حجتالاسلام مجید سجادی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان، با تبریک ایام میلاد پیامبر رحمت و امام صادق(علیهالسلام) رییس مکتب و مذهب جعفری بیان داشت: آیه 157 سوره اعراف سبک زندگی نبوی و اسلامی را به ما آموزش میدهد و معیار عملی ما الگوی حسنه قرآن کریم است که خداوند پیامبر اسلام را به عنوان الگو برای همه معرفی میکند.
وی با اشاره به اینکه طبق آیات قرآن کریم برای امت اسلامی الگوی عملی، علمی، اخلاقی، تربیتی، سیاسی، فردی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی وجود مقدس پیامبر اسلام است، گفت: سیره عملی پیامبر را در زمینههای فردی، اجتماعی و شیوه امر به معروف باید بشناسیم و عمل کنیم.
مکمل همه ادیان الهی و آسمانی دین اسلام است
مسئول نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان کرمان بیان کرد: طبق آیه 157 سوره اعراف هم در تورات (کتاب آسمانی حضرت موسی) و انجیل (کتاب آسمانی حضرت عیسی) خصوصیات پیامبر و وعده آمدن پیغمبر آخر الزمان داده شده که مفهوم آن، این است که مکمل همه ادیان الهی و آسمانی دین اسلام است.
حجتالاسلام سجادی خاطرنشان کرد: با توجه به آیات قرآنی و وعده الهی که در کتاب آسمانی تورات و انجیل آمده پیامبر اسلام به عنوان اشرف انبیا و بالاترین پیغمبر و دین اسلام پیامبر به عنوان بالاترین دین و کاملترین دین است و در هیچ کتاب آسمانی وعده کامل شدن دینشان نیامده اما در آیه سه سوره مائده کمال دین اسلام آمده که پیام این آیه این است پیامبر اشرف انبیا، دین و مکتب کامل و کمال دین در ولایت اهل بیت است.
نبی مکرم طلائیه دار نور و رحمت الهی و محور وحدت همه امتها است
وی گفت: بعد از تمام شدن زمان تبلیغ حضرت عیسی حدود 610 سال مردم بدون پیامبر زندگی کردند که دوران سختی بر مردم به ویژه مردم حجاز گذشت در این زمان فساد، بداخلاقی، جنگ، ظلم و غیره رواج داشت اما با آمدن اسلام ظلم برچیده شد و فضائل اخلاقی، عدالت، در جامعه ترویج پیدا کرد و موانع سعادت و کمال برداشته شد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان کرمان افزود: با آمدن قرآن و پیامبراسلام مسیر تربیت، اخلاق، عبادت، معنویت، سیاست، اقتصاد، عبودیت، فرهنگ و اجتماع حکومتی در جامعه اسلامی نهادینه شد و نبی مکرم اسلام طلائیهدار نور و رحمت الهی و محور وحدت امتها به ویژه امت اسلامی شد زیرا دین اسلام دین کامل برای جهان اسلام است و اجرای کامل فرامین دین اسلام زمینه ظهور آخرین سفیر الهی را محقق میکند.
حجتالاسلام سجادی تصریح کرد: برنامههای دینی و مذهبی جشنها و عزاداریها و مراسمهای ملی و مذهبی ما باید همراه با سخنرانی و موعظه باشد زیرا بصیرت دینی از معارف دینی سرچشمه میگیرد تا به وسیله خطبای توانمند، این معارف به جامعه عرضه شود و بصیرت در جامعه اسلامی بر مبنای بصیرت دینی نهادینه شود.
سبک زندگی اسلامی بر اساس سیره نبوی
وی با اشاره به راهکارهای سبک زندگی اسلامی و باییان اینکه اگر به راهکارهای سبک زندگی اسلامی توجه شود، مسیر سبک زندگی جامعه به سبک زندگی اسلامی تبدیل میشود، گفت: تعادل(نه افراط و تفریط) نخستین راهکار سبک زندگی اسلامی است که نبی مکرم اسلام در زندگی خود اینگونه عمل میکرد و اگر از چیزی خوششان میآمد، زیاد تعریف نمیکردند و از چیزی بدشان میآمد زیاد ملامت نمیکرد.
این مسئول با بیان اینکه روح سبک زندگی اسلامی را همزیستی، همدلی و همزبانی عنوان کرد و افزود: همه امت اسلامی عضویت یک خانواده را دارند و آن خانواده اسلام است بنابراین در بازار مسلمین کم فروشی، غش در معامله، دروغ و چانهزنی نباید باشد و بنا بر صداقت، عدالت، انفاق و ترحم یکدیگر باید باشد.
حجتالاسلام سجادی پایبندی به تعهدات و بیعتها را یکی دیگر از راهکارهای سبک زندگی اسلامی دانست و بیان کرد: حضرت علی(علیهالسلام) این گونه عمل میکردند هرگاه به کسی قول میدادند تا زمانی که به تعهد خود عمل نمیکرد، آرام و قرار نداشت.
تفاوتهای سبک زندگی اسلامی و غربی
وی با اشاره به تفاوتهای سبک زندگی اسلامی و غربی؛ هدف در زندگی اسلامی را رسیدن به سعادت، کمال و معنویت دانست و گفت: اما در در زندگی غربی، هدف مادی و دنیاگرایی است به لذتگرایی شخصی با اصل آزادی حیوانی به مراتب خارج از مبانی اسلام و ارزشها است.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان کرمان با بیان اینکه در سبک زندگی اسلامی، انسان فردی از افراد جامعه است و جامعه، هویت افراد و شخصیت آنان را حفظ میکند و به آنها اهتمام ویژه دارد، تصریح کرد: در سبک زندگی غرب انسان فردی جدا از جامعه است و جامعه برای او حقیقتی ندارد.
حجتالاسلام سجادی خاطرنشان کرد: در زندگی غربی انسان فقط به عقل فردی تکیه دارد و جدای از مبانی دینی فکر میکند و خودش برای مسیر زندگی تصمیم میگیرد اما در زندگی اسلامی عقل و شرع در رسیدن انسان به سعادت نقش دارد.
وی تصریح کرد: در زندگی غربی انسان خود را تحت تأثیر جهانیسازی قرار میدهد اما در سبک زندگی اسلامی انسان، تحت فرد منتظر در حکومت جهانی قرار میگیرد و خود را برای یک حکومت عدالت و اخلاق آماده میکند.
الگوی حسنه را باید به جهان اسلام معرفی کرد
مسئول نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان کرمان با بیان اینکه نبی مکرم اسلام پیامبر رحمت، مهربانی و عطوفت است؛ گفت: باید این الگوی حسنه اسلام به جهان اسلام معرفی شود و دستوراتش را در زندگی فردی و اجتماعی اجرا کنیم.
بکارگیری سیره نبوی توسط امام صادق علیه السلام در ترویج احکام و تربیت شاگردان دینی
حجتالاسلام سجادی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام با خانواده، کودکان، همسایگان و مسئولان مهربان بود اما در مسائل بیتالمال گذشت و مهربانی نداشت، خاطرنشان کرد: سادهزیستی، زهد، رعایت تقوا، صداقت، عدالت، سیاست، مدیریت در حکومت اسلامی در زندگی پیامبر اکرم موج میزد و هر نامسلمان و مسلمانی شیفته و مجذوب اخلاق او میشد.
وی با اشاره به اینکه امام جعفر صادق(علیهالسلام) در تأسیس بزرگترین دانشگاه اسلامی کوشش و تلاش داشته است، تصریح کرد: امام صادق(علیهالسلام) به عنوان رییس مذهب شیعه در اجرای سیره اخلاقی، تربیتی، اقتصادی، سیاسی، مدیریتی، علمی عیناً دستورات نبی مکرم اسلام را عمل میکرد و همچنین سیره عرفانی نبی مکرم را در ترویج احکام و تربیت شاگردان دینی و مذهبی به کار میگرفت.
نظر شما