پرهیز از تصمیمات سلیقه ای اولین الزام اقتصاد مقاومتی است

خبرگزاری شبستان: معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اولین الزام برای تحقق اقتصاد مقاومتی را در کشور پرهیز از تصمیمات خلق الساعه و سلیقه ای دولت و سایر سازمان ها دانست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمدرضا واعظ مهدوی در همایش سراسری و کارگاه های تخصصی آموزش الزامات اقتصاد مقاومتی بر پایه اقتصاد دانش بنیان افزود: یکی از الزامات برگزاری این همایش بررسی تحقق اقتصاد مقاومتی برپایه اقتصاد دانش بنیان است. به عبارتی دور هم جمع شده ایم تا بررسی کنیم در شرایط بین المللی که پیش روی کشور قرار دارد به ویژه در اوج بحران های منطقه ای و بی ثباتی اقتصادی چگونه می توانیم به یک عنصر ثابت و تاثیرگذار منطقه تبدیل شده و از همه مهمتر باید بدانیم چه تصمیم گیری هایی باید انجام دهیم تا قدرت تحمل شوک های احتمالی را در بعد بین المللی و بازتاب های آن را در بعد داخلی داشته باشیم. 

وی با بیان اینکه ادبیات اقتصاد مقاومتی رکن جدایی ناپذیر نظام و اداره کشور است، ادامه داد: در موارد و سیاست هایی که مقام معظم رهبری در رابطه با تحقق اقتصاد مقاومتی مطرح کرده است، خوشبختانه به تمامی این شوک های احتمالی در بعد بین المللی تاکید شده است و ما در این همایش سعی داریم به رکن دوم این سیاست ابلاغی توسط مقام معظم رهبری یعنی اقتصاد برپایه دانش بنیان بودن تاکید کنیم.

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با بیان اینکه در پایان این نشست سعی در ارتقا و تدوین یک برنامه برای گفتمان سازی مفهوم اقتصاد مقاومتی بر پایه دانش بنیان بودن داریم، بیان کرد: دانش بنیان بودن اقتصاد ما و حرکت به سمت تصمیمات علمی در بعد مدیریت جامعه مهمترین الزام حرکت کشور به سوی اقتصاد مقاومتی و تصمیم گیری براساس علم و دانش است.

وی با بیان اینکه دوری از سلایق و تصمیمات خلق الساعه و مدیریت های غیرمبتنی بر علم ، شواهد و تصمیمات لحظه ای اولین الزام تحقق اقتصاد مقاومتی است، یادآورشد: نظام تصمیم گیر کشور باید بدانند که علم را فصل الخطاب تصمیمات خود قرار دهند .

واعظ مهدوی با تاکید براینکه اولین الزام تصمیم گیری در اداره جامعه مبتنی بودن آن بر پایه علم ودانش است، بیان کرد: دومین الزام در این زمینه توجه به این موضوع است که با توجه به شرایط برنامه ها و کنش های منطقه ای از جمله شهادت شیخ نمر و عواملی که باعث بی ثباتی در جهان و منطقه می شود با کاهش قیمت نفت روبرو می شویم که برای اداره کشور مشکلاتی رابه وجود می آورد. باید تلاش کرد تا این مشکلات را حل کنیم، هرچند  این معضلات از مشکلاتی که در زمان انقلاب و در طول تاریخ برما وارد شده بسیار کوچک تر است اما نباید از آن غفلت کنیم و فراموش کنیم اکنون در چه جایگاهی قرار داریم .

معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با اشاره به این  حدیث پیامبر اسلام که آفت علم را فراموشی و سپردن آن به غیر اهلش معرفی می کند، یادآورشد: کشور ما بزرگترین منابع طبیعی دنیا را دارد. به طوری که در رنکینگ بین المللی ایران دومین کشور بعد از روسیه از نظر این منابع طبیعی است.

وی با بیان اینکه هرچند اکنون مفتخر هستیم که با در آمدی کمتر از 18 میلیارددلار کشور را اداره می کنیم، یادآورشد: اما سال هایی بود که درآمد ما از فروش نفت 100 میلیارددلار بود امادر آن سالها به خوبی نتوانستیم این منابع مالی راذخیره کنیم .  

به گفته وی وجود 350 هزار دلار ذخایر منابع طبیعی در ایران به این معناست که ما می توانیم 35 سال بدون دغدغه و مشکل کشور را اداره کنیم  اما برای فعلیت بخشیدن به این امکان احتیاج به علم و دانش داریم .

واعظ مهدوی تاکید کرد: نیاز داریم از اختلافات کوچک بپرهیزیم تا بتوانیم از منابعی که در اختیار داریم استفاده های بزرگتری برای اداره کشور کنیم. امروز باید این ثروت بزرگ را فعلیت ببخشیدم و اگر در حفظ منابع طبیعی کشور کوتاهی کنیم به مردم خیانت کرده ایم. باید نگرش دانش بنیان را در اداره کشور و در تمامی سطوح داشته باشیم.

 

کد خبر 512890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha