مینو اصلانی، رییس بسیج جامعه زنان در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به توانمند سازی زنان روستایی گفت: مهاجرت جوانان به پایتخت و شهرهای دیگر به دلیل اشتغال یکی از دلایل افزایش سن ازدواج دختران روستایی است که این امر خود جای بررسی دارد.
وی اظهار کرد:حضور زنان در عرصه های مختلف تولید در شهرها و حتی روستاها که بسیاری از صنایع دستی فراموش شده را احیا کردند ،نشان می دهد که اگر دولت برای حضور اجتماعی و مشارکت مردم زمینه را مساعد نماید می توان از مردم برای ارتقاء بسیاری از امور استفاده کرد.
وی با اشاره به اعزام گروه های جهادی به روستاها بیان کرد: یکی از اقدامات و فعالیت های اردوهای جهادی ما در روستاها برای زنان و دختران جوان آموزش مهارت های زندگی از جمله خیاطی به صورت رایگان است که این اردوها برای توانمندسازی زنان در بخش های آموزشی، فرهنگی و جهادی تعریف شده است.
اصلانی به راه اندازی طرح تعاونی های کوچک اشاره کرد و افزود: این طرح با هدف فروش محصولات و تولیدات زنان روستایی راه اندازی شده است هرچند تولید هم با وجود امکانات اندک در روستاها کار سختی است منتهی تبدیل آنها به تولیداتی که قابلیت فروش داشته باشند مهمتر است، بنابراین علاوه بر الزام اردوهای جهادی جهت آموزش زنان و دختران روستایی طرح تعاونی های کوچک هم برای آنها راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه زنان در دوران دفاع مقدس با پایین آوردن هزینه های زندگی ،مدیریت و اصلاح الگوی مصرف به یاری جبهه ها می شتافتند گفت:زنان ما امروز هم می توانند به فراهم کردن زیر ساخت های اقتصاد مقاومتی کمک کنند . استفاده از کالاهای ایرانی ،عدم توجه به خرید کالای خارجی به عنوان یکی از مولفه های پیشبرد اقتصاد مقاومتی به بسیج مردمی و فرهنگ سازی نیازمند است که این مهم با کمک دولت محقق می شود.
رییس بسیج جامعه زنان با اشاره به سطح سواد زنان و دختران روستایی تصریح کرد: با توجه به گسترش آموزش در سطح روستاها و علاقه مندی خانواده ها به تحصیل ،بخش قابل توجهی از روستاییان تحصیلکرده هستند، چون ما در المپیادها و کنکور شاهد امتیاز بالای دختران روستایی و شهرهای کوچک هستیم .
اصلانی افزود:بسیج نیز در کنار مردم و دیگر ارگانها با ارائه طرحهای متنوعی در همه سالهای فعالیت خود بالاخص در سال جاری توجه بسیاری به مبحث اقتصاد مقاومتی داشته است تا در کنار مردم بتوان بر بسیاری از مسائل اقتصادی که به دلیل ضعف مدیریتی است .
وی با اشاره به تشکیل 2500 مهد قرآنی گفت: نزدیک به 500 الی600 تا از این مهدهای قرآنی در روستاها تشکیل شدند که این امر خود اشتغال خوبی را به عنوان مربی برای زنان روستایی فراهم کرده است، هرچند هدف ما از تشکیل این مهدها اشتغالزایی نیست ولی آموزش این مربیان به صورت رایگان انجام می شود و اداره آنها بر عهده خود مربیان است که در کنار مساجد این مهدها را راه اندازی می کنند.
نظر شما