به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی موزه هنرهای معاصر تهران، کانون موسیقی معاصردر پاییز 94 تاسیس وفعالیت بخش اجرایی خود را با برگزاری اولین برنامه در روز یکشنبه 13 دی ماه ازساعت 14/00در موزه هنرهای معاصر تهران آغاز می کند.
نوید گوهری مدیر کانون موسیقی معاصر درباره راه اندازی این کانون و لزوم پرداختن به موسیقی معاصر گفت: هنر معاصر فرصتی است برای تأمل در جامعه و مسائل مربوط به خودمان و جهان اطرافمان. هنر معاصر هنری است که جوهره ی آن را تمام وجوه امروزی بودن ما تشکیل می دهد. شاید همه چیز در این جمله معروف که "هنرمند فرزند زمانه خویش است" نهفته باشد و اگر این معاصر بودن را با شاخصه هایی چون هویت شخصی و فرهنگی، شناخت انسان و جامعه معاصر، دغدغه های سیاسی و اجتماعی و ... پیوند بزنیم شاید اهمیت پرداختن به موسیقی معاصر روشن شود. درواقع هنر معاصر هنری است که با وجوه چندگانه ی امروزی بودن پیوند خورده است.
از طرفی اگر به دغدغه جهانی شدن از منظر اقتصادی و فرهنگی، به مفهوم حرکت به عمق تجربه فرهنگی نگاه کنیم، ایجاد فرصت و امکانی که هنرمند معاصر تجربیات و هنرش را در راستای تعامل برابر با دنیای خارج از خود به اشتراک بگذارد، به یک ضرورت فرهنگی در هر جامعه ای بدل می شود.
کانون موسیقی معاصر فرصتی است برای تبادل تمامی تجربیات ارزشمند و خلاق افراد و جوامع، اندیشه ها و سنت های عالی و پویا، گفتگوهای تخصصی و تولیدات موسیقایی و شیوه های گوناگون ارتباط. و چه جایی بهتر از موزه هنرهای معاصر تهران. مکانی که گنجینه ی ارزشمند آن یادآور گنجینه ی عظیم فرهنگی و هنری هنرمندان معاصر ایرانی و خارجی است و نامش یادآور فعالیت ها و تجربیات فرهنگی در دنیای معاصراست.
مدیر کانون موسیقی معاصر درباره رویکردها و فعالیت های این کانون افزود: شناخت و معرفی رویکردهای نوین موسیقی در ایران و جهان از طریق برگزاری رویدادهای هنری و برگزاری نشست های علمی و پژوهشی، ارتقا سطح دانش عمومی و تخصصی در حوزه موسیقی معاصر از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی، چاپ و نشر مقالات و راه اندازی کتابخانه تخصصی، حمایت از آهنگسازان و هنرمندان فعال در عرصه موسیقی معاصر از طریق فعالیت های کانون و تعامل با مراکز فرهنگی و هنری بین المللی و ایجاد زمینه های مناسب جهت تبادل تجربیات و اندیشه های هنرمندان در این حوزه از مهمترین اهداف کانون موسیقی معاصر به شمار می آید.
گوهری در باره برنامه های اجرایی این کانون گفت: برنامه های اجرایی کانون در سه سرفصل انجام خواهد شد که به ترتیب "رویداد غیر استاندارد" ، " گفتگوی هنرمندان" و "کنسرت ها" خواهد بود.رویدادهای غیراستاندارد شامل برنامه ها و اجراهایی خواهد بود که در آن هنرمندان فعال در عرصه های نوگرا به خلق آثار صوتی و یا پرفورمنس آرت خواهند پرداخت وفرصتی برای بیان آزادانه ایده های هنری و موسیقایی خواهند داشت.
گفتگوی هنرمندان برنامه هایی است که در کافی شاپ موزه هنرهای معاصر تهران برگزار خواهد شد. در این برنامه ها هنرمندان فعال در کلیه عرصه های هنر معاصر، صاحبنظران و اساتید، دانشجویان و علاقمندان، به بحث و تبادل نظر با یکدیگر در محیطی صمیمی خواهند پرداخت. رویکرد دیگری که در این نشست ها پیگیری خواهد شد دعوت از هنرمندان جهت معرفی خود، آثار و رویکردهای هنریشان خواهد بود.
کنسرت ها در واقع برنامه های رسمی کانون موسیقی معاصر به حساب خواهند آمد. رویدادی که با همکاری و تعامل هنرمندان داخلی و بین المللی برگزار خواهد شد. اجرای آثار آهنگسازان ایرانی و بین المللی در حوزه موسیقی معاصر نیز از مهمترین رویکرد های این بخش در کانون خواهد بود.
نوید گوهری در پایان گفت :کانون موسیقی معاصر با تعامل و همکاری با مراکز تخصصی و آموزشی و بنیادهای فرهنگی سعی در گسترش فعالیت های خود خواهد داشت. تاکنون مرکز موسیقی نوین اسپکترو در لهستان یکی از همکاران بین المللی ما جهت گسترش روابط فرهنگی در کانون است.
همچنین کانون موسیقی معاصر برنامه هایی را جهت عضوگیری و همکاری های تنگاتنگ با هنرمندان، نوازندگان و اساتید خواهد داشت که به زودی شرایط و نحوه آن را اعلام خواهیم کرد.کانون موسیقی معاصر مانند دیگر کانون های موزه هنرهای معاصرتهران، بخشی را در سایت موزه (www.tmoca.com) و سایت تیوال (www.tiwall.com) به خود اختصاص داده است که علاقمندان می توانند از طریق آن برنامه ها و اخبار کانون موسیقی معاصر را پیگیری نمایند.
نظر شما