فقر اقتصادی و فرهنگی مهمترین مسئله جامعه/بدون آموزش راه به جایی نمی بریم

خبرگزاری شبستان: مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه فقر اقتصادی و فرهنگی مهمترین مسئله ای که دامنگیر جامعه شده است، گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد این مسایل در کشور نیازمند آموزش هستند که بحث آموزش هم به تخصیص بودجه و اعتبار نیاز دارد.

زهرا ساعی، مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه اولویت اقدامات دولت در برنامه ششم توسعه حل مسایل اقتصادی کشور است، گفت: دولت یازدهم تمام تلاش و هم و غمش این است که مسایل اقتصادی را حل کند به همین دلیل در زمان بودجه بندی هم اولویت با مسئله معیشت و اقتصاد جامعه می باشد، نمی خواهم بگویم مسئله حوزه زنان و خانواده اهمیت ندارد بلکه بیشتر مسایل اورژانسی در کشور مطرح است که باید سریع رفع و فتق شود در غیر این صورت خود باعث ایجاد آسیب های جدی تر در حوزه اجتماعی می شود.

 

توسعه سواحل جنوب و مسایل اقتصادی از اولویت های دولت در برنامه ششم

وی با بیان اینکه بحث محیط زیست، توسعه سواحل جنوب و مسایل اقتصادی از جمله مهمترین اولویت دولت در برنامه ششم توسعه است، بیان کرد: ما باید نگاه کلان داشته باشیم،اگر قایل به این هستیم که نگاه باید، نگاه توسعه محور در کشور باشد، این نگاه هم می طلبد که حتما برنامه ریزی درستی صورت گیرد. یعنی باید استراتژی ملی داشته باشیم و بر مبنای همان استراتژی حرکت کنیم.

 

ساعی با بیان اینکه یکی از این استراتژی های موجود در طرح ملی بحث توسعه سواحل جنوبی کشور است، افزود: ایران دارای 2500 کیلومتر مربع ساحل جنوبی است که یکی از اهداف و برنامه ریزی جدی دولت در توجه به همین توسعه سواحل جنوبی می باشد که موجب رشد و توسعه متوازن و شکوفایی اقتصادی در کشور می شود.

 

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران ادامه داد: در صورتی که این امر محقق شود در حل مسایل اقتصادی نیز پیشرفت خوبی خواهیم کرد، ظرفیت های لازم در این زمینه موجود است ،فقط باید از لحاظ زیرساختی تقویت شویم.

 

وی با بیان اینکه با توسعه سواحل جنوبی کشور ما می توانیم هشت منطقه آزاد و شهر توسعه یافته پیشرفته در جنوب کشور داشته باشیم، تصریح کرد: در حال حاضر دوبی و شارجه از جمله شهرهایی هستند که مردم از کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای مرکزی و قفقاز برای خرید، داد و ستد و حل مسایل اقتصادی خود به آنجا سفر می کنند. ایران نیز این ظرفیت و پتانسیل را برای قرارگرفتن در ردیف این شهرها حتی بهتر از سطح آن را دارد تا بتواند مرکز قطبی برای گردشگری اقتصادی کشور باشد.

 

ساعی ادامه داد: این ظرفیت در جنوب و همچنین شمال غرب کشور وجود دارد و ما می توانیم از طریق آذربایجان شرقی (تبریز) به اروپا (از طریق ترکیه) وصل شویم، اینها از جمله طرح های ملی هستند که در صورت اجرایی می تواند کشور را به سمت توسعه سوق دهد.

 

فقر اقتصادی و فرهنگی مهمترین مسئله جامعه

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در پاسخ به این سوال که آیا اهمیت حوزه زنان و خانواده کمتر از اقتصاد کشور است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر فقر اقتصادی و فرهنگی مهمترین مسئله ای است که دامنگیر جامعه ما شده است، 80 تا 90 درصد این مسایل نیازمند آموزش در کشور هستند که بحث آموزش هم نیاز به تخصیص بودجه و اعتبار دارد.

 

حل مشکل اشتغال و بیکاری در گروی شکوفایی اقتصادی کشور است

وی با بیان اینکه حل مشکل اشتغال و بیکاری در گروی شکوفایی اقتصادی کشور است، بیان کرد: شرایط اقتصادی کشور در دولت قبل مناسب نبود و دولت یازدهم در این دو سال تا حدودی مسایل اقتصادی کشور را سامان داده است. نرخ تورم از 45 درصد به 10 درصد رسیده ،این عوامل اقدامات خوبی هستند ولی نیازمند تلاش بیشتری می باشد.

 

ساعی با بیان اینکه تا وضعیت اقتصادی کشور مطلوب نشود در سایر حوزه ها نیز موفق نخواهیم بود، اظهار کرد: چون بحث ازدواج به اشتغال و اشتغال به اقتصاد سایر مسایل زنجیره وار به هم پیوسته هستند، بنابراین باید یک حرکت جدی در حوزه اقتصاد آغاز شود. تحقق این امر هم نیازمند جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشور است.

 

مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی نیازمند ایجاد کارآفرینی در کشور است، تصریح کرد: طرح ها و استراتژی های ملی می تواند به ایجاد اشتغال و کارآفرینی در کشور کمک کنند.

 

بدون آموزش راه به جایی نخواهیم برد

وی با بیان اینکه مباحث فرهنگی نیازمند برنامه های درازمدت است، خاطرنشان کرد: این کار هم باید مدون بوده و در یک برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت انجام شود. مبنای کارهای فرهنگی هم بحث آموزش می باشد؛ در واقع ما بدون آموزش راه به جایی نخواهیم برد باید بحث آموزش در خانواده پیگیری و فرهنگسازی شود.

 

وی ادامه داد: متاسفانه با وجود اینکه ما ادعای فرهنگ داریم ولی در یک سری از حوزه ها واقعا دچار آسیب هستیم، این را باید بپذیریم که اگر بخواهیم فقط با نگاه برتر و خوب به فرهنگ و جامعه خود بنگریم راه به جایی نخواهیم برد، باید خود را نقد کنیم، بپذیریم این ملتی که فرهنگ بسیار خوبی دارد ولی در جاهایی دچار مشکل است که باید درمان شود.

 

ساعی خاطرنشان کرد: بنابراین حوزه بانوان جدا از سایر حوزه ها در کشور نیست هرچند این حوزه به صورت خاص مورد بررسی قرار می گیرد ولی نگاه ما باید ملی و توسعه متوازن باشد.

 

 

 

کد خبر 512995

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha