به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، آیت الله سید احمد محمودی، امام جمعه ی شمال شهر اصفهان در خطبه های نماز عبادی، سیاسی نماز جمعه ی امروز(11دی) در جمع نمازگزاران پیرامون علت و عوامل هدایت از سوی خداوند به ایراد سخن پرداخت.
وی با اشاره به علت هشدار خداوند در متن قرآن کریم پیرامون راه های انحراف انسان از مسیر توحیدی اظهار داشت: خداوند در آیه های مختلف قرآن کریم عوامل هبوط و سقوط انسان از مسیر توحیدی را هشدار داده است که از مهمترین دلایل هشدار، حفظ فطرت سلیم و خداجویی انسان از جمیع بلایا است.
آیت الله محمودی پیرامون این موضوع ادامه داد: از آنجا که فطرت و سرشت حقیقی انسان در مسیر کمال است، اگر انسان بتواند این فطرت را حفظ کند از مسیر هدایت منحرف نخواهد شد.
خطیب نماز جمعه ی شمال شهر اصفهان با بیان اینکه بعضی از مکاتب برخلاف دین اسلام برای انسان سرشت و هویت و فطرت پاک در نظر نمی گیرند افزود: بعضی از مکاتب مادی گرا هستند و انسان را خالی از فطرت و هویت می دانند.
وی ادامه داد: طرفداران مکتب مسیحیت با وجود این که برای انسان فطرت و هویت درنظر می گیرند ولی معتقدند که این فطرت، ناپاک و نجس است.
آیت الله محمودی با بیان اینکه خداوند در قرآن می فرماید « تقوا و فجور را به انسان فهماندیم ولی این انسان است که فراموشکار اس.»، خاطر نشان کرد: خداوند انسان را طرفدار دین حنیف و پاک آفریده و فطرت الهی و توحیدی را در وجود او نهادینه کرده است.
وی به خطبه ی امام صادق(ع) پیرامون تشریح آیه ی فطرت اشاره ای داشت و افزود: امام صادق(ع) در تشریح آیه ی فطرت می فرمایند« خداوند همه ی افراد را موحد و خداپرست خلق نموده و این انسان است که با تجهیز شدن به قوه ی عقل و اختیار، مسیر درست یا نادرست را مختارانه انتخاب می کند.»
امام جمعه ی شمال شهر اصفهان با بیان اینکه مشرکین مکه قصد داشتند با تمسک به حربه ی نظام جوگرایی علت مشرک بودن خود را توجیه و شرک و بت پرستی را در جامعه القا کنند، گفت: خداوند در قرآن کریم در پاسخ به مشرکان مکه که قصد داشتند با القای نظام جوگرایی، مردم را توجیه کنند که اگر اراده ی خداوند بر عدم مشرک خلق شدن ما بود این اتفاق نمی افتاد، می فرمایند« مسیر طی شده ی فطرت اصیل انسان توحیدی است ولی این انسان است که در انتخاب مسیر دچار انحراف می گردد.»
وی در ادامه به تشریح حدیثی از پیامبر اسلام(ص) پیرامون 5 خصلتی که خداوند در فطرت انسان نهادینه کرده ولی در گذر زمان دستخوش انحراف و تحریف می گردد پرداخت و افزود: پیامبر(ص) 5 خصلت نهادینه شده در ذات انسان را از بدو تولد در توکل بسیار بالا به خداوند، اهل دشمنی و کینه ورزی نبودن، متواضع و خاشع بودن، عدم دلبستگی به تعلقات مظاهر دنیوی و اهل بکاء بودن معرفی می کند.
وی سند اهل بکاء بودن انسان را از دیدگاه پیامبر(ص) در این که انسان با گریه کردن پا به عرصه ی دنیا می گذارد عنوان کرد.
امام جمعه ی ملک شهر با توجه به انتخابات پیش روی، نظام جمهوری اسلامی ایران را یک نظام قائل به دموکراسی دانست و افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام دموکراتیک و مردمی است که نشانه ی آن شور و هیجان موجود میان کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری است.
وی ادامه داد: در چنین نظامی است که به تمامی افراد با داشتن حداقل شرایط عمومی اجازه می دهد در این انتخابات از مردم حق رای کسب کنند و با عنوان نماینده ی ملت در جایگاه مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری قرار گیرند.
آیت الله محمودی افزود: مردم ایران نیز باید با هوشیاری افرادی را انتخاب کنند که دارای سابقه ی طولانی و شایسته در ارائه ی خدمات اجرایی داشته و با نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه از نظر زاویه ی دیدگاهی همسو و هم جهت باشند.
نظر شما