کنگره در پی مرحله دوم نبرد علیه ایران/ اردوغان انگشت اتهام را به سوی ایران و روسیه گرفت

خبرگزاری شبستان:کنگره در ی مرحله دوم نبردعلیه ایران،مبادلات تجاری ایران و افغانستان ۲ برابر می‌شود،اردوغان انگشت اتهام را به سوی ایران و روسیه گرفت،بازداشت ۲ ایرانی از سوی نیروهای امنیتی سومالی ازجمله سرتیترهای اخبارایران در جهان در خبرگزاریها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کنگره در پی مرحله دوم نبرد علیه ایران، مبادلات تجاری ایران و افغانستان ۲ برابر می‌شود، اردوغان انگشت اتهام را به سوی ایران و روسیه گرفت، بازداشت ۲ ایرانی از سوی نیروهای امنیتی سومالی  از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
 

فارس:

بازداشت ۲ ایرانی از سوی نیروهای امنیتی سومالی به جرم تبلیغ مذهب تشیع

نیروهای امنیتی سومالی مدعی شدند که ۲ ایرانی را به اتهام تلاش در ترویج مذهب تشیع در موگادیشو پایتخت این کشور دستگیر کرده‌اند.

 

به نوشته وبگاه «صدای آمریکا» مقام‌های امنیتی سومالی با صدور بیانیه‌ای در این زمینه اعلام کردند که ۲ مبلغ شیعه دستگیر شده مرتبط با گروهی به نام «الخمینی» وابسته به سفارت جمهوری اسلامی ایران در پایتخت سومالی هستند.

 

نیروهای امنیتی سومالی همچنین ادعا کردند که ۲ ایرانی باز داشت شده در حال تبلیغ مذهب شیعه برای جوانان سومالیایی بودند.

 

«جواد دهقان لطف آبادی» کاردار ایران در موگادیشو با موضع گیری در این رابطه و محکوم کردن این بازداشت آن‌را «سو تفاهم» نامید و آزادی دو تبعه ایرانی در سومالی را خواستار شد .

کنگره در پی مرحله دوم نبرد علیه ایران /اعضای کنگره در پی تمدید قانون تحریم‌های ضد ایران هستند

نشریه ویژه کنگره آمریکا از تلاش‌های جدید کنگره این کشور برای نبرد با ایران خبر داد.

 

به نوشته «هیل» سناتورهای کنگره در پی تمدید تداوم مجموعه تحریم‌های ایران تا سال بعد و با تمدید تاریخ آن هستند. قانون تحریم‌های ضد ایران شامل بند‌هایی در زمینه هدف قرار دادن برنامه هسته‌ای ، موشک‌های بالستیک و بخش انرژی ایران است.

 

سناتور دموکرات «بن کاردین» از اعضای برجسته کمیته شورای روابط خارجی در این زمینه گفت: «فکر می‌کنم احتمالا کنگره این مسئله در سال آینده  و در زمانی پیگیری کند.»

 

وی گفت که سناتورها در جلسه توجیهی ماه دسامبر پیشنهاد بررسی تمدید این موضوع را تا اوائل ژانویه و یا فوریه داده بودند. آن‌ها در پی این هستند تا با رایزنی با «استفان مال» مسئول اجرای برجام در دولت اوباما در جدول زمان بندی بالقوه‌ به بحث پیرامون آن بپردازند.

 

سناتور دموکرات «کریس کوونز» نیز در اوائل ماه جاری در جریان جلسه استماع کمیته شورای روابط خارجی  گفته بود که در ژانویه بسیاری از اعضای کنگره خواهان تمدید سریع قانون تحریم‌ها می‌شوند.

 

به نوشته هیل، ژانویه ممکن است با روز اجرای برجام همزمان باشد که احتمالا دولت آمریکا را در موقعیتی  دشوار برای رفع تحریم‌ها قرار می‌دهد در حالی که در نقطه مقابل قانونگذاران سعی در تمدید تحریم‌ها دارند. حامیان طرح تمدید قانون تحریم‌ها می‌گویند که لازم است در صورت تخلف ایران تحریم‌ها از سوی دولت آمریکا بازگردد. آن‌ها در توجیه سخنان خود آزمایش‌های موشکی را از جمله مواردی می‌دانند که ایران سعی دارد با انجام آن توافق را نقض کند. آن‌ها همچنین در حال اعمال فشار بر اوباما مبنی بر این هستند که او آماده ارسال پیامی آشکار به ایران و سرزنش این کشور با حفظ  توانایی بازگشت تحریم‌ها باشد.

 

هیل در خاتمه نوشت: برای تصویب قانون تمدید تحریم‌ها علیه ایران جمهوریخواهان نیاز به همراهی 4 دموکرات که پیشتر با توافق ایران مخالف بودند (از قبیل سناتور منندز و کاردین) و دست کم دو سناتور دیگر دموکرات کنگره که موافق توافق هسته‌ای همراه با بازگشت قانون تحریم‌ها هستند را دارند .

 

در همین زمینه سناتورهای دموکرات چون «کریس کوونز» و «گری پیترز» از حمایتشان در تمدید تحریم‌ها خبر دادند هر چند که به طور خاص موافق با لایحه «کرک- منندز» نیستند.

سران ایران توانستند با حفظ شعارهای مرگ بر آمریکا و اسرائیل ماموران آژانس بین‌المللی هسته‌ای را نیز کنترل کنند

«جان بولتون» از نومحافظه کاران آمریکا و نماینده پیشین این کشور در سازمان ملل متحد در سخنانی انتقادی از دولت اوباما رییس جمهور آمریکا گفت: «این‌که آمریکا و متحدانش در خطر هستند موضعی مخفی نیست . ما رییس جمهوری به نام اوباما داریم که به خاطر فقدان قدرت رهبری در سطح جهانی مقصر در پیدایش داعش است . سران ما اینک در نبرد علیه تروریست‌ها شسکت خورده‌اند.»

 

بولتون در ادامه و با انتقاد از برجام گفت : «سران ایران شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل سر می‌دهند و در عین حال قادر به کنترل بازرسان آژانس بین‌المللی هستند. این مضحک است. من از همه مخالغان توافق هسته‌ای اکیدا خواستارم دست از نبرد علیه این افتضاح نکشند.»

 

جان بولتون در جایی دیگر افزود: «بیش از یک و نیم میلیون نفر مهاجر که اکثرا از کشورهای مسلمان آمده‌اند امسال وارد اروپا شدند و در کنار آن حملات تروریستی شدید در پاریس و کالریفرنیا  دیده شد که خطر مواجهه غرب با اسلام افراطی و مهاجران غیر کنترل شده را تشدید می‌کند.»

 

نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد در خاتمه از هوادارن خود خواهان کمک برای آن چه که آگاهی مردم نسبت به عدم اطلاع رسانی درست رسانه‌ها به اطلاع شد  تا بدین وسیله با انجام کارهای حیاتی تاثیر بسزا و نفوذ قابل توجهی بر مردم گذارد.

مهر:

اردوغان انگشت اتهام را به سوی ایران و روسیه گرفت

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه امروز در سخنانی در استانبول روسیه و ایران را عامل بحران سوریه معرفی کرد.

 

اردوغان در سخنرانی خود علیه ایران و روسیه ادعا کرد سیاست های فرقه گرایانه ایران در منطقه باعث ایجاد بحران در سوریه شده است.

 

وی خطاب به مقامات روسیه گفت: حضور نظامی شما در سوریه به درخواست بشار اسد صورت گرفته است در حالی که خود او عامل کشتار ۴۰۰ هزار نفر محسوب می شود.

 

اردوغان مدعی شد ایران و روسیه با این اقدامات خود نمی توانند در سوریه صلح برقرار کنند. این در حالی است که ترکیه با سیاست های اشتباه خود به تنش ها در منطقه دامن زده است. مواضع و اقدامات اشتباه دولت ترکیه همچنین به ایجاد تنش در روابط این کشور با عراق و روسیه انجامیده است.

 

این اتهامات در حالی از سوی اردوغان مطرح می شود که بسیاری از اعضای گروههای تروریستی از جمله داعش از خاک ترکیه وارد سوریه می شوند. ترکیه همچنین بهترین مسیر برای فروش نفت قاچاق شده توسط تروریست های داعش به شمار می رود.

 

گفتنی است سازمان های بین المللی بارها با انتشار گزارش های مستند، از حمایت ترکیه و قطر از تروریست های داعش خبر داده اند.

گرم شدن روابط قاهره-مسکو برنامه ضدایرانی عربستان را به هم می‌زند

ائتلاف عربستان علیه ترویسم پیش از آنکه معطوف مبارزه با داعش باشد قصد جلوگیری از نفوذ ایران در منطقه را دارد اما در این میان جدا شدن تدریجی قاهره از ریاض و گرم شدن روابط مصر با روسیه می تواند برنامه های عربستان را بهم بزند.

 

مدت هاست که روابط عربستان و مصر بواسطه جنگ رسانه های دو کشور با یکدیگر نسبتا تیره است و اقدام اخیر وزارت خارجه عربستان در صدور بیانیه ای در خصوص آنکه روزنامه نگاران منتقد سیاست های مصر هیچ ارتباطی با خاندان سلطنتی عربستان ندارند موجب پیچده تر شدن این وضعیت شده است.

 

این خبرنگاران از سیاست های جدید مصر بویژه گسترش روابط قاهره با مسکو انتقاد کرده بودند.

 

در ماه های گذشته نیز برخی از روزنامه نگاران مصری از سیاست های عربستان بویژه جنگ یمن انتقاد کرده و عنوان داشته بودند که این حملات منجر به نتیجه ای که عربستان در پی آن است نخواهند شد.

 

در این میان عربستان خبر از تشکیل ائتلافی جدید برای مبارزه با تروریست ها داده است. حقیقت این است که هدف اصلی از تشکیل این ائتلاف مقابله با نفوذ ایران در منطقه بویژه سوریه است.

 

به نوشته هاآرتص، عربستان برای اجرای این برنامه نیازمند همراهی متحدان خود است اما مصر به عنوان یکی از متحدان سنتی ریاض می تواند این برنامه را بهم بزند.

 

عربستان در ائتلاف عربستان برای حمله به یمن نیز حضور دارد اما نیروهای خود را به این جنگ گسیل نکرده است. اکنون نیز این ائتلاف جدید هنوز حرکتی را از خود نشان نداده و این در حالی است که مصر در حال گسترش روابط خود با روسیه یعنی یکی از متحدان اصلی ایران است.

 

این روزنامه چاپ سرزمین های اشغالی در ادامه می نویسد: عربستان به هیچ وجه تمایلی به این ندارد که متحدان این کشور در شرایط فعلی ارتباطات خود را با روسیه گسترش دهند اما با این وجود مصر بر خلاف خواسته های ریاض حرکت می کند.

 

این وضعیت در حالی است که  عربستان از سال ۲۰۱۳ تا کنون ۱۵ میلیارد دلار به مصر کمک کرده و قاهره در پی دریافت پنج میلیارد کمک دیگر است.

 

هاآرتض در پایان می نویسد: عربستان می خواهد با ائتلاف جدید خود با اتحاد ایران و روسیه بویژه در سوریه مقابله کند و پیش بینی می شد که مصر یکی از پیشتازان این ائتلاف باشد و ریاض نیز تصمیم داشت که با تزریق پول های زیاد این ائتلاف را به پیش ببرد اما گرم شدن روابط قاهره-مسکو برخلاف خواسته های عربستان است.

تسنیم:

مبادلات تجاری ایران و افغانستان ۲ برابر می‌شود

قرار است افغانستان و ایران در ماه‌ جاری قرارداد 100 میلیون دلاری میان دو کشور را به امضا خواهند رساند.

براساس موافقتهای به عمل آمده این قرارداد میان تهران و کابل در بخش توسعه تجاری دو کشور در حاشیه نمایشگاهی با مشارکت ایران در کابل منعقد می‌شود.

 

بر اساس برآوردها میزان مبادلات تجاری میان ایران و افغانستان بیش از 900 میلیون دلار است.

 

آمارها نشان می‌دهد میزان واردات افغانستان از ایران 3 میلیارد دلار است که این مقدار 40 درصد از کل واردات این کشور است.

 

واردات افغانستان از ایران شامل کالاهای مصرفی مانند مواد شوینده، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، سوخت، دارو، صنعت چوب و پلاستیک می‌باشد.

 

این در حالی است که صادرات افغانستان به ایران را محصولات کشاورزی، میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات، گیاهان دارویی و زعفران تشکیل می‌دهد.

 

سال گذشته قرارداد تجاری ایران و افغانستان به مبلغ 50 میلیون دلار به امضا رسید، اما قراردادی که قرار است در ماه جاری بین دو کشور به امضا برسد دو برابر مبلغ سال گذشته یعنی 100 میلیون دلار می‌باشد که این موضوع نشان دهنده گسترش مبادلات تجاری دو کشور است.

 

کد خبر 511062

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha