حجت الاسلام عباس عباس زاده، استادیار دانشگاه تبریز و استاد حوزه علمیه، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، ضمن گرامیداشت فرا رسیدن هفته وحدت و میلاد رسول گرامی اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)، اظهار داشت: میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام سر آغاز شکل گیری یک هدایت ویژه تشریعی است که از نظر توسعه مکانی، قابلیت جهانی و از نظر توسعه زمانی، قابلیت جاودانگی دارد و انسان بدان نیازمند است.
وی با بیان اینکه انسان، موجودی مدنی است که به طور جمعی زندگی میکند اعم از آن که این موضوع یک امر فطری باشد یا نیاز او را به این امر وادار کرده باشد، ابراز داشت: با توجه به اینکه انسان، بی نهایت طلب و منفعت طلب است، همه چیز را برای خود میخواهد و چون امکانات مادی دنیا محدود است و دیگران نیز به این امکانات نیاز دارند، نوعا در تصاحب این امکانات، نزاع و درگیری پیش میآید. اینجاست که انسان، نیازمند قانون میشود تا حدود تصرفات را مشخص سازد.
حجت الاسلام عباسزاده با بیان اینکه در قانون نویسی هر شخص یا هر گروهی منافع شخصی یا گروهی خود را ملاحظه خواهند کرد، اظهار داشت: با توجه به اینکه ابزارهای شناخت انسان محدود است، بهترین قانون را باید از خالق جهان گرفت که میداند چه آفریده و خیرخواه و بینیاز مطلق است. این قانون، همان قرآن و سنت نبوی و علوی است که توسط پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و امام جعفر صادق (علیه السلام) ارائه شده است.
استاد حوزه علمیه تبریز با اشاره به اینکه پیامبر و حضرات معصومین، داری سه ویژگی منحصر به فرد هستند که انسان باید قدر آن ها را دانسته و خود را از علم آنان سیراب کند، عنوان کرد: حضرت رسول الله و ائمه معصومین اولا دارای علم الهی و لدنی می باشند و از طریق وحی و الهام با دردها و درمانها آشنایی دارند و دوم اینکه دارای عصمت هستند و از هرگونه سهو، خطا، نسیان و گناه و حتی فکر گناه، مصون و معصومند و سوم اینکه قدرت تصرف تکوینی داشته و نفوس انسانها به دست آنان است.
وی با اشاره به آیه ۲۱سوره احزاب که میفرماید «لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه»، خاطر نشان کرد: ارائه الگو یکی از امتیازات ادیان و مکاتب آسمانی است، هیچ مکتب بشری نتوانسته به ارائه الگو بپردازد و بگوید اگر این ایده پیاده شود و فراگیر شود، چنین انسانی خواهد ساخت، در حالی که همه انبیا و امامان، الگوهای عملی برای مردم بودهاند. با توجه به میل الگو برداری انسان، این مسئله بسیار مهم است.
حجت الاسلام عباسزاده با بیان اینکه انبیاء الهی حجت الهی بر انسان هستند و اگر آنان نبودند و نمیآمدند، حجت بر انسان تمام نمیشد، افزود: طبق آیه ۱۵ سوره اسراء که میفرماید «ما كنا معذبين حتي نبعث رسولاً» درصورتی که پیامبران بر انگیخته نمیشدند، خداوند انسان را عذاب نمی فرمود.
این استاد دانشکده الهیات دانشگاه تبریز در آخر به آیه ۴۷سوره یونس اشاره و تصریح کرد: پیامبران بر پا کننده عدالت در زمین هستند، عدالتی که انسان ها در طول تاریخ تشنه آن بودهاند چرا که خدا عادل است و عدالت پیشگان را دوست میدارد.
نظر شما