خشونت مالی عامل اصلی آسیب های خانگی/ همسرگزینی از روی هیجان عامل اصلی طلاق است

خبرگزاری شبستان: مدیر کل سازمان بهزیستی استان اردبیل خشونت مالی را اصلی ترین عامل بروز خشونت های خانگی در استان عنوان کرد و گفت: جوانان در انتخاب همسر حساسیت بیشتری به خرج دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، بهزاد ستاری، مدیر کل سازمان بهزیستی استان اردبیل امروز (14 دی) در نشست خبری با خبرنگاران با هدف تشریح نتایج همایش ملی پیشگیری از خشونت خانگی گفت: در همایش پیشگیری از خشونت خانگی که در 30 آذرماه برگزار شد به نتایج علمی ارزشمندی در حوزه آسیب ها دست یافتیم.

 

وی با بیان اینکه این همایش با تاکید بر موضوع همسرآزاری برگزار شد، افزود: در این همایش بعد از بررسی همسر آزاری در چهار محور جنسی، جسمی، روانی و مالی به این نتیجه دست یافتیم که در استان اردبیل خشونت مالی در رتبه اول، خشونت جنسی در رتبه دوم، خشونت روانی در رتبه سوم و خشونت فیزیکی در رتبه چهارم قرار دارد.

 

ستاری جامعه نمونه این تحقیق و پژوهش را یک هزار و 100 نفر از اهالی استان عنوان کرد و ادامه داد: در بررسی خشونت مالی در استان بدست آوردیم که مرکز استان با ۲ و ۲۰ صدم درصد بیشترین خشونت مالی و شهرستان خلخال با ۲ و ۹ دهم درصد کم ترین خشونت مالی در خانه را دارد.

 

مدیر کل سازمان بهزیستی استان میانگین طول مدت ازدواج و زندگی مشترک در استان را طبق این پژوهش 16 سال دانست و اضافه کرد: علاوه بر این میانگین سن ازدواج نیز ۱۹ سال و ۶ ماه است که این داده در تمام نقاط استان به نوعی مشابه است.

 

وی وقوع ازدواج های فامیلی و احتمال ریسک پذیری و معلولیت در اینگونه ازدواج ها را یادآور شد و تصریح کرد: طبق نتایج به دست آمده در این همایش ازدواج های فامیلی در شمال شهر اردبیل بیشتر و در شهرستان نیر کمتر است که در این راستا مشاوره های ژنتیک به زوج ها می تواند از بروز آسیب ها در این مناطق بکاهد.

 

تشابه فرهنگی و اقتصادی زوج های شهرستان کوثر بیشتر است

ستاری با اعلام اینکه تشابه فرهنگی و اقتصادی می تواند به عنوان عامل بازدارنده طلاق مطرح شود، عنوان کرد: طبق دستاوردهای این همایش شهرستان کوثر بیشترین تشابه بین زوج ها و مناطق 13 گانه شهر اردبیل دارای کم ترین تشابه فرهنگی، اقتصادی، آداب و رسوم و طبقه اجتماعی هستند.

 

مدیر کل سازمان بهزیستی استان با اشاره به سبب شناسی خشونت از منظر جامعه شناختی، خاطر نشان کرد: نوع روابط قدرت در خانواده، دخالت خویشاوندان، تحریک همسر، تراکم صمیمیت زوج ها، اعتماد زوج ها به همدیگر و ناسازگاری پایگاه های اجتماعی از جمله این عوامل هستند.

 

 

کد خبر 512794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha