برنامه جامع برای حوزه خواهران کانون های فرهنگی وهنری مساجد تدوین می شود

خبرگزاری شبستان: مسئول دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از تدوین برنامه جامع برای واحدهای خواهران کانون های فرهنگی وهنری مساجد با اولویت بومی و محلی خبرداد.

زهرا بیگدلی، مسئول دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، گفت: هم اکنون کار تدوین برنامه جامع حوزه خواهران کانون های فرهنگی وهنری مساجد با همکاری کارشناسان واحد خواهران دبیرخانه های کانون های فرهنگی وهنری مساجد استان ها در حال تدوین است.

 

وی، افزود: حفظ بومی بودن برنامه ها و تاکید بر بررسی ظرفیت ها توانمندیهای محلی و مسجدی از اهداف مشارکت کارشناسان استان ها در تدوین این برنامه جامع است.

 

بیگدلی، اظهار داشت: احیای گفتمان نظام زن و خانواده در بستر مسجد طراز اسلامی هدف از تدوین این برنامه است.

 

وی تصریح کرد: گم نشدن هدف، پرهیز از حرکت های بی نتیجه و پرهیز از ایجاد اختلاف در مساجد از دیگر اهداف تدوین این برنامه جامع است.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه زنان نیمی ازجمعیت جامعه هستند، ادامه داد: گفتمان سازی نظام زن و خانواده در ارزش گذاری جایگاه اصیل زنان می تواند موثر باشد.

 

بیگدلی، ابراز کرد: اگر زنان و دختران ما نقش های اصلی خود را پیدا کنند که همان مادری، همسری و دختر است، دیگر به  نقش های کلیشه ای و در جه دوم اکتفاء نخواهند کرد.

 

وی، محور شدن نقش های درجه دوم برای زنان را حاصل دسیسه های دشمنان خواند و بیان کرد: دشمنان در تهاجم فرهنگی تلاش می کنند باورهای زنان را تغییر دهند.

 

خانواده محور قوام و استحکام جامعه است

مسئول دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، بیان کرد: نظام خانواده، بر اساس تعالیم کلام نور و آیات و روایات و فرمایشات پیشوایان دینی، يك نهاد اساسى و محورى در جامعه است و در واقع هسته اوليه شکل گيري نهادهاى اجتماعى و مایه قوام و استحکام جامعه است.

 

وی بیان کرد: افرادى كه در اين واحد اجتماعى بنام خانواده تربيت مى شوند به ميزان رشد و شكوفايى شان و بر مبنای نوع تربیت و تاثیری که از نهاد خانواده گرفته اند سهم در واحدهاى اجتماعى بزرگ انسانى پیدا کرده و به تناسب بر جامعه تاثیر میگذارند.

 

بیگدلی، با تاکید به اینکه نظام خانواده تربيتگاه نخستين بشر است، خاطرنشان کرد: شكوفايى و پویایی و بالندگي اين نظام بى بديل، مرهون نقش زن و به عبارتی مادر است.

 

وی با بیان اینکه مهمترين ركن در نظام خانواده یعنی زن، رشته هاى پربار نظام خانواده را مستحكم مى سازد، ادامه داد: تأمين شرايط زندگى شيرين و شايسته و ايجاد محيط سالم و امن تا حد قابل توجهي محصول ایفای نقش موثر زن در نظام خانواده است.


این مقام مسئول، با بیان اینکه  زنان در نقش مادري و همسري، محور و كانون امنيت و آرامش خانواده هستند، تصریح کرد: ما با نگاه دقيق به آیات الهی و تفاسير در مي یابيم كه در ديدگاه روانشناسي قرآني، زنان مي توانند آرامش و امنيت رواني به شوهران و فرزندان خود هديه كنند.

 

وی گفت: نقش‌هاي همسري و مادري بانوان، امنيت و سلامت رواني را در درون خانواده تضمين مي كند. در بيانات پيامبر اعظم (صلی الله علیه و آله ) و امیر مومنان امام علي و سایر ائمه اطهار ( علیه السلام)، این رسالت به عنوان جهاد زنان تعریف شده است که به تنهایی با تمام فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و جهاد مردان در راه خدا برابری می کند.

 

بیگدلی ادامه داد: به  موازات آن، زن می تواند با بهره گیری از توان و ظرفیت بالای وجودی خود در عین توجه به مقوله عفاف و حفظ شئونات زنانه در جامعه هم ایفای نقش کند.


وی، بیان کرد: رهبر حکیم و فرزانه انقلاب، همواره با تأکید بر اینکه جامعه اسلامی و کشور همواره به حضور زنان در سطح ملی، نیازمند است، بارها ابراز فرموده اند که باید برای حفظ ظرفیت بانوان در جامعه و نقش آفرینی آنان، تلاش شود.

 

بیگدلی، افزود: رهبر انقلاب اسلامی، علت مهم ضرورت توجه به موضوع زن را، نقش اساسی و محوری زن در خانواده می دانند و معتقدند در نگاه اسلام، خانواده پایه بسیار مهم و سلول اصلی جامعه است، به گونه ای که بدون بهره مندی از خانواده های «سالم، سرزنده و با نشاط»، امکان پیشرفت جامعه به خصوص پیشرفت فرهنگی وجود ندارد و اینگونه خانواده ها نیز بدون حضور زنان مؤمن و فهیم، شکل نمی گیرند و استمرار نمی یابند.


وی اظهار کرد: از همین روست که امروز شاهد هستیم تمرکز دشمنان و معاندان نظام جمهوری اسلامی بر مقوله زن به عنوان یکی از مبانی هجوم سیاسی – تبلیغاتی علیه نظام اسلامی است و بارها این نکته مورد تاکید رهبری معظم انقلاب قرار گرفته که باید با روشنگری در افکار عمومی مردم جهان، اجازه ندهیم اهداف سیاستگذاران و برنامه ریزان غربی در «حمله به مبانی اسلام در قبال زن»، محقق شود.


مسئول دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: طبق فرمایش رهبری و نگاه دقیق و عمیق به جوامع غربی درمی یابیم که غربی ها، بحث زن را با شدت مطرح می کنند اما اسمی از خانواده نمی آورند چرا که بحث خانواده از نقاط ضعف بارز آنهاست.


وی، با اشاره به اینکه دشمنان درجنگ نرم بنیان‌های اعتقادی مردم را در جامعه اسلامی آماج تهاجم قرار می دهند، افزود: جنگ نرم با پشتوانه غرب و آمریکا به دنبال اشاعه مکاتب فکری الحادی و فرقه ها و نهادهای اجتماعی منحرف و کج اندیش به بهانه دفاع از حقوق زنان است.

 

این مقام مسئول، خاطرنشان کرد: دشمن این حقیقت را یعنی نقش مهم و کلیدی زن در جامعه اسلامی را به خوبی درک کرده است، و برای هدف قرار دادن این موضع راهبردی جنگی گسترده و همه جانبه را آغاز نموده ، جنگی که نه به ارتش نظامي نیاز دارد و نه به توپ و تانک.

 

بیگدلی با اشاره به اینکه زنان خود نیمی از جامعه و سازنده نیم دیگر هستند، ادامه داد: در تعریف جامع باید گفت که زنان همه جامعه هستند.

 

وی بیان کرد: زن هم مادر و تربیت‌کننده نسل است و هم می‌تواند پزشک، وکیل، سیاستمدار و معلم و مهندس و دارای مسئولیت های اجتماعي باشد و همچنین در خانواده و محیط اطراف و جامعه ﺗﺄثیر بسزایی دارد.

 

مسئول دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: دشمن این موضوع را بخوبی دریافته که اگر زن مسلمان در سطح بالایی از فرهنگ و آگاهی باشد و بر اساس ارزش‌های اسلام به رشد و تربیت نسل بپردازد، نهاد خانواده در جامعه اسلامی ایمن باقی می‌ماند و در نتیجه جامعه سالم خواهد ماند.


وی گفت: به قطع و یقین اگر زن و جامعه فاسد شود، خانواده و جامعه نیز به سوی انحراف کشیده می‌شود و فاسد می شود، این همان دغدغه ای است که مقام معظم رهبری در حوزه مسائل زنان و جامعه اسلامی مورد توجه قرار داده اند.


بیگدلی با بیان اینکه باید بپذیریم که جنگی واقعی و تمام عيار علیه ما در حال اجراست، بیان کرد: این جنگ با ظاهر سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با ابزارهایی مختلف و فريبنده در حال اجراست.


وی، تاکید کرد: هوشیار بودن و شناخت و بیداری زنان موجب میشود که راه‌ها و ابزا ر جنگ نرم شناسایی و افشا بشود و زنان از دام غفلتی که برایشان پهن شده است، آگاه و دور شوند.


بیگدلی، خاطرنشان کرد: زنان باید جایگاه والا و شایسته خود را و جوهر اصلی اسلام را بشناسند ، عزت و متانت و  آگاهی و منطق در کنار عفاف و حجاب، همه این‌ها نکاتي هستند که در فرهنگ ما و دین ما در مورد جامعه ی زنان وجود دارد.


مسئول دفتر امور خواهران ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهار کرد: بر اساس فرمایشات حکیمانه رهبری، نظریه پردازی و گفتمان سازی در این زمینه، نیازی حقیقی است و باید بیش از پيش مورد توجه و عنایت اندیشمندان و صاحبنظران حوزه و دانشگاه و نخبگان قرار گیرد که البته نقش رسانه ها نیز در زمینه گفتمان سازی، بسیار مهم است.

کد خبر 512114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha