قطار تجاری ایران و هند بر ریل پیشرفت/۲ برابر شدن حجم مبادلات

خبرگزاری شبستان:تحریم ها محدودیت هایی را در روابط اقتصادی ایران و هند بوجود آورده بود که با حذف آن فرصت جدیدی برای توسعه همکاری ها فراهم شد و در این راستا سفر تجاری – اقتصادی وزیر اقتصاد به هند مقدمه ای برای عقد قراردادهای تجاری شده اُت.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هند با یک میلیارد و 200 میلیون نفر جمعیت و با داشتن بالاترین نرخ رشد در سطح جهان، آمادگی تامین مالی و سرمایه گذاری را در بسیاری از پروژه‌های کشورمان دارد. همچنین هند از ظرفیت قابل ملاحظه اقتصادی و رشد اقتصادی بالایی برخوردار است و دومین خریدار نفت ایران محسوب می‌شود در همین راستا علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی برای شرکت در اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند 5 دی ماه به دهلی‌نو سفر کرده است تا در کمیسیون اقتصادی دو کشور شرکت کند. در این کمیسیون که روزهای شنبه و یکشنبه برگزار شد مجموعه همکاری اقتصادی در حوزه‌های مختلف به ویژه در بخش‌های بندر، جاده، ریل، پتروشیمی و احداث کارخانه و دیگر فعالیت‌های اقتصادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در این هیات نمایندگانی از وزارتخانه های مختلف از جمله راه و شهرسازی، وزارت نفت و بانک مرکزی وجود دارند که مذاکراتی با همتایان خود برای توسعه روابط بین دو کشور در دوران پسا تحریم انجام دادند.

 

بنابراین گزارش، ایرنا به نقل از علی طیب نیا، وزیر اقتصاد و دارایی در ضیافت شامی که ازسوی انجمن دوستی ایران وهند به افتخار وی در دهلی نو ترتیب داده شده بود با اشاره به مذاکرات صورت گرفته میان هیئت های اقتصادی ایران و هند اعلام کرد: "من مطمئن هستم که با مذاکرات صورت گرفته بین هیئت های اقتصادی دو کشور، میزان مبادلات اقتصادی دو کشور می تواند به بیش از 2 برابر افزایش یابد. تشکیل شورای همکاری های اقتصادی ایران و هند زمینه مناسبی برای توسعه همکاری های دو کشور است و امیدوارم که هرچه زودتر تصمیمات گرفته شده عملی شود. به طور یقین فعالیت شورای همکاری های اقتصادی ایران و هند و تمرکز آن در روابط دو کشور نقش موثری در توسعه همکاری ها خواهد داشت."

 

همچنین غلامرضا انصاری، سفیر ایران در هندوستان نیز در این مراسم تاکید کرد که: "با توجه به نتایج خوب مذاکرات و تشکیل شورای همکاری های اقتصادی بین دو کشور، روابط بین دوکشور به سرعت توسعه یابد. مذاکرات گروههای تخصصی در بخش های انرژی و زیرساخت و دیگر گروها می تواند زمینه ساز آغاز دور تازه ای از همکاری های دو کشور باشد."

 

بنابراین گزارش، بابک احمدی، معاون ناوگان راه آهن در حاشیه برگزاری کارگروه زیرساخت بین ایران و هند اعلام کرده است که: "فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری هندی ها در بخش ریلی و حمل و نقل ایران وجود دارد. نشست کارگروه زیرساخت بین ایران و هند برگزار شده است و در این نشست در زمینه توسعه بنادر به ویژه چابهار و تقویت همکاری های دو کشور در بخش حمل و نقل بحث و تبادل نظر شد. تکمیل کریدور شمال - جنوب از دیگر محورهای این گفت و گوها بود. با تکمیل این کریدور بندر چابهار از طریق ریلی و جاده ای به شبکه سراسری راه آهن و آسیای میانه متصل می شود. سرمایه گذاری طرف هندی در حوزه بنادر خشک از دیگر زمینه های همکاری های دو کشور در بخش حمل و نقل است. با گسترش همکاری ها در بخش حمل نقل، زمینه برای افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور فراهم می شود .سرمایه گذاری و مشارکت طرف هندی در بنادر و بخش حمل و نقل ایران از مهمترین محورهای این مذاکرات بود. تا پیش از برجام طرف هندی برای سرمایه گذاری درایران تردید داشتند که با چشم انداز رفع تحریم ها، شرایط مناسبی برای این سرمایه گذاری فراهم شده است."

 

همچنین بهروز اسراری ارشاد، عضو هیات اقتصادی ایران اعزامی به هند و معاون اداره کل بین الملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به ایرنا گفته است: "دو کشور از تجربیات خوبی در زمینه مقررات مخابراتی برخوردار هستند که می توانند این تجربیات را به ویژه در بخش تنظیم مقررات صدور پروانه، کنترل ارتباطات و تداخل فرکانسی به یکدیگر انتقال دهند. دو کشور تجارب خوبی در زمینه استفاده صلح آمیز از فضا دارند و هند می تواند مکمل خوبی در این زمینه برای ایران باشد. در حال حاضر در زمینه ارتباط فیبر نوری باهند همکاری خوبی وجود دارد و کابل فیبر نوری ایران و هند از طریق دریا برقرار است که این همکاری ها می تواند در آینده گسترش یابد. تاکنون پیشنهادهایی از طرف شرکت های هندی برای سرمایه گذاری در بخش ارتباطات و فناوری در کشورمان صورت گرفته که در حال بررسی این پیشنهاد ها هستیم. حال حاضر با دو شرکت مخابراتی هندی 'فالکن' و 'ریلاینس' ارتباط فیبر نوری داریم و همکاری های دو کشور در بخش ارتباطات در آینده افزایش می یابد."

 

این گزارش می افزاید: باشگاه خبرنگاران در خبری به ریز مبادلات تجاری میان ایران و هند و حجم گمرکی آن اشاره کرده و آورده است که: "بر اساس آمار گمرک در نیمه نخست سال جاری سه میلیون و 367 هزارو 803 تن کالا به ارزش یک میلیارد و 366 میلیون و 758 هزا رو 943 دلار از ایران به هند صادر شد. این میزان صادرات به هند در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 48.69 درصد و از نظر ارزشی 18.26 درصد افزایش را نشان میدهد. هند چهارمین مقصد کالاهای صادراتی ایران در نیمه نخست سال جاری است. در شهریور ماه نیز 604 هزار و 237 تن کالا به ارزش 228 میلیون و 354 هزار و 978 دلار از ایران به هند صادر شد. این میزان صادرات درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته از  نظر وزنی 35.76 درصد و از نظر ارزشی 3.15 درصد افزایش را نشان می دهد."

 

یادآور می شود: نشست انجمن دوستی ایران و هند با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هندوستان، اعضای کمیسیون اقتصادی ایران و تعدادی از بازرگانان، تجار و سرمایه گذاران هندی در دهلی نو برگزار شد. وزیر امور اقتصادی و دارایی که به همراه نمایندگانی از وزارتخانه های راه و شهرسازی، بنادر، بانک مرکزی و وزارت نفت برای شرکت در کمیسیون اقتصادی ایران و هند روز جمعه وارد دهلی نو پایتخت هند شده است قرار است امروز در دیدار با مقامات اقتصادی و سیاسی هند، در زمینه راههای گسترش همکاری های اقتصادی دو کشور گفت و گو و تبادل نظر کند.

 

کد خبر 511088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha