به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، نشست هماهنگی جشنواره های استانی سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر و اهداء احکام دبیران، با حضور مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی، محمد مهدی احمدی مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در این مراسم مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی گفت: هدف از برگزاری تمامی رویدادهای تئاتری حفظ و حیات هنر کشور است. تئاتر اگر بخواهد به جایگاه واقعی خود نزدیک شود، باید نگاهی روشن به پیرامون خود داشته باشد تا با تولید نمایش برای مردم سبب ارتقای فرهنگی شود.
شفیعی با بیان اینکه مبنای انتخاب آثار این دوره ی جشنواره فجر کیفیت بوده، افزود: سهمیه خاصی برای پذیرش آثار درنظر نگرفتیم اما بخش قابل توجهی از آثار جشنواره تولیدات تئاتر استان ها و یا هنرمندان شهرستانی ساکن تهران است. ضمن اینکه حضور استان هایی که جریان تئاتر در آنها مداوم بوده و دچار جشنواره زدگی نیستند و به اجرای عمومی اهمیت می دهند در جشنواره پررنگ تر است.
مدیرمرکز هنرهای نمایشی در پایان ابراز امیدواری کرد در سالهای آتی تولیدات تئاتر مبتنیبر تقاضای مخاطبان باشد و بتوانیم سالن های اختصاصی برای اجرای تئاتر ایجاد کنیم.
در ادامه ی این نشست، مدیرکل امور استانهای وزارت ارشاد نیز با بیان اینکه نگاه جدی به فرهنگ و هنر استانها مورد تاکید وزیر ارشاد است، گفت: متاسفانه هنرمندان استانی از حضور جدی در عرصه بینالملل محروم بوده اند. براین اساس دستوری به وزارت ارشاد ابلاغ شده است تا گروههای هنری بتوانند به کشورهای دیگر فرستاده شوند. قرار بر این است که بیست گروه موسیقی در کشورهای مختلف اجرا داشته باشند، که این اتفاق میتواند در مورد تمام رشتههای هنری شکل بگیرد.
وی افزود: به مدیران کل هم تاکید کردیم هم برنامههای تهران به استانها و هم برنامههای استانها را به سوی شهرستانها ببرند تا توجه به هنرمندان استانی بالا رود و افراد بتوانند بیشتری خود را در این عرصه نشان دهند، در این راستا نگاه مرکز نیز به استانی بودن کمک کرد.
محمد مهدی احمدی تاکید کرد: برگزاری جشنوارهها برای کسب تجربه است اما در استانها ادارات کل نقش کمککنندهای دارند که با عث میشود مردم با نمایش آشنا شوند. زبان هنر توانمند تر از خطابه است و باور دارم هرجا بخواهیم مشارکت مردم بیشتر شود، باید از ظرفیت تئاتر استفاده کنیم چون آگاهی بخشی می کند و آگاهی به مشارکت بیشتر می انجامد.
وی ادامه داد: باید برای مدیران سیاسی استانها جای بیندازند که اگر مشارکت سیاسی مردم را می خواهند باید به ارتقای هنر تئاتر اهتمام داشته باشند.
در بخش پایانی این مراسم، ابراهیم گلهدارزاده مدیر درگاه مجازی تئاتر ایران درباره ی این درگاه توضیح داد: درگاه تئاتر ایران، چند امکان در اختیار استانها می گذارد که از جمله ی آن یکی امکان انتشار خبر مستقیم درباره ی تمام اتفاقات و خبرهای تئاتر استانی است. به این ترتیب هر استان با دسترسی مستقیم می تواند اخبار خود را در صفحه مربوط به استان منتشر کند.
گله دار زاده با بیان اینکه به زودی امکان فروش بلیت نمایش های سراسر کشور به این سامانه افزوده می شود، اعلام کرد: درگاه ۲۲ استان آماده شده و بزودی صفحه ی سایر استانها هم آماده می شود.
گفتنی است درگاه مجازی استانهای میزبان جشنواره تئاترفجر با بارگذاری اطلاعات آماده استفاده است. این درگاه از طریق سایت ایران تئاتر قابل دسترسی است.
در پایان مراسم، حکمهای دبیران فجر استانی با حضور سعید اسدی، مهدی شفیعی به رامین راستی، دبیر فجر استانی آذربایجان شرقی، ابراهیم شریفی دبیر فجر استانی البرز، جهانشیر یاراحمدی دبیر فجر استانی بوشهر، سیدرضا حسینی دبیر فجر استانی خراسان رضوی، امیر صادقی دبیر فجر استانی فارس، حجت الاسلام علی اصغر فضیلت دبیر فجر استانی گلستان و محمود دهقانی هراتی دبیر فجر استانی یزد اهدا شد.
نظر شما