به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله نوری همدانی، مرجع تقلید شیعیان امروز (6 دی) در دیدار طلاب ایلام عنوان کرد: یکی از وظایف مهم ما و همه کسانی که در راه علوم اسلامی و معارف اهل بیت (ع) گام برمیدارند، تقویت حوزههای علمیه است.
مرجع تقلید شیعیان اظهار داشت: تاریخ تأسیس حوزهها از صدر اسلام بوده است، به طوری که پیامبرگرامی اسلام (ص) برای نشر و حفظ اسلام گروهی را به عنوان طالبان علم انتخاب کردند تا معارف اسلام را به درستی بیاموزند و آن را در جامعه نشر دهند.
آیت الله نوری همدانی تصریح کرد: در زمان امامت امام صادق (ع)، حوزه ای به وجود آمد که بیش از 4 هزار طلبه در محضر و مکتب امام صادق (ع) به تعلیم علم و دانش پرداختند.
وی با بیان این که علما در طول تاریخ اسلام، از تأسیس حوزههای علمیه غافل نبودند، گفت: حوزههای علمیه نقش بسیار مهمی در حفظ و نشر اسلام داشتهاند و امروز نیز وظیفه ما تقویت و توجه به حوزههای علمیه است.
مرجع تقلید شیعیان با بیان این که طلاب علوم دینی دارای دو مرحله تحصیل علم و حضور در اجتماع و تبلیغ معارف دینی در طول زندگی خود هستند، یادآور شد: شغل طلبگی بهترین شغل هاست و در دنیا شغلی پرفضیلتتر و پربرکتتر از طلبگی وجود ندارد.
آیت الله نوری همدانی با بیان این که طلبهها باید چند اصل را در زندگی رعایت کنند، عنوان کرد: اخلاص اولین شرط طلبگی است، به طوری که فعالیتهای ما باید با اخلاص توام باشد و اگر تحصیل علم با اخلاص نباشد، آن علم برکت پیدا نمی کند.
وی کتابهای «منیه المرید» اثر شهید ثانی و همچنین «آداب المتعلمین» اثر خواجه نصیرالدین طوسی را از جمله کتبهای بالینی معرفی کرد و گفت: روایات زیادی در رابطه با مقام طلبگی و تشویق و ترغیب طلاب به تحصیل علم وجود دارد، از جمله در روایات آمده است که کسی که درس میخواند، مانند این است که روزها روزه میگیرد و شبها به تهجد میپردازد.
مرجع تقلید شیعیان از دیگر شروط طلبگی را همت بلند، جدیت، اراده قاطع و نظم عنوان کرد و تصریح کرد: مردم باید نظم را از طلبهها بیاموزند، همچنین طلبهها باید اهل قلم و بیان باشند و با ادبیات فارسی و عربی آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند با بیان و قلم شیوای خود در جامعه تأثیرگذار باشند.
آیت الله نوری همدانی تأکید کرد: طلبهها باید با حالات و زندگی علمای اسلام در طول تاریخ اسلام آشنا شوند و بدانند که علم به ویژه علوم دینی با نورانیت قلب در ارتباط است و نورانیت قلب از طریق تهجد و شب زنده داری به دست میآید.
وی با بیان این که علما و روحانیون باید شرایط و اوضاع زمان را به خوبی بشناسند، گفت: امام صادق (ع) میفرماید که کسی که زمان خود را به خوبی بشناسد، هرگز دچار اشتباه نمی شود؛ در زمان ما نیز انقلاب اسلامی به وقوع پیوست که چهره جهان را تغییر داد و تحولی در کل جهان به وجود آورد.
مرجع تقلید شیعیان افزود: همه مردم به ویژه روحانیون در برابر انقلاب اسلامی مسئول هستند و وظیفه دارند که انقلاب را به درستی بشناسند و آن را به مردم بشناسانند و حمایت و منتشر کنند.
آیت الله نوری همدانی، سه کتاب «صحیفه نور»، «دفتر تبیان» و همچنین «وصیت نامه امام (ره) » را از جمله کتب بالینی روحانیون عنوان کرد و اظهار داشت: امروز طلبهها باید در 3 جبهه فعالیت کنند، از جمله طلبهها باید در عرصه تحصیل علم و دانش تلاش کنند، با مردم ارتباط داشته باشند و آنها را ارشاد کنند و همچنین به مبارزه با دشمنان اسلام بپردازند.
وی اضافه کرد: امروز دشمنان اسلام آرام نیستند و همیشه نقشه دارند، بنابراین در این عرصه، حفظ انقلاب و معرفی انقلاب اسلامی بسیار مهم است.
مرجع تقلید شیعیان، انقلاب اسلامی را زمینه ساز ظهور ذکر کرد و گفت: ما لشکر امام عصر (عج) هستیم و همواره باید در زمینه سازی ظهور حضرت ولی عصر (عج) تلاش کنیم.
نظر شما