به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور، دوشنبه(6 دی) در آئین اختتامیه جشنواره و نمایشگاه پژوهش و فناوری استان اصفهان که در دانشگاه اصفهان برگزار شد با اشاره به اینکه بر اساس برنامه چشم انداز 20 ساله باید سه درصد از تولید ناخالص ملی در بحث پژوهش انجام شود، اظهار داشت: این در حالی است که با گذشت 10 سال از این برنامه تنها 47 صدم درصد آن محقق شده است.
وی مشکلات اقتصادی را عامل عدم پیشرفت کشور در حوزه پژوهشی عنوان کرد و افزود: تمام عقبماندگی کشور در مباحث علمی پژوهشی به دلیل نبود امنیت اقتصادی در کشور است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور در ادامه به برخی از فعالیتهای دولت یازدهم در امر پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: دولت یازدهم، سالانه بین 300 تا 400 میلیارد تومان اعتبار به صندوق نوآوری و شکوفایی کشور، تخصیص داده است.
وی اظهار داشت: اکنون موجودی صندوق نوآوری و شکوفایی کشور که مدیریت آن با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است، 700 میلیارد تومان است.
وی یکی دیگر از مهمترین فعالیتهای دولت یازدهم در زمینه پژوهش را حکم تبصرهای قانون بودجه 95 اعلام کرد و گفت: بر این اساس یک درصد از اعتبار دستگاههای اجرایی باید در بخش پژوهش هزینه شود که این رقم معادل شش هزار میلیارد تومان است.
حجتالاسلام انصاری در ادامه با اشاره به بازسازی زیرساختهای اقتصادی کشور طی دو سال گذشته ابراز داشت: از این رو با رفع موانع اقتصادی میتوان در رسیدن به اهداف سند چشم انداز ۲۰ساله گام برداشت.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتها و پیشینه استان اصفهان در علم و تمدن ابراز داشت: اصفهان به عنوان مرکز تمدن علمی و پژوهشی ایران اسلامی، هنوز نشان درخشانی بر پیشینه تمدنی و پژوهشی کشورمان است.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با بیان اینکه اصفهان میتواند پرچمدار پژوهش در کشورمان باشد، افزود: لازم است در این راه محققان به سمت استفاده از اعتبار و ظرفیت های دستگاه های اجرایی و برنامه ریزی مناسب برای آن هدایت شوند.
وی با تاکید بر اینکه اگر پژوهش در دست یافتن به رشد هشت درصدی اقتصادی کشور در برنامه ششم توسعه کمک نکند ما با مشکلات هشت سال گذشته مواجه میشویم، اضافه کرد: پژوهشگران باید در این زمینه به کمک تولید داخلی مانند مساله خودروی ملی و دیگر کالاها بشتابند.
انصاری با اشاره به اینکه مردم و تولیدکنندگان در تنگنا قرار گرفتند افزود: این چالش های صنفی و تولیدی و همچنین مسائلی مانند آب و محیط زیست فقط از طریق پژوهشگران، درمان پذیر است.
نظر شما