دکتر مجید ابهری، آسیب شناس در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به مصرف مشروبات الکلی در کشور گفت: مصرف مشروبات یکی دیگر از آسیب هایی است که از اتاق فکر جنگ نرم سرچشمه می گیرد.
وی ادامه داد: ورود غیرقانونی مشروبات الکلی، تولید آن در داخل توسط سودجویان و مصرف الکل سفید عرضه شده در داروخانه ها منبع اصلی این ناهنجاری ها در کشور می باشد.
وی با بیان اینکه متاسفانه پایین آمدن سن مصرف الکل به دوران دبیرستان (17 سال) و افزایش آمار آن، زنگ خطر این ناهنجاری را به صدا درآورده است، افزود: متاسفانه 70 درصد مشروبات الکلی که در داخل کشور عرضه می شود، تقلبی بوده و مرگ فوری یا بیماری های صعب العلاج در درازمدت را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: همچنین نابینایی، بیماری های قلبی، تپش قلب، لغزش دست و پا، شوک های عصبی و سمپاتیک عوارض اصلی مصرف مشروبات الکلی می باشد.
این آسیب شناس تصریح کرد: پایین بودن سطح نشاط اجتماعی، ارزان بودن الکل سفید، مصرف آن به عنوان تفریح توسط بعضی از جوانان، سودآوری عرضه مشروبات تقلبی تحت عنوان اقلام خارجی از جمله آسیب هایی است که در پیرامون این رفتار وجود دارد.
ابهری با بیان اینکه خشونت های رفتاری، درگیری های فیزیکی و قتل از جمله رفتارهایی است که بعد از مصرف مشروبات الکلی به عنوان پرخاشگری الکل بر مصرف کننده، دست می دهد، خاطرنشان کرد: رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند چرا که مصیبت از مخفی کاری و عدم بیان واقعیات ،گذشته است.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر یک مرکز ترک الکل به طور نیم بند در تهران ایجاد شده است که باید به طور جدی ایجاد و توسعه این گونه مراکز دنبال شود.
وی اظهار کرد: افزایش سطح نشاط اجتماعی، عرضه تفریحات و سرگرمی های رایگان یا ارزان قیمت به جوانان، مدیریت مخاطب پسند در پر کردن اوقات فراغت آنها، بیان علمی و تخصصی عوارض مصرف الکل به ویژه در سنین پایین، اهرم های پیشگیری و موثر این گونه است.تصویب قوانین و تشدید مجازات تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضه کنندگان مشروبات الکلی است که دومین گروه از پیشگیری های وضعی می باشد.
ابهری تصریح کرد: افکار عمومی سؤال می کنند در کشوری که تولید و مصرف مشروبات الکلی بر اساس قانون و باورهای دینی ممنوع بوده و مشمول مجازات های مختلف می باشد این آمار اعلام شده توسط مسئولان چه مفهومی دارد، بعضی از مسئولان اجرایی کشور تصور می کنند با بیان آسیب های اجتماعی در رسانه ها از مسئولیت آنها کاسته می شود در حالی که پرسشگری خرد جمعی رسالت و مسئولیت آنها را مضاعف کرده و جوابگویی آنها را می طلبد.
وی با بیان اینکه روسیه با 15 لیتر بالاترین مصرف سرانه الکل را دارد، اظهار کرد: سرانه مصرف در کشورهای اسلامی 2.5 لیتر و اروپا 8.5 لیتر می باشد. من تصور نمی کنم مصرف الکل ایران از آمریکا و اروپا بیشتر باشد، بیان این گونه آمارها فقط ایجاد اضطراب اجتماعی می کند.
وی با اشاره به افزایش مصرف الکل در میان زنان بیان کرد: متاسفانه تغییر سبک زندگی تحت تأثیر شبکه های ماهواره ای، چشم و هم چشمی در بین بعضی از بانوان، مصرف مشروبات را در میان آنها افزایش داده است. بعضی از زنان تصور می کنند با مصرف این گونه مشروبات امروزی و پیشرفته به حساب می آیند در حالی که تصور آنها غلط و دور از عقل می باشد.
نظر شما