بودجه موسیقی فجر باید در خور حرکت مردمی سال ۵۷ باشد

خبرگزاری شبستان: سرپرست گروه وزیری از کم شدن بودجه جشنواره موسیقی انتقاد کرد و گفت:این بودجه برای جشنواره ای با این عظمت کم است، انقلاب سال ۵۷ بزرگترین حرکت مردمی در قرن اخیر بود و جشن گرفتن آن باید با برنامه ای درخور این رویداد برگزار شود،

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نشست کنسرت گروه وزیری در سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر پیش از ظهر امروز دوشنبه 14 دی با حضور کیوان ساکت، سرپرست این گروه در تالار وحدت برگزار شد.

 

کیوان ساکت، نوازنده و آهنگساز و سرپرست گروه وزیری در این نشست گفت: جشنواره موسیقی فجر  امسال با رویکرد متفاوتی کارش را آغاز کرده است و حدس می زنیم پربارتر از جشنواره در سال های گذشته به لحاظ هنرمندانی که  دعوت شدند و داوری و اجرای برنامه برپا شود؛ در جلسات خصوصی با آقای نوربخش با حضور هنرمندان دیگر مطالبی عنوان شد که نشانگر این است جشنواره فجر باید یک اتفاق  هنری باشد، چقدر خوب بود سی دی جشنواره در گروه های مختلف ضبط و تدوین می شود و به فاصله اندک زمانی در اختیار مردم قرار گرفت تا به عنوان یک اتفاق هنری ثبت و ضبط شود.

 

این نوازنده اظهار داشت: چیزی که می خواهم به آن اشاره کنم این است که موسیقی عنصری است که در تمام هنرهای دیگر جریان دارد، این سخن یکی از فلاسفه است که می گوید «معماری موسیقی فشرده شده است»؛ هنر موسیقی اگر از سینما حذف شود بسیاری از صحنه ها، آن لطف و تاثیرگذاری را از دست می دهند، موسیقی را نمی شود از تئاتر، تلویزیون، رادیو و ... حذف کرد. وقتی با اساتید خوشنویسی صحبت می کنم می گویند ما با آثار فلان استاد موسیقی خط می نویسیم، با اهمیتی که موسیقی در جامعه و در جامعه جهانی دارد چرا باید بودجه ای که صرف جشنواره موسیقی می شود سال به سال کمتر شود و چرا کمتر از بودجه سینماست.

 

وی خاطر نشان کرد: بودجه سینما 8 تا 10 برابر بودجه موسیقی است. در این صورت چگونه ما می توانیم انتظار داشته باشیم هنرمندان با تمام توان و آمادگی خوب در جشنواره فجر شرکت کنند، مسئولیت این موضوع بر عهده نوربخش، دکتر ریاحی یا متولیان جشنواره نیست، ضمن احترام گذاشتن به مجریان جشنواره فجر از وقتی که فرش قرمز برای ما پهن شد ما با مدیر ارکستر جلسات متعددی داشتیم که ارکستر را چگونه  با این بودجه ببریم، آقای نوربخش از هیچ کمکی از ما دریغ نکردند روی سخن من با کسانی است که بودجه جشنواره را تامین می کنند، این بودجه برای جشنواره ای با این عظمت کم است، انقلاب سال 57 بزرگترین حرکت مردمی در قرن اخیر بود و جشن گرفتن آن باید با برنامه ای درخور این رویداد برگزار شود، حذف بسیاری از گروه ها و بخش رقابتی لازم بود اما باید برای جشنواره بودجه ای در نظر گرفته شود که مدیر جشنواره با فراغ بال آن را برگزار کند.

 

کیوان ساکت اظهار داشت: من در این جشنواره یک برنامه ویژه ای را تدارک دیدم که در نوع خودش جذاب است، ترکیبی از نوازندگان سازهای کلاسیک غربی و سازهای ملی ایران و به علاوه سازهای محلی؛ یک رپرتوار کاملا متفاوت از آنچه در طول این سال ها اجرا کرده ایم.

 

سرپرست گروه وزیری خاطر نشان کرد: من به دنبال حمایت کنندگان هنر هستم که بی هیچ منتی و تقاضایی از ارکستر وزیری حمایت کنند تا با ترکیب دیگری با یک رپرتوار متفاوت آنچه در شان مردم است را با تمام ظرایف و  جان مایه های موسیقی اصیل ایرانی  اجرا کنیم که تکراری و کهنه نباشد.

 

 ساکت اظهار داشت:  اساتید موسیقی که با گروه وزیری کار می کنند رویکرد مادی ندارند اینها من بگویم کار کنید می کنند اما باید کف آن چیزی که هست را به آنها بپردازیم. ترکیب ارکستر من ارکستر ملی و غربی است.

 

وی یادآور شد: تا الان سه بار من به سلیمانه دعوت شده ام برای سرپرستی ارکستر مرکز «کرد و لر» این مرکز کارش حفظ و اشاعه فرهنگ است؛ یکی از کارهای من که دوست داشتم اجرا کنم دعوت از هنرمندان آنجا بود که در جشنواره حضور پیدا کنند؛ که این کار را در سال آینده خواهم کرد تمام توان تبلیغی شان را بری این می گذارند که در جشنواره موسیقی فجر ایران اجرا  داشته باشند، ولی عملا به دلیل مباحثی که وجود داشت و با قول آقای نوربخش فرصت دعوت از آنها را به زمان دیگری موکول کردیم.

 

ساکت درباره رپرتوار  اجرایی گروه وزیری در جشنواره موسیقی فجر گفت:قصد داشتم رپرتواری از موسیقی هفت قومی که در ایران است را در  این جشنواره اجرا کنم، جشنواره موسیقی فجر به خاطر حرکت اجتماعی است که تمام اقوام ایرانی در آن حضور داشتند ولی به دلیل محدودیت امکانات نتوانستم این رپرتوار را اماده کنیم.

 

کیوان ساکت درباره اجراهای ارکستر ملی نیز اظهار داشت:  بازگشایی ارکستر ملی یک حرکت نویدبخش و ارزنده ای بود که جز به حضور توانای استاد فخرالدینی با کس دیگری در این زمان امکان آن فراهم نمی شد، یک ارکستر بیشتر از هر چیزی که یک استاد بی بدیل در رأس آن است، آنچه ارکستر را نگاه می دارد یکی امکانات مالی و بودجه ارکستر و یکی خوراک ارکستر است؛ ارکستر بزرگ که متشکل از سازهای زهی، ویلن، ویولا و سازهای کوبه ای و سازهای ایرانی و غربی است خوراک می خواهد، نوشتن آهنگ برای ارکستر زمان بر و هزینه بر است.من شاهد تلاش آقای فخرالدینی هستم، ولی نگاه داشتن یک ارکستر و تهیه خوراک برای آن زمان می برد، ارکستر یک دفعه شروع به کار کرد و شش شب به اجرا رفت، این حیات خوراک می خواهد مطمئنم ایشان تدبیری دارند که این ارکستر به حیاتش ادامه دهد و حضور پررنگ و بادوامی داشته باشد.

 

 

 


 

 

کد خبر 512865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha