به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نخستین جشنواره بین المللی «موسیقی پیامبر مهربانی» با حضور امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ، رضا مهدوی و ایرج نعمایی اعضای شورای سیاست گذاری این رویداد هنری پیش از ظهر امروز یکشنبه 6 دی در سازمان فرهنگی و هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گفت: برگزاری جشنواره بینالمللی پیامبر مهربانی از ماهها پیش در دستور کار معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران قرار گرفت و در اولین قدم، شورای مشورتی و سیاستگذاری این جشنواره شامل ایرج نعیمایی، علیاکبر شکارچی، حجتالاسلام قاسمیان، کیوان پهلوان، من و بابک ربوخه تشکیل شد.
عبدالحسینی گفت: مهمترین دستاورد این جشنواره توجه به گونههای موسیقی نواحی و آیینی است که روبه فراموشی میرود و نسلهای اشاعهدهنده آن از بین رفتهاند و فرزندان خلفی از خود باقی نگذاشتهاند.
وی خاطر نشان کرد: نخستین جشنواره بین المللی «موسیقی پیامبر مهربانی» با حضور 80 هنرمند از 7 کشور و هنرمندانی از استان های آذربایجان شرقی، بوشهر، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کردستان؛گیلان، لرستانو مازندران روزهای 4 تا 7 دی ماه در فرهنگسراهای شهر تهران در حال برگزاری است
وی خاطر نشان کرد: دوران اوج هنر اسلامی را باید در روزگار گذشته و تاریخ بدانیم که هنرمندان در عرصه تصویرگری، نقاشی، آثار فاخری را خلق کردند.
عبدالحسینی همچنین افزود: همچنین ما در شورای سیاست گذاری جشنواره از حضور عاشیق علی شهبازی بهره بردیم وی آثار زیادی را در مدح پیامبر (ص) خلق کرده و در جشنواره های داخلی و خارجی اجرا کرده است.
معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از ساخت رپرتوار «وحدت» خبر داد و گفت: شرکت کنندگان در نخستین جشنواره بین المللی «موسیقی پیامبر مهربانی» امروز رپرتوار «وحدت» می سازند و قرار است در اختتامیه به زبان های انگلیسی، عربی، ترکی و فارسی اجرا شود.
عبدالحسینی درباره گروهایی استانی و شهرستانی که در نخستین جشنواره بین المللی «موسیقی پیامبر مهربانی» به اجرا می روند و دعوت انها به جشنواره موسیقی فجر نیز اظهار داشت: گروه های منتخب این جشنواره مدعو هستند که بر اساس نمونه کار آنها انتخاب شدند و به جشنواره دعوت شدند، این گروه ها؛ گروه های شاخص با معیارهای شورای سیاستگذاری جشنواره هستند، ممکن است جشنواره فجر هم فراخور بخواهد از این گروه ها استفاده کند.
معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران درباره کیفیت بد صدا در سالن های فرهنگسراها برای اجرای کنسرت گفت: بیشتر سالن های فرهنگسراها چندمنظوره هستند؛این سالن ها برای تئاتر، موسیقی و نمایش فیلم ساخته شده اند، خیلی از این سالن ها، سالن حرفه ای موسیقی، تئاتر یا نمایش فیلم نیستند، تمام تلاش این بوده است که برای این جشنواره برای سیستم صوتی خوب بهره ببریم، سیستم صوتی ارسباران قوی است، در اندیشه سیستم صوتی اجاره شد، فرهنگسرای بهمن سیستم صوتی خوبی دارد.
عبدالحسینی با اشاره به تجلیل از از لوریس چکناواریان، آهنگساز و سازنده قطعه ای در مدح پیامبر (ص) گفت: در مراسم اختتامیه جشنواره از «موریس ژار»؛ آهنگساز فیلم «محمد رسولالله (ص)» یاد می شود و از« آیآر رحمان» اهنگساز فیلم محمد رسول الله (ص) مجیدی و همچنین از عثمان بن محمدپرست تجلیل خواهدشد.
معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گفت: قرار است در این جشنواره از یک آلبوم شامل منتخب موسیقی نواحی و موسیقی بینالمللی در مدح پیامبر (ص) با قطعهای از نصرت علیخان رونمایی شود؛همچنین منتخب اجراهای این جشنواره به صورت آلبوم تصویری منتشر خواهد شد.
عبدالحسینی همچنین گفت: جامعه هنری همیشه با رویا زنده هستند آنها همیشه دنبال یک رویا در برگزاری یک برنامه هنری چه در موسیقی، تئاتر، فیلم و هنرهای تجسمی هستند، در مواردی این رویا محقق شده است و در برخی مراحل در حد یک رویا باقی مانده است، ما در شورای سیاست گذاری تلاشمان این بود که نگاهمان فراگیر باشد و برگزاری صرف جشنواره نباشد هدف ما فرهنگسازی است.
وی از آمادگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برای همکاری با علی رهبری خبر داد و گفت: ما در این مدت تلاش بودیم که موازی کاری نکنیم و به دنبال هم افزایی باشیم ، اگر آقای رهبری به دنبال همکاری است دست یاری ایشان را می فشاریم. ارکستر فیلارمونیک هم در شهرداری با مساعدت جناب مختاباد راه اندازی می شود.
نظر شما