و بهره مندی از ظرفیت های بهزیستی استان را از جمله اهداف جزئی اجرای منشور خانواده برشمرد.
وی، طلاق عاطفی را از آسیب های جدی جامعه امروز دانست و گفت: یکسان سازی منابع و سرفصل های آموزشی در حوزه خانواده ضروری است.
عباس احمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه سوادکوه و کارشناس فضای مجازی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری(مدظله العالی) که فرهنگ را به تنفس تشبیه نمودند، عنوان داشت: مازندران استان کشاورزی است و کشاورزان برای آماده سازی زمین برای زراعت ابتدا مرز بندی می نمایند تا آب و منابع انرژی هدررفت نداشته باشد.
وی افزود: آگاه سازی و روشنگری افکار عمومی از آسیب های پیش رو در حوزه فرهنگ از ملزومات به ثمر نشستن فعالیت های این بخش است.
احمدی با بیان اینکه 90درصد معضلات اجتماعی ریشه فرهنگی دارد، گفت: دشمن در حوزه فرهنگ حرفه ای کار می کند و این درحالی است که فرهنگ در جامعه ما بصورت ابتدایی مورد توجه است.
وی با تاکید اینکه بایستی از ابزاری نظیر فضای مجازی به عنوان یک فرصت استفاده شود، افزود: رهبری(حفظه الله) در ادامه مسایل فرهنگی، جنگ نرم را اولویت اصلی معرفی نمودند چرا که سبک زندگی را تغییر می دهد و خودکشی و طلاق های عاطفی را به همراه خواهد داشت.
احمدی با بیان اینکه امکانات و تکنولوژی در جوامع مدرن دنیا، آسایش می آورد اما آرامش نه، اظهار داشت: خانواده قدرت نرم نظام اسلامی است.
وی زندگی را به بازی پازل تشبیه نمود و تصریح کرد: زمانی موبایل قطعه کوچکی از این پازل بوده اما امروز موبابل بخش اعظمی از پازل را در تصرف خود درآورده است.
احمدی بر لزوم اشاعه ارزش ها و ایجاد روشنگری در فضای مجازی تاکید کرد.
حجت الاسلام علي غفاري، مدير حوزه علميه خواهران مازندران با بیان اینکه هم افزایی فعالیت های فرهنگی دینی در استان مهمترین هدف کارگروه تخصصی توسعه و ترویج فرهنگ دینی است، عنوان داشت: ساماندهی فرهنگ دینی از ضروریات است.
وی تهیه منشور خانواده را با بهره گیری از ظرفیت کارشناسان طراز اول استان را خروجی این کارگروه اعلام کرد و گفت: هم افزایی زمانی معنا می یابد که بدور از موازی کاری باشد.
حجت الاسلام غفاری با اشاره به اینکه امروز پدیده آسیب های فرهنگی یک موضوع غیر قابل انکار است، اظهار داشت: بایستی با برنامه به حوزه فرهنگ ورود نمود و نباید منتظر بود که افراد بیگانه با فرهنگ دینی برای جامعه برنامه ارائه دهند.
نظر شما