حجت الاسلام حسین صافی زاده پیش از ظهر امروز ( 14 دی ) به خبرنگار شبستان گفت: خانواده اولین نهادی است که بچه با آن مواجه می شود سپس فرزند وارد مدسه و اجتماع می شود.
وی افزود: سنگ بنای مفاهیم اخلاقی کودکان، در خانواده رقم می خورد و حتی زمانی که فرزند بزرگ شده و وارد زندگی مشترک می شود، والدین نسبت به آنان مسئولیت دارند.
استاد حوزه علمیه جیرفت ادامه داد: در علوم انسانی دو دیدگاه در مورد امر تربیت وجود دارد یکی رویکردی سلبی است به این معنا که اطرافیان از جمله والدین فقط دارای نقش تسهیل گر هستند چراکه خود فرزند راه صحیح را تشخیص می دهد اما دیدگاه دیگر، نگاه ایجابی است که انسان را همچون لوح سفیدی می داند و باید توسط دیگران آموزش داده شده و تربیت شود.
به گفته وی در دیدگاه اسلام هر دو نگاه گنجانده شده است به عبارت دیگر انسان نیازمند آموزش و تسهیل در امور توسط دیگران است.
مسئول دفتر امام جمعه جیرفت ادامه داد: نکته بسیار مهم محوریت خدا در تمامی امور زندگی است یعنی تمام امور تربیتی فرزندان باید در چازچوب دین صورت بگیرد و رنگ و بوی الهی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: قبل از تربیت فرزند، خانواده خود باید توجیه شده باشد و در رفتار و گفتار به مسائل دینی توجه داشته باشند؛ در غیر این صورت فرزند دچار تناقض فکری و رفتاری می شود.
حجت الاسلام حسین صافی زاده عنوان کرد: والدین باید به همه نیازهای فرزندان به اندازه یکسان توجه کنند اما دیده می شود متاسفانه به برخی نیازها کمتر توجه می شود لذا این تعادل بسیار کم رنگ شده است؛ به همین دلیل جوانان علی رغم علاقه به حضرات معصومین علیه السلام، در برخی زمینه ها در رفتارهای دینی خود ضعیف عمل می کنند.
وی اظهار داشت: تربیت فرزندان باید استوار بین دو مفهوم بیم و امید یا به عبارت دیگر تنبیه و تشویق باشد؛ البته باید اشاره کرد که منظور، تنبیه بدنی نیست؛ متاسفانه در این مورد نیز برخی خانواده ها به تنبیه از نوع بدنی آن می پردازند که بدترین نوع تنبیه است و در نقطه مقابل دیده می شود برخی دیگر از خانواده ها بیش از حد تشویق مادی می کنند که آن نیز صحیح نیست.
استاد حوزه علمیه جیرفت افزود: بهترین نوع تشویق فرزندان، تشویق معنوی است چراکه در تشویق های مادی بچه ها شرطی می شوند و در صورت برآورده نشدن انتظارات، به رفتار مورد انتظار ادامه نمی دهد؛ تشویق های معنوی باید بر اساس علاقه کودک باشد؛ کوهنوردی، مسابقات مختلف فرهنگی و هنری نمونه هایی از این نوع تشویق ها است.
وی ابراز داشت: والدین باید به صورت تدریجی به تربیت فرزندان خود بپردازند یعنی با صبر و حوصله مسائل را برای آنان نهادینه کنند.
حجت الاسلام حسین صافی زاده اظهار داشت: میان خانواده و نظام های آموزشی باید همسویی وجود داشته باشد؛ به عنوان مثال در نظام آموزشی مفاهیم و مباحثی به فرزندان آموزش داده می شود که با رفتارهای والدین در خانواده همخوانی ندارد؛ این امر موجب تناقض فکری در کودکان می شود.
وی با اشاره به اینکه باید آگاهی دینی در خانواده ها بالا برود، عنوان کرد: تا زمانی که شناخت و آگاهی والدین بالا نرود، تربیت صحیح صورت نمی گیرد.
مسئول دفتر امام جمعه جیرفت تصریح کرد: تحصیلات دانشگاهی مساوی با تحصیلات دینی نیست، به عبارت دیگر افرادی که دارای مدارک دانشگاهی هستند صرفا در رشته خود تخصص کسب کرده اند و نیازمند کسب دانش دینی هستند اما عده ای با گرفتن تخصص دانشگاهی خود را در زمینه دینی بی نیاز از رجوع به متخصصین دینی می دانند؛ این یک نگاه اشتباه است که باید اصلاح شود.
حجت الاسلام حسین صافی زاده افزود: نقش رسانه ها در این میان بسیار مهم است؛ رسانه ها باید اطلاعات دینی مردم را بالا ببرند و با انحرافات دینی مبارزه کنند.
نظر شما