به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، محسن رنجبر معاون برنامه ريزي و سرمايه انساني شهرداري قم اظهار كرد: هنگام قبول مسئوليت از سوي شهردار قم سفارشهايي شد كه اين مسائل در دستور كار قرار گرفته است.
وي بيان كرد: برنامهريزي بلند مدت براي امور شهرداري، ساماندهي آمار و اطلاعات صحيح از شهرداري، تدوين اطلس نيازمنديهاي شهر و ايجاد اتاق فكر از جمله تاكيداتي بود كه شهردار براي مسئوليت معاونت برنامهريزي داشت و در اين راستا تلاش شده كه اين كارها به صورت جامع انجام شود.
معاون شهردار قم با تبيين اهداف تدوين اطلس نيازمنديهاي شهر گفت: استفاده از تمام ظرفيتهايي كه ميتواند در شهر تاثير گذار باشد از جمله اهداف تدوين اطلس نيازمنديهاي شهر است.
وي با بيان اينكه شهرداري براي تدوين اين اطلس از تمام افرادي كه ذينفع، ذينفوذ، اشخاص نخبه و اشخاصي كه صاحب نظر هستند استفاده ميكند گفت: اتاق فكر از ديگر مواردي است كه بايد در مديريت شهري به آن توجه كرد.
رنجبر ادامه داد: با برنامه ريزي در افق كوتاه مدت، زماني كه برنامههاي شهرداري را به يك سوس هدفمند تعيين كرديم، بحث تبديل شهرداري به عنوان يك سازمان استراتژي محور دنبال شده و شهرداري به يك سازمان بالغ تبديل ميشود.
وي با بيان اينكه در حال حاضر اين اتفاق ميسر نيست تصريح كرد: براي بالغ شدن يك سازمان بايد تمام برنامههاي هدفمند شده انجام شود و سپس به دنبال افق بلند مدت رفت.
معاون برنامه ريزي و سرمايه انساني شهرداري قم اضافه كرد: برنامهريزي ميان مدت بايد در شهرداري صورت بگيرد تا شهرداري قم به يك شهرداري استراتژيمحور تبديل شود.
وي عنوان كرد: زماني كه ميخواهيم شهر را به سمت و سوي هدفمند پيش ببريم زماني است كه شهر توان كشيدن اين بار سنگين را داشته باشد يعني زماني كه سازمان ما استراتژي محور نيست نميتوانيم كارهاي سنگين از آن انتظار داشته باشيم.
رنجبر اضافه كرد: قم براي اينكه چالشهاي پيش رو را پركند نيازمند سرمايههاي سنگين مانند رقمي بالغ بر هزار ميليارد ريال است و اين مجموعه كه آن را اداره ميكند بايد ظرفيت و كشش لازم را داشته باشد.
وي بيان كرد: در چند مرحله بايد شهرداري را آماده كرد كه بار سنگين را روي دوش آن گذاشت و اين بار سنگين تبديل شهر قم به عنوان الگوي ديگر شهرهاي اسلامي است.
معوان شهردار قم خاطرنشان كرد: در اتاقهاي فكر مشغول برنامه ريزي و طراحي چشم انداز برنامههاي آينده هستيم تا يك تصوير ايده آل از آينده قم در افق ۱۴۰۴ و ۱۴۱۴ را ترسيم كنيم و زماني كه اين اتفاق افتاد برنامهاي پنج ساله از دل اين برنامهها بيرون ميآيد.
وي افزود: برنامه پنج ساله نخست طراحي شده ولي هنوز به تصويب نرسيده است و در سال ۹۵، برنامههاي پنج ساله در شهرداري آغاز خواهد شد.
رنجبر خاطرنشان كرد: در حال حاضر چشم انداز و برنامه مصوب براي قم نداريم و آنچه كه وجود دارد برنامهاي است كه براساس آن بودجه ميدهند ولي برنامه مصوب برنامهاي است كه ذي نفعان و ذي نفوذان در آن نظر بدهند و موثر واقع شوند.
نظر شما