هیأت داوران بخش فیلم جشنواره فیلم مستقل خورشید معرفی شدند

خبرگزاری شبستان: اعضای هیأت داوران بخش فیلم پنجمین جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید، معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره فیلم مستقل خورشید، محمدرضا اصلانی، شارلوت هوبر، فیلیپ کاستلینگ، ژان میشل روو، مائل لومه، لورنت ون لانکر، استیون مارتین و گیتا اصلانی؛ بعنوان هیئت داوران بخش فیلم این جشنواره معرفی شدند و قرار است آثار برگزیده بخش مسابقه فیلم این جشنواره را معرفی نمایند.

محمدرضا اصلانی

محمدرضا اصلانی، نویسنده، شاعر، کارگردان و مستند ساز ایرانی، متولد سال 1322 در رشت و فارغ‌التحصیل هنر و نقاشی از دانشکده ی هنرهای تزئینی است. وی دورهٔ آموزش فیلمسازی را در وزارت فرهنگ و هنر گذرانده است.

جامعهٔ هنری ایران در ابتدا محمدرضا اصلانی را با اشعارش شناخت. او از شاعران فعال و مطرح موج نوی دههٔ چهل بود که اشعارش امیدی در میان هواداران شعر مدرن برانگیخته بود. اصلانی از جمله کسانی بود که بعدها بیانیه ی شعر حجم شکل به‌سامان‌رسیده موج نو را امضاء کرد.

اصلانی فعالیت حرفه‌ای خود در سینما را از سال 1346 و با ساخت فیلم مستند " جام حسنلو" آغاز کرد و سپس آثاری چون "بد بده"، "با اجازه"، "چنین کنند حکایت"، "تاری خانه"، "فهرج"، "مش اسماعیل"، "ابوریحان بیرونی"، "میراث شیشه"، "چیغ" و "دل جهان" را جلوی دوربین برد

وی مستندسازی‌ست که در دهه ی چهل شاعرانگی را به سینمای مستند ایران افزود.

در بیست‌وپنجمین جشنواره فیلم فجر، فیلم "خاطرات یک هفتاد و پنج ساله" او، سیمرغ بلورین ویژه داوران در بخش چشم واقعیت این جشنواره را دریافت کرد.

او اکنون مدیر هنری پنجمین جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید است.

 

شارلوت هوبر

شارلوت هوبر متولد سال ١٣٦٣، نانت فرانسه، در پاريس زندگي مي كند و به همه‌ی نقاط  دنيا سفر کرده و سخنرانی داشته است. او داراي مدرك کارشناسی ارشد در رشته‌ی پژوهش در هنرهاي تجسمي، دارای مدرک از مدرسه عالي ملي سرژي در رشته هنر و همچنین در رشته هنرهاي تصويري از دانشگاه  بروكسل  است. در حال حاضر او مدرس هنرهاي تصويري  و هنر مفهومی (كانسپچوال آرت) در دانشگاه سوربن (پاريس هشت) است.

 وي با هنرمندان بزرگي همچون ريموند دو پاردن، آنييس وردا و ديويد لينچ كار كرده است و آثار خود را در پاريس و شهرهاي ديگر چون نانت، بروكسل، تولوز، نيويورك...به نمايش گذاشته است.

شارلوت هوبر برنده جايزه هنرهاي معاصر فرانسوا شيدر (آلزاس)، هامس (بروكسل) و جايزه دوستان موزه هنرهاي زيباي نانت شده است. هم اكنون در آتليه ي هواي بهشت‌(توكيو) در حال اجراي اثری ويدويي است.

 

فيليپ كاستلنيك

فيليپ كاستلنيك هفت مهر ١٣٥١ در خانواده‌اي اهل موسيقي، ادبيات  و تئاتر در فرانسه متولد شده است. او سينما را در سينه سوپ (مدرسه عالي ملي سينما) در فرانسه آموخته است و در همان زمان شروع به ساختن اولين فيلم‌هاي خود به شيوه  فيلم‌سازي بدون تدوين کرده، سبكي كه او را درسناريو نويسي حرفه اي و دقيق، متبحر ساخته است. او در رشته‌ی هنرهاي نمايشي در دانشگاه بوردو فرانسه ادامه تحصيل داده و تخصص خود را در بازی‌گردانی بازيگر گرفته است. وي اولين فيلم بلند خود را در باره جدايي درون و بیرون یک شخصيت با ساختاري پيچيده و ظريف در قالب یک داستان ساخته است. او به تدريج به سمت فيلم سازي مستقل متمايل شده و با یک گروه كوچك حرفه‌اي چندين فيلم ساخته که در اين فيلم ها بيشتر توجه خود را معطوف به موضوعاتي چون غريبه اي در فضاي آشناي خانوادگي، سختي نوجواني و جواني، عشق ديوانه وار و تنهايي، با ساختارهاي خلاق و متفاوت، کرده است. دنياي سينماي مستقل به او اجازه داده كه به تجربيات متعددي دست بزند و خلاقيت خود را در بیان تصويری گسترش دهد.

فیلیپ کاستلنیک در سال ٢٠٠٢ تصميم به سفر به کشورهای آسيایی مي گيرد، اين سفر چند ساله ديدگاه او را عوض مي كند و او را علاقه‌مند به ساختن فيلم مستند با ساختارهاي جدید و موضوعات گوناگون مي كند. او در طول این مدت با يادداشت‌هاي سفرش، چندين فيلم مستند با ساختار كلاسيك، تجربي و داستاني ساخته است. در اين فيلم‌ها شخصيت‌هاي فيلم‌هايش جاي خود را از شخصيت ملاقات شده به شخصیت ملاقات‌كننده، داده‌اند و در دنياي آشناي يك فرد ناآشنا به تجربه پرداخته‌اند. بدين ترتيب، دوربين فيلمسازي او نقش راوي را می‌گیرد و فی البداهه و بدون تأمل به نقل ماجرا می‌پردازد، اين نگاه جديد با قالب سينماي مستقل به فيليپ كاستلنيك اجازه مي دهد تا تجربه‌گرايي خود را به حد اعلا برساند.

او پس از بازگشت از سفرهاي چندين ساله‌اش در دنياي سينماي مستقل ادامه مي دهد و در آخرين فيلم بلند داستاني خود كه فرمي مستند دارد، تصويري تلخ از شخصيتي فردگرا در جامعه‌‌اي فردستیز مي سازد، شخصیتی كه نمي تواند با وجود امكان آزادي بيان، با اجتماع ارتباط برقرار كند. فيلیپ كاستلنيك اینک در حال آماده‌سازي فيلم بعدي‌خویش است كه این فیلم تجربي جديد همراه با انيميشن خواهد بود.

فيليپ كاستلنيك علاوه بر فیلمسازی، نويسنده و فیلمنامه‌نویس است و آثار او در راديوهاي فرانسه به اجرا در آمده‌اند و آخرين اثر او از ژانويه ٢٠١٦ در راديو فرانس كولتور اجرا خواهد شد و درضمن او نوازنده‌ی پيانو و خواننده است و دوره ي موسيقي سنتي هندوستاني را در بنارس ديده است.  

ژان ميشل روو

ژان ميشل روو متولد نانسي، كارگردان خود آموخته‌ی  فرانسوي است. علاقه‌اش به سينما در نوجواني از فيلمبرداری از بازيگران گروه تئاترش با دوربين هشت ميليمتري شروع شد. در همان سنين گروه موسيقي خود (Kni Crik) را با سه نوازنده ديگر تشكيل داد و به مدت ده سال با شيوه‌ای خاص (موسيقي تجربي راك قوميِ) كنسرت‌هاي مختلف اجرا كرد و سي دي هاي متعددش توليد و پخش شد. 

او در سن هفده سالگي اولين فيلم كوتاه داستاني خود، محله وحشي را كارگرداني كرد، فيلمي كه بيانگر اولين قدم هاي او به سمت دنياي خیالی بود. دو فيلم بعدي او الهام گرفته از نوشته‌های فيليپ ك. دِك است: صداي صحرا ١٩٨٧ و  نزديكی به خدا ١٩٩٢ و همچنين اولين فيلم بلندش: هزار عجايب دنيا ١٩٩٧ با حضور بازيگراني چون چلكي كاريو (tchelky Karyo)، ژولي دِلپي و ماريا دِمِدِروس. اين فيلم جايزه بهترين فيلم اروپايي را از فستيوال رم و جايزه بزرگ فستيوال ملمو را دريافت كرد. 

اوايل دهه نود براي فيلمي علمي‌- تخيلي به ايسلند رفت و در آنجا متوجه شد كه مردمان اين كشور باور به وجود اِلف دارند، ژان ميشل روو جذب صداقت ايسلندي‌ها و مرعوب زيبايي طبيعت ايسلند شد و مستند تحقيقي خود را در باره‌ی دنياي فراطبيعي ايسلند با عنوان تحقيقي درباره دنياي نامرئي در سال ٢٠٠٢ ساخت . 

ژان ميشل روو از سال ١٩٨٨ فيلم هاي متعددي براي تلويزيون كارگرداني كرده است.   

مائل لُومه

مائل لومِه متولد ١٣٥٥ در رِم فرانسه است. پس از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در رشته سينما، به فیلمنامه نويسي برای كارتون در تلويزيون مي پردازد. 

او از سال ٢٠٠٢ در آثار خود چندين رشته‌ی هنر، علم و سياست را به هم می‌پيوندد، تا بتواند حول كنترل ارتباط تكنولوژيك با بدن ها و موجودات زنده و تشابه و زيبايي‌شناسي آنها، موضوعات خود را مطرح كند. بدين ترتيب، وي با موضوعاتی چون پرتقال براي استراحت و سبزيجات روي رايانه و يا نصب ماشين برگشت زمان، فیلم می‌سازد: تمام اين موضوعات كاملاً جدي هستند و براي زنده كردن حس باور به توهمي آگاهانه‌اند با هدف تعريف كردن چيزي غير ممكن ولي امكان پذير.

پرفورمنس‌ها، چيدمان‌ها، نوشته‌ها و نمايش‌ها و ديگر آثار او در موسساتي چون كاخ توكيو (palais Tokyo) و (Gaîté lyrique ) در پاريس و موزه ي تاريخ علوم در ژنو به اجرا در آمده‌اند. 

 

لورنت ون لانکر

لورنت ون لانکر در دو زمینه فیلم و انسان شناسی تحصیل کرده است. او دارای مدرک دکترای هنر صوتی و تصویری است.

وی سخنران مدارس فیلم (ال.یو. سی.ای و آی.ان.اس.ای.اس) و دانشگاه های (اف.یو برلین) و مرکز فرهنگی صوتی و تصویری است. مستندهای ابتدایی او نشان دهنده موضوعات اجتماعی و مسایل دینی است. (مانند: ما به روح اعتقاد داریم، ماکو، ... (برنده جایزه بی.رایت)  در ادامه مجموعه کارهای کوتاه "تجربیات قوم شناسی" (برنده جایزه ویدئو اکس) . فیلم مستند بلند او "سوریه" برنده جوایز معتبر بین المللی بوده و در بلژیک فیلم تحسین شده است.

وی همچنین یک وب پروژه هنری را انجام داده است. ون لانکر سال‌ها به تولید فیلم کوتاه داستانی اشتغال داشته است (مانند: میان دو دریا 1994، پیِر 2000) . او اولین ساخته بلند سینمایی اش "براک" را به تازگی به پایان رسانده است.

فیلم‌های او نمایشگر گفتگوهای چندفرهنگی و ترسیم کننده‌ی سبک‌های گوناگون: خودبازتابی، نمایشی، و سینمای حسی هستند.

این فیلمها نمایش دهنده گفتگو بین اخلاق و زیبایی شناسی، شاعرانگی و سیاست هستند.

وی در مجامع ، مدارس، دانشگاه ها و رویدادهای بسیار معتبری به عنوان سخنران حضور داشته و به کشورهای بسیاری سفر نموده است. 

 

استيون مارتين

استيون مارتين متولد ٣٠ فروردين ١٣٦٤ در شهر مان فرانسه است. او حرفه هاي مختلفي را در سينما انجام مي دهد، كارشناس فني سينما است و محدوده كاري او از كارگرداني آغاز مي شود و تا آموزش، تدوين فيلم، صدابرداري و تمامي كارهاي بعد از فيلم برداري گسترش مي يابد. او مدير اتاق هاي فرمان سينماي پانتئون شركت تهيه و توليد why not است و همزمان مديريت شركت تهيه و توليد les films grands 8 را بر عهده دارد. استيون مارتين به دلیل چند حرفه‌اي بودن در سینما، در پروژه‌هاي خاص و نوآور و تجربه گرا شرکت داشته و در چندين و چند اثر سينمايي داستاني، مستند و تجربي و مستقل، تجاري وآموزشي همكاري کرده است. 

در حال حاضر وي در موسسه‌ي بين المللي صدا و سيما در پاريس تدريس مي كند و كلاس هاي او شامل مسايل تئوريك و عملي است.

 

گیتا اصلانی

گيتا اصلانی شهرستانی متولد ١٣٦١ در تهران، پس از دوره‌ی آموزش نقاشی با بهزاد شيشه‌گران در سال ١٣٨٠ و ١٣٨١ در گالری سرور و كاخ نياوران نمايشگاه تلفيقی نقاشی، عكاسی، تئاتر و فيلم را بر اساس دو داستانش با نام‌های "درخت پرنده" و "او" برگزار كرد و بخش نقاشی و تئاتر را بر عهده داشت. سال ١٣٨٢ تئاتر "خانه برناردا آلبا" را به زبان اسپانيايی در تهران كارگردانی كرد. از سال ١٣٨٣ برای ادامه تحصيل به فرانسه رفت و موفق به دريافت دو ليسانس تاريخ هنر‌ و تئاتر ‌و‌ سينما شد وی تحصيلات خود را در رشته سينما ادامه داد و در حال حاضر در مقطع دكترا با تخصص آوانگارديسم در سينما، سينمای هنری و تجربی فرانسه، ايران و تركيه در دانشگاه پاريس (سوربن) ١٠ تدريس می‌كند و مقالاتی در مجلات و كتاب‌های سينمایی فرانسه چاپ كرده است.

از سال ١٣٨٩ گيتا اصلانی شهرستانی مسئوليت انجمن فرهنگی هنری همقدم را بر عهده گرفته است و موفق به برگزاری چندين فستيوال فيلم، عكس و نقاشی با همكاری شهرداری پاريس و دانشگاه پاريس ١٠ شده است. امسال گيتا اصلانی شهرستانی در غالب انجمن همقدم با جشنواره خورشيد همكاری مي كند و بخش فرانسه اين جشنواره را به كمك دكتر مژده بويراحمدی ( محقق، مورخ و ايران شناس) بر عهده گرفته است. وی در فرانسه موفق به اجرای دو نمايشگاه انفرادی نقاشی نيز شد و براي سال ١٣٩٥ نمايشگاه نقاشی بعدی خود را برگزار خواهد كرد. او همچنين سه فيلم كوتاه ساخته است و در حال به پايان رساندن دو فيلم كوتاه داستانی ديگر است. 

 

"پنجمین جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید" به عنوان رویداد ویژه سینمای مستقل تجربی در کشور، 22 الی 25 دی ماه سال جاری در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری تهران، واقع در خیابان انقلاب، بین خیابان فلسطین جنوبی و چهارراه ولیعصر، نبش خیابان شهید مظفر جنوبی، شماره 1176 برگزار می شود.

 

کد خبر 513047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha