وجود ۲۹۱ هزار بی سواد در استان کرمانشاه

خبرگزاری شبستان: مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، ابراز کرد: ۲۹۱ هزار نفر بی سواد در تمام رده های سنی در استان وجود دارد که بیشتر آنها را افراد با سن ۵۰ سال و به بالا تشکیل می دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، سلیمان محبی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه ظهر امروز (11 دی) در سخنرانی پیش از خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته کرمانشاه در آستانه هفته نهضت سوادآموزی، اظهار کرد: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی 52 درصد مردم ایران بی سواد و 48 درصد باسواد بودند.

 

وی، ابراز کرد: امام راحل وضعیت سوادآموزی آن دوران را برای جامعه اسلامی عیب و نقص دانستند و در یک پیام تاریخی دستور تشکیل نهضت سوادآموزی را صادر کردند و در این پیام فرمودند که یکی از شاخصه های مهم در جامعه اسلامی این است که مردم باید سواد خواندن و نوشتن داشته باشند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، با بیان اینکه رتبه بندی کشورها توسط سازمان بین الملل براساس پیشرفت علمی آنها است، ادامه داد: سواد هر جامعه یکی از شاخص های مهم رتبه بندی کشورهاست.

 

محبی، خاطرنشان کرد: در کشور ما پس از انقلاب اسلامی ایران با سوادی افراد مورد تأکیدات مستمر امام راحل و مقام معظم رهبری بوده است و در احادیث و روایات اسلامی نیز سفارشات بسیاری بر آموختن سواد شده و بیان شده که انسان مسلمان به هر شکلی سواد خواندن و نوشتن را یاد بگیرد.

 

به گفته این مقام مسئول، طبق فرمایش پیامبر اکرم (صلوات الله علیه) افراد از زمانی که متولد می شوند تا زمان مرگ باید علم را بیاموزند و به دنبال فراگیری دانش باشند و هیچ عملی مانند فراگیری علم در مکتب اسلام جایگاه ارزشمندی نداشته است.

 

وی، اضافه کرد: برای برخی از واجبات دین ما مانند نماز خواندن یک زمان مشخصی برای فرد در نظر گرفته شده که این واجب الهی را به جا آورند، اما برای علم آموزی از زمان تولد بر این موضوع تأکید شده است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، با بیان اینکه افزایش علم آموزی موجب شناخت بیشتر خداوند متعال و عظمت های ذات باری تعالی می شود، اذعان داشت: در پیام تاریخی امام درباره تشکیل نهضت سوادآموزی بسیج همگانی افراد در این زمینه مورد تأکید قرار گرفته است.

 

محبی، با اشاره به جمعیت دو میلیون نفری استان کرمانشاه، بیان داشت: 291 هزار نفر بی سواد در تمام رده های سنی در استان وجود دارد که بیشتر آنها را افراد با سن 50 سال و به بالا تشکیل می دهند.

 

این مقام مسئول، مأموریت اصلی سازمان نهضت سوادآموزی را ارائه آموزش ها به افراد بین 10 الی 49 سال عنوان کرد و گفت: چنانچه فردی بی سوادی را با سواد کند مبلغ 700 هزار تومان را از سوی سازمان نهضت سوادآموزی دریافت خواهد کرد.

 

به گفته وی، افرادی که تمایل به یادگیری خواندن و نوشتن نیز داشته باشند چنانچه بالای 20 سال باشند مبلغ 134 هزار تومان و زیر 20 سال باشند نیز مبلغ 234 هزار تومان هدیه نقدی دریافت می کنند.

 

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، افزود: جایگاه سوادآموزی استان کرمانشاه طی دو الی سه سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته و از رتبه 27 به رتبه هفت الی هشت کشوری ارتقا یافته است.

 

کد خبر 511967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha