حسین ابراهیمی مقدم ، روانشناس بالینی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ازدواج مجدد در کهنسالی گفت: جامعه دیدگاه خوبی به ازدواج سالمندان ندارد.
وی افزود: باور جامعه نسبت به ازدواج مجدد خانم ها در دوران کهنسالی سخت گیرانه تر نسبت به مردان است و شاهد مخالفت هایی در جامعه با این دسته از ازدواج ها هستیم.
ابراهیمی مقدم افزود: این در حالی است که متوسط طول عمر خانم ها نسبت به آقایان نزدیک به هفت سال بیشتر است و عمدتا آقایان در هنگام ازدواج متوسط 4 سال از خانم ها بیشتر است، نتیجه می گیریم نزدیک 10 سال خانم ها در پایان عمر تنها زندگی می کنند که می تواند از نظر روانی و حالت های درونی تاثیر ناخوشایندی را داشته باشد. که تنهایی، افسردگی را برای خانم ها به ارمغان می آورد.
وی اضافه کرد: در دوران کهنسالی افراد از لحاظ توانمندی های بدنی با مشکل روبرو هستند. در دوران کهنسالی افراد ممکن است برادر و خواهر خود را نیز به تدریج از دست بدهند که این قضیه نیز می تواند از لحاظ روحی برای فرد گران تمام شود.
این روانشناس تاکید کرد: متاسفانه جامعه نگاه خوشبینانه ای نسبت به ازدواج در دوران کهنسالی ندارد. ازدواج مردها از سوی جامعه با اقبال بیشتری مواجه است و واکنش های کمتر منفی با ازدواج های مردها در دوران سالخوردگی نسبت به زنان وجود دارد.
وی خاطر نشان کرد: از دیدگاه روانشناسی به نظر می رسد افرادی که سالم هستند و توانمندی زندگی را با سلامت دارند، همیشه احساس شور و هیجان برای داشتن یک زندگی را باید داشته باشند، به هیچ عنوان در انزوا و تنهایی نباید قرار گیرند.
ابراهیمی مقدم بیان کرد: ارتباط های انسانی، عاطفی و اخلاقی را بر پایه دلایل مشروع و شرعی افراد باید حفظ کنند و به هیچ وجه آن را یک پدیده مشکل دار نپندارند.
وی درباره تاثیر فرزندان در ازدواج پدر یا مادر در هنگام کهنسالی بیان کرد: معمولا فرزندان نسبت به ازدواج مادرشان از خود تعصب و واکنش های منفی نشان می دهند، در ارتباط با پدر کمتر حالت منفی وجود دارد در صورتی که افراد باید با این موضوع منطقی برخورد شود.
نظر شما