فوت ۱۷۲۹نفر براثر مصرف مواد مخدردر سال جاری/اختصاص ۳۳میلیارد ریال برای اشتغال معتادان

خبرگزاری شبستان: سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از مرگ ۱۷۲۹ براثر مصرف مواد مخدردر سال جاری خبر داد و گفت: ۳۳میلیارد ریال برای اشتغال معتادان بهبود یافته اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری گفت: موضوعات فرهنگی و پیشگیری یکی از اولویت های اصلی ستاد مبارزه مواد مخدر در حوزه پیشگیری اولیه است. بر این اساس دستگاه ها مکلف  بودند در برنامه پنجم توسعه 40 درصد از جامعه هدف خود را تحت پوشش قرار دهند ولی متاسفانه محقق نشد و در بعضی از دستگاه ها فقط 10 تا 15 درصد و در حوزه دانش آموزان 8 تا 10 درصد محقق شد.

 

وی با اشاره به راه اندازی مجمع خیرین صیانت احتمالی از بهبودیافتگان را یکی دیگر از برنامه های مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر در تکمیل چرخه درمان عنوان کرد: بر این اساس جمعی از بزرگان خیرین کشور که در حوزه سلامت، مدرسه سازی و ... فعالیت داشتند مجمعی را تشکیل دادند که طرح های قابل توجه ای نیز توسط آنها اجرا شد.

 

افشار با اشاره به ارایه 90 طرح اشتغال برای بهبودیافتگان از اعتیاد تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر برای اجرای این طرح 33 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داد که بر اساس آن قرار شد 3 هزار تا 6 هزار نفر از معتادان بهبود یافته بکارگیری شوند.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به خانه های بهاران شهرداری تهران در مناطق 22 گانه افزود: هسته اصلی و بودجه این کار توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است و این خانه ها نیز در حال حاضر در حال تسری و تبدیل به مناطق 22 گانه می باشد.

 

وی با اشاره به دلایل افزایش معتادان متجاهر در جامعه خاطرنشان کرد: تغییر الگوی مصرف مواد از سنتی به صنعتی و کاهش مداخلات کاهش آسیب از سال 91 و همچنین تغییر الگوی مصرف و زنانه شدن مصرف از جمله عوامل مهم افزایش معتادان متجاهر در جامعه می باشد.

 

وی با بیان اینکه برای کاهش معتادان متجاهر در سطح شهر 2 اقدام مهم صورت گرفت، تصریح کرد: علاوه بر مداخلات کاهش آسیب قرار شد اقداماتی برای ساماندهی زنان معتاد انجام شود که بر این اساس مرکز شفق اختصاصا برای ساماندهی زنان متجاهر خیابانی اختصاص یافت و همچنین با توجه به کمبود مراکز مقرر شد ذیل ماده 216 قانون مبارزه با مواد مخدر، مردان معتاد متجاهر برای ساماندهی به آنجا روانه شوند که نزدیک به 4 هزار ساماندهی و غربالگری شدند و از این تعداد 3 هزار نفر متجاهر بودند که ذیل ماده 215 قرار گرفتند و 100 نفر نیز اتباع بیگانه بودند که قرار شد به کشورشان بازگردانده شوند.

 

وی ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که ساماندهی معتادان متجاهر از سطح شهر به تنهایی امکان پذیر نیست بلکه این اقدامات فقط یک مسکن قوی هستند و باید مورد حمایت های اجتماعی، توانمندسازی و اشتغال قرار بگیرند تا دو مرتبه به چرخه مواد مخدر روی نیاورند.

 

وی ادامه داد: طبق پژوهش های صورت گرفته در کشورهای دنیا اگر معتادان توانمندسازی نشوند طی شش ماه 92 درصد از آنها مجددا به اعتیاد برمی گردند.

 

وی با اشاره به بیمه معتادان خاطرنشان کرد: حدود 82 تا 90 درصد از درمان توسط بخش غیردولتی و خصوصی انجام می شود و فقط افرادی که تمکن مالی دارند می توانند از این بخش استفاده کنند. متاسفانه سال 92 و 93 بودجه اندکی معادل 20 تا 30 میلیارد تومان برای معتادان اختصاص یافت که حتی یک ریال آن هم جذب نشد و در سال 93، 300 میلیارد ریال به سازمان بیمه سلامت ایرانیان برای معتادان اختصاص یافت که حتی یک ریال آن هم برای معتادان هزینه نشد و فقط 10 تا 12 درصد آن در سال 94 جذب شد و مابقی به ردیف های دیگر اختصاص یافت.

 

افشار با بیان اینکه در هفت ماهه سال 93 ،هزار و 729 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند، افزود: از این تعداد 180 نفر زن و هزار و 582 نفر مرد بودند و همچنین در سال 94 نیز 1729 نفر بر اثر مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند که از این تعداد 189 نفر زن و 1540 نفر مرد (در مجموع 1729 نفر) بودند ،مرگ و میر معتادان نسبت به سال 93، 1.9 درصد کاهش داشته است.

 

وی با اشاره به زنان معتاد باردار بیان کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است و ما تکلیفی برای حمایت از زنان باردار و فرزندان آنها نداریم، تنها وظیفه ستاد بحث درمان اعتیاد نوزادان است که از مادران معتاد متولد می شوند.

 

وی ادامه داد: در صورتی که مادران معتاد به بیمارستان مراجعه کنند آنها تحت درمان قرار می گیرند چون در این زمینه ستاد مبارزه با مواد مخدر پروتکل دارد و دایم همه آنها را پایش می کنیم و همچنین برای درمان آنها نیز با وزارت بهداشت و درمان رایزنی هایی را انجام داده ایم.

 

وی با بیان اینکه برای زنان بهبودیافته برنامه هایی جهت صیانت و حرفه آموزی آنها داریم، افزود: کارگاه های اختصاصی زنان وجود دارد که بزرگترین آنها مرکز تولید البسه یک بار مصرف بیمارستانی می باشد و همچنین حدود 5 تا 10 میلیون تومان نیز به زنان بهبود یافته وام بدون بهره اعطا می کنیم.

 

وی با اشاره به بودجه اختصاص یافته برای درمان معتادان گفت: مراکز ماده 216 صرفا برای درمان معتادان خیابانی است و کسانی که دارای بیماری های صعب العلاج مانند هپاتیت و HIV‌ هستند باید به وزارت بهداشت و درمان معرفی شوند و تحت درمان قرار بگیرند اگربیماران صعب العلاج آخر خط (بیماری های عفونی، مغزی و ...) در این مراکز درمان شون مرگ و میر افزایش می یابد، بنابراین طبق قانون ،درمان این افراد باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند و افرادی که فاقد هرگونه پوشش بیمه ای هستند بر اساس مصوبه قانونی در مجلس بودجه ای در نظر گرفته شده است و بیمه سلامت مکلف است ردیفی برای آنها تهیه کند.

 

وی ادامه داد: لذا در مراکز ماده 216 اگر فردی دارای هپاتیت، HIV‌ یا بیماری حاد باشد سیستم غربالگر، این بیماری را تشخیص دهد  فرد بیمار باید از این مرکز آزاد و به اولین مرکز درمانی ارجاع و تحت درمان قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه همه ما از مضایق بودجه در کشور آگاهیم، گفت: نباید این مضایق بودجه ای مانع از انجام اقدامات لازم برای مبارزه با مواد مخدر و معتادان باشد، بودجه ستاد یک بودجه کمکی است و دستگاه ها باید مدیریت کرده و از بودجه خود نیز در این راستا استفاده کنند.

 

وی با بیان اینکه تخصیص بودجه امسال نسبت به مدت مشابه کم است، افزود: بودجه ستاد در طول سال های گذشته با یک افزایش 10 الی 15 درصد بوده و پیش بینی ما بر این است که در سال 95، 150 تا 160 میلیارد تومان باشد. ما معتقدیم علاوه بر بودجه اختصاص یافته باید یک منابع پایه دارتر دیگری برای این امر در نظر گرفته شود چون پایداری بودجه تاثیر بسزایی در مبارزه همه جانبه دارد.

 

کد خبر 510937

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha