تنبيه بدني در كودكي موجب بروز افسردگي در نوجواني مي شود

خبرگزاری شبستان: مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین گفت: يكي از مسائلي كه در بين نوجوانان ديده مي شود افسردگي است كه تنبيه بدني در دوره كودكي موجب بروز افسردگي در دوران نوجواني مي شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی پیش از ظهر امروز (15 دي) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: يكي از مباحث مهم در زندگي، معيشت و رزق و روزي است.

وي ادامه داد: امام باقر (ع) به امام صادق (ع) فرمودند اي پسر عزيزم هر موقع ياد نعمتي از نعمت هاي خداوند افتادي بگو الحمدالله و اگر چيزي بزرگ تو را محزوم كرد بگو لا حول ولا قوة الا بالله و اگر روزيت كم شد بگو استغفرالله؛ بنابراين يكي از كليدهاي گشايش رزق و روزي استغفار است.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه كرد: خاصيت اين ذكر زدودن اندوه و غم است و بايد توجه كرد كه رزق فقط خوردني ها، نوشيدني ها و پوشيدني ها نيست بلكه يكي از رزق ها فرزند صالح است.

وي با اشاره به عوامل مهم در تربيت صحيح فرزند تصريح كرد: آرامش در زندگي در تربيت فرزند صالح اثرگذار است به طوري كه در فضاي صميمي و محبت آميز مي شود يك انسان را به درستي تربيت كرد و اگر صفا و پاكي در خانواده حاكم باشد فرزند انسان پاك مي شود.

حجت الاسلام محمدحسيني اعلام كرد: اگر شيعه علي (ع) هستيم بايد شيوه و روش امامان نيز الگوي ما باشد و بر اين اساس فرزند خود را تربيت كنيم و با الگوگيري از امامان زندگي ما بهشتي مي شود و از زندگي جهنمي كه وي‍ژگي هاي آن بداخلاقي، بددهني و پرخاشگري و غيره است دور مي شويم.

وي گفت: بحران هويت، گسترش و توسعه تربيت رسانه اي و تضاد و تقابل بين نسل ها از مشكلات نوجوانان امروزي است و يكي از مواردي كه در بين نوجوانان ديده مي شود افسردگي است كه يكي از عوامل مهم در بروز اين مشكل تنبيه بدني است در واقع تنبيه بدني در دوره كودكي موجب بروز افسردگي در دوران نوجواني مي شود.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اعلام كرد: يكي از مسائلي كه موجب ايجاد فاصله عاطفي بين فرزند و والدين مي شود غرور است به طوري كه غرور موجب بروز رفتار ناصحيح و به دور از ادب فرزندان مي شود.

وي تأكيد كرد: اگر محبت در خانه حاكم باشد از زندگي لذت خواهيم بود و مي توان فرزنداني صالح و سالم تربيت كرد كه بتواند در اجتماع فرد مفيدي باشد.

حجت الاسلام محمدحسيني توضيح داد: هيچ كس با عصبانيت تربيت نمي شود بلكه غضب موجب  تقليد و الگوگيري فرزندان مي شود و فرزندان ما نيز عصباني بار مي آيند و فرزند نيز ديگر آن احترام لازم را براي والدين خود قائل نخواهد بود.

وي با اشاره به تأثير و نقش پدر در تربيت فرزند يادآور شد: وقتي پدر اعتماد به نفس بالايي داشته باشد فرزندان نيز اعتماد به نفس شان بالا خواهد بود زيرا پدر مظهر اعتماد به نفس كودك است يعني ضعف اعتماد به نفس از پدر به فرزند منتقل مي شود.

مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین يادآور شد: نحوه ارتباط با هر يك از فرزندان متفاوت است و بايد بر اساس شناخت با آنها رفتار شود بنابراين والدين بايد نسبت به رفتار فرزندان شان شناخت كافي داشته باشند تا بتوانند بهترين روش را در تربيت او به كار گيرند.

کد خبر 513049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha