«۱۰ روز با عکاسان ایران» از تهران به شهرستان هم می رود/ دیوار برای هنر تجسمی کم است

خبرگزاری شبستان: رییس انجمن عکاسان گفت: ما هنوز دیوار تجسمی کم داریم، آن قدر دیوار تجسمی در کشور کم است که بچه ها وقتی می خواهند نمایشگاه بگذارند باید یک و نیم سال منتظر بمانند.

به گزارش خبرنگار تجسمی شبستان، نشست چهارمین دوره 10 روز با عکاسان ایران با حضور مسعود زنده روح کرمانی،رییس انجمن عکاسان، مجید ناگهی، دبیر این رویداد هنری و کاووس صادقی، مدیر روابط  عمومی چهارمین دوره 10 روزه با عکاسان ایران ظهر امروز شنبه 12 دی در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

 

مسعود زنده روح کرمانی، رییس انجمن عکاسان ایران در این نشست گفت : برنامه چهارمین دوره 10 روز با عکاسان ایران امسال طبق پیش بینی ما از 18 دی ماه در خانه هنرمندان آغاز می شود، این دوره با 7 انجمن تخصصی عکاسی و بر اساس برنامه ویژه انجمن ها برگزار می شود.

 

وی خاطر نشان کرد:  در برنامه 10 روز با عکاسان ایران برنامه هایی که انجمن ها در طول سال برگزار می کنند را در یک همایش برگزار می کنیم، مطابق سال گذشته بر اساس برنامه اعلام شده در روزهای انجمن ها اتفاقات  به شکل تخصصی درباره خود انجمن هابررسی می شود.

 

رییس انجمن عکاسان ایران همچنین گفت: 10 روز با عکاسان، شکل و سازمان خود را گرفته است، همکاران انجمن با یک تیم دقیق و شورای سیاستگذاری و تیم های علمی و هنری برنامه 10 روز را اجرا می کنند. این برنامه پیش بینی می شود پای خود را از تهران فراتر گذارد و به شهرستان ها هم برود، امسال متاسفانه به دلیل عدم داشتن امکانات و زمان ناکافی این رویداد در سطح کشور اجرا نمی شود.

 

مسعود زنده روح کرمانی  افزود: ساختار 10 روز با عکاسان اختصاص به خود انجمن ها ندارد، دوستداران عکاسی که عضو انجمن ها هم نیستند؛ آثارشان را  می توانند در 10 روز با عکاسان به نمایش بگذارند، در این بخش استعدادهایی را از شهرستان ها شناسایی می کنیم.

 

وی اظهار داشت: چهارمین دوره 10 روز با عکاسان ایران  به مدت 10 روز در 7 گالری خانه هنرمندان برگزار می شود در این  دوره نشست های تخصصی درباره عکاسی ایران، کارگاه های آموزسی و نمایش فیلم هم  برگزار می شود.

 

زنده روح کرمانی خاطر نشان کرد:  مبحثی که چهارمین  دوره 10 روز با عکاسان ایران دنبال می کند حمایت از بخش های خصوصی و افرادی که در زمینه عکاسی سرمایه گذاری می کنند، است. در این راستا  برای ما خیلی مهم بود که کتاب آقای منعم به این دوره برسد. همچنین مجله  عکاسی شاید از فصل نامه های حرفه ای است که بخش خصوصی آن را پگیری می کند خوشحالیم که سرمایه هایی در زمینه بسط عکاسی و زمینه های نظری  فعالیت می کنند.

 

وی اظهار داشت:  برای همین در نشست های تخصصی در 10 این  روز برنامه هایی را پیش بینی کرده ایم و آموزش پایه عکاسی در مقاطع دبیرستان، کار دانش، آموزشگاه های خصوصی و دانشگاه های جامع را بررسی می کنیم، ما امسال مبحث جدی در زمینه آرشیو سازی اسناد تاریخی کشور که از سال ها پیش در سازمان هایی مثل تلویزیون، مطبوعات و خبرگزاری ها مانده است و آسیب می بینند را بررسی می کنیم همچنین درباره مفاهیم و رویکردهای جدید عکاسی  و اتفاقاتی که خیلی جدید در شبکه اجتماعی می افتد در زمینه نشر کتاب عکاسی نشست نقد و بررسی برگزار می شود.

 

رییس انجمن عکاسان ایران  خاطر نشان کرد: ما در زمینه اقتصاد هنر، جامعه شناسی عکاسی مباحث جدید خودمان را در این 10 روز  در قالب 22 نشست برگزار می کنیم.

 

مسعود زنده روح کرمانی افزود: امسال با یک نمایشگاه 300 عکس روبرو نیستید، با یک نمایشگاه 2 هزار و 3 هزار عکس روبرو هستید؛ این دوره شروعی برای دوره پنجم است.

 

وی همچنین گفت: امسال دوست داشتیم افزایش فضا بدهیم از موزه عکس و فرهنگسراها بهره ببریم اما نتوانستیم ارتباط برقرار کنیم اما برای دوره 5 برنامه ریزی می کنیم که 10 روز با عکاسان را از یک مکان خارج کنیم.

 

رییس انجمن عکاسان ایران  اظهار داشت: در چهرمین دوره از 10 روز با عکاسان به فاصله 2 ساعت بعد از اینکه برنامه ها تمام می شوند فیلم برنامه  بر روی سایت جشنواره قرار می گیرد تا هنرمندان شهرستانی که نتوانستند استفاده کنند از این فیلم ها بهره ببرند می خواستیم اتفاقات را به صورت  آنلاین پخش کنیم که نشد.

 

زنده روح کرمانی افزود: پیش بینی می شود که در دوره بعدی بخش مقالات را به 10 روز با عکاسان ایران اضافه می شود و در همین زمینه ها سفارش مقاله می دهند. امیدوارم از سال آینده بخش مکتوب به 10 روز با عکاسان اضافه شود تا کتاب های جدید خروجی این برنامه باشد.

 

رییس انجمن عکاسان ایران  همچنین گفت: مباحث مان را امسال به سمت نیازهای جامعه عکاسی و نیازهایشان برای نمایشگاه گذاشتیم که در آن خواست های عکاسان برای نمایش آثارشان را مطرح کنیم، نسل جدید عکاسان به جز فضای مجازی جایی را برای نمایش آثار پیدا نمی کنند، باید ساختاری برای آنها تعریف شود و باید دیوارهایی به وجود بیاید که آثار عکاسان بتوانند نمایش دهند، عکس زمانی ارزش پیدا می کند که مکتوب شود و به نمایش درآید، عکس تولید می شود و نمایش داده نمی شود.

 

وی خاطر نشان کرد: یک حرکت فرهنگی همیشه نیازمند حامی است، نگاه ما نگاه استقلال انجمن های عکاسی است، رکود اقتصادی بر وضعیت حامیان که در زمینه فرهنگی سرمایه گذاری می کنند تاثیرگذارست، بخش های خصوصی باید بتوانند برای یک حرکت فرهنگی حرکت بکنند.

 

وی درباره شعار چهارمین دوره 10 روز با عکاسان ایران گفت: شعار کلی 10 روز با عکاسان از سال 90 «عکاسی، فرهنگ و جامعه» است. امسال مصادف با دهمین سال تاسیس انجمن عکاسان ایران است، هیئت موسس ا این انجمن را در سال 84 در فرهنگسرای نیاروان توسط عکاسان ایران انتخاب کرده است، شعار اصولا عکاسی فرهنگ و جامعه است و یک سو تیتر نیز دارد، امسال این سو تیتر « عکس، عکاسی و عکاسان» است.

 

زنده روح کرمانی همچنین گفت: عکاسی خبر، دچار یک مشکل و معضل است کار خبری در ایران سخت است و توجیه پذیر نیست.

 

وی خاطر نشان کرد:  ما هنوز دیوار تجسمی کم داریم، آن قدر دیوار تجسمی در کشور کم است که بچه ها وقتی می خواهند نمایشگاه بگذارند باید 5/1 سال منتظر بمانند.

کد خبر 512191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha