به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه خبری-تحلیلی «فرست پست» در گزارشی نوشت: ایده تشکیل ائتلافی موازی با ائتلاف به رهبری آمریکا این بار به رهبری عربستان سعودی، حرکتی است که اگر جنگ با داعش را دچار اختلال نکند، دست کم آن را با نوعی سردرگمی مواجه خواهد کرد.
از روزی که عربستان سعودی خبر تشکیل این ائتلاف متشکل از 34 کشور مسلمان در ریاض را داده است، شبهات گسترده ای در خصوص این ایده و اهداف آن مطرح شده است. این اقدام عمدتا با اهداف فرقه ای و در جهت پیشرفت منافع استراتژیک منطقه ای عربستان صورت گرفته است و به معنای مقابله با داعش نیست. در حالی که کشورهای با اکثریت سنی از مالزی در شرق آسیا گرفته تا تونس در غرب آفریقا در این ائتلاف گنجانده شده، اما ایران، عراق و سوریه به عنوان کشورهای کلیدی از آن کنار گذاشته شده اند. لبنان با جمعیت برابر شیعه و سنی نیز در این فهرست قرار دارد اما از اقدام عربستان ابراز نارضایتی کرده است. پاکستان نیز از سفیر خود در ریاض خواسته در خصوص این ائتلاف تحقیقات لازم را به عمل آورد. آنچه که درک آن در این میان سخت تر است این موضوع می باشد که نیجریه چرا در این ائتلاف قرار گرفته است.
کمتر کسی یافت می شود که به اهداف عربستان در خصوص تشکیل این ائتلاف مشکوک نباشد. عربستان سعودی و متحدان عرب وی از سوی آمریکا و اروپا به شدت تحت فشار هستند تا برای مقابله با داعش کاری کنند. از سوی دیگر این موضوع نیز مشکوک است که عربستان در زمانی این ائتلاف را تشکیل داده که آمریکا و روسیه با جدیت در حال کار برروی جزئیات قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای برقراری آتش بس و اعلام نقشه راه برای روند صلح در سوریه هستند. سعودی ها دوست دارند به جهان بقبولانند که می خواهند در هماهنگی با شرکای ائتلاف به رهبری آمریکا جبهه ضد داعش را تقویت کنند.
تمسخر آمیز ترین بخش این ائتلاف از آنجا دیده می شود که هدف از تشکیل آن مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه عنوان شده ولی این دو کشور خود در آن جایی ندارد. چگونه یک ائتلاف چند کشوری می تواند با داعش و القاعده در عراق بجنگد، اما ارتش عراق خود در این عملیات شرکت نداشته باشد؟! ارتش عراق در حال حاضر سخت در تلاش برای باز پس گیری الرمادی است.
حذف عراق و سوریه از این ائتلاف به طور روشن اهداف فرقه ای عربستان را مشهود می سازد. در سوریه نیز در حالی عربستان وارد جنگ ادعایی با تروریست ها خواهد شد، که خود از گروه های تروریستی در این کشور پشتیبانی مالی و تسلیحاتی به عمل می آورد.
در حالی که آمریکا در خصوص این اقدام عربستان سکوت اختیار کرده است، روسیه تاکید دارد ائتلاف علیه داعش بدون مشارکت ایران و روسیه با شکست مواجه خواهد شد.
دستور کار عربستان سعودی برای تضعیف محور شیعه، با حمایت از گروه های تروریستی در سوریه و عراق و تشکیل ائتلاف های ادعایی تنها خشونت های فرقه ای را تشدید خواهد کرد و هیزم در آتش تروریسم داعش خواهد ریخت.
نظر شما