سفره آلودگي هواي اصفهان در شوراي شهر پهن شد

خبرگزاری شبستان: وضعيت آلاينده‌هاي موجود در هواي شهر اصفهان طي سه روز گذشته به اندازه‌اي وخيم بود كه امروز شوراي شهر اصفهان با دعوت از مديركل حفاظت از محيط زيست استان سفره آلاينده‌ها را در جلسه علني خود پهن كرد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از اصفهان،‌ يكصد و پانزدهمين جلسه علني شوراي اسلامي شهر اصفهان در حالي كار خود را آغاز كرد كه صداي اعضاي شوراي شهر از سرفه‌هاي شهروندان بلند شد و بخش عظيمي از نطق و تذكرات اعضاي شورا به اين امر اختصاص يافت.

 

غلامرضا شیران،‌ رئیس کمیسیون حمل و نقل و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان كه آغاز گر انتقاد از وضعيت آلاينده‌هاي موجود در شهر اصفهان بود،‌در اين باره گفت: آلودگی هوا کشنده است و اقتصاد را زیر سوال می برد. 

 

وي كه معتقد است براي مقابله با اين پديده باید از ساخت وسازهایی که نه فقط بودجه را می مکد، بلکه ترافیک زا نیز هست، جلوگیری شود، افزود:  آلودگی هوا مشکل اصلی اصفهان است بنابراین باید در تنظیم بودجه نیز این موضوع در نظر گرفته شود.

 

ابن عضو شوراي شهر اصفهان ادامه داد: خرید اتوبوس پاک، تعیین مسیری کلیدی که منجر به کاهش حجم تراکم ترافیک شود، ایجاد پارک‌سواری معقول، مدیریت هوشمند ترافیک، آموزش و ارتقا فرهنگ ترافیک، توسعه سریع قطار شهری، تکمیل پروژه‌های حمل ونقل، یکپارچگی حمل ونقل اعم از اتوبوس ، تاکسی و قطار، ایجاد فضای سبز، ایجاد آبنمای بزرگ باید در جهت کاهش آلودگی هوا در دستور کار قرار گیرد.


غلامحسین صادقیان، رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر نيز در ادامه اين جلسه با بیان اینكه فعالیت صنایع و خودروها در سطح شهر اصفهان معضلات زیادی را به همراه داشته است،‌ اظهار داشت: تجمیع آلاینده‌ها در سطح شهر اصفهان از جمله این عوارض است.

 

وی با بیان اینكه در حال حاضر مردم اصفهان به صورت مستقیم عوارض ناشی از آلاینده‌های موجود در هوای شهر اصفهان را تحمل می‌كنند، افزود: این در حالی است كه عوارض دریافت شده از صنایع بابت این آلاینده‌ها جاهای دیگری هزینه می‌شود.

 

رئیس کمیسیون بهداشت و سلامت شورای اسلامی شهر با بیان اینكه استقرار پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها در حریم اصفهان و استقرار صنایعی مثل فولاد مبارکه و ذوب آهن در شعاع ۵۰ كیلومتری این شهر به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر سلامت شهروندان اثر گذار است،‌ ابراز داشت: این در حالی است كه توزیع عوارض آلایندگی عادلانه و با توجه به اثرپذیری شهرها از این آلاینده‌ها نیست.

 

وی با بیان اینكه مصداق بارز این موضوع تقسیم عوارض آلایندگی بین اصفهان و شاهین شهر است،‌ اظهار داشت: بر این اساس مسئولان باید نسبت به احقاق حقوق شهرندان اصفهان در خصوص عوارض آلایندگی‌های ناشی از فعالیت صنایع در این شهر توجه داشته باشند.

 

فتح‌الله معین،‌دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینكه بر اساس اعلام سازمان محیط زیست بخش زیادی از آلاینده‌های موجود در كلانشهرها و به ویژه اصفهان به دلیل نداشتن معاینه فنی در بسیاری از خودروهاست،‌ اظهار داشت: در این راستا ضروری است كه پلیس راهنمایی و رانندگی اصفهان نسبت به این اقدام توجه ویژه داشته باشد.

 

وی جلوگیری از تغییر كاربری‌های فضای سبز شهری را نیز امری مهم دانست و افزود: از این رو در شهر اصفهان گزارشاتی در این خصوص اعلام شده است كه نیاز به توجه بیشتری را می‌طلبد.

 

اما حميد رضا ظهرابي،‌ مديركل حفاظت از محيط زيست استان اصفهان نيز كه به عنوان مهمان به اين جلسه آمده بود از سن بالاي ناوگان اتوبوسراني شهرداري اصفهان سخن گفت و افزود: همچنين تجهيزات به كار برده شده توسط شهرداري براي تميز كردن شهر نيز فرسوده است و نياز به نو شدن دارد.

 

وي در ادامه با بیان اینكه در سه سال اخیر شیب كاهش آلاینده‌ها در شهر اصفهان چندان مطلوب نبوده است،‌ اضافه كرد: سال ۹۲ در اصفهان ۵۴ روز هوای خطرناک اعلام شد و تعداد این روزها در سال ۹۳ به ۲۷ روز كاهش یافت و در سال ۹۴ نیز تاكنون این آمار به ۳۴ روز رسیده است که این امر مطلوب نیست.

 

مديركل حفاظت از محيط زيست استان اصفهان در خصوص وضعیت هوای سالم شهر اصفهان طی سه سال اخیر ابراز داشت: بر اساس آمار ارائه شده تعداد روزهای سالم شهر اصفهان در سال ۹۲،۷۲ روز در سال ۹۳ ، ۱۴۶ روز و در سال جاری نیز تاكنون ۱۸۶ روز گزارش شده است.

 

ظهرابي در ادامه با بیان اینكه تمام برنامه‌های زیست محیطی شهر اصفهان با استفاده از طرح آمایش سرزمین برنامه‌ریزی شده است،‌ افزود: در این راستا نیز در برنامه ششم توسعه به این مسئله پرداخته شده است که امیدواریم بتوانیم در این زمینه در آینده عملکرد خوبی را داشته باشیم.

 

وی در خصوص برخی انتقادات اعضای شورای شهر اصفهان در خصوص نبود برخورد جدی از سوی محیط زیست با صنایع آلاینده شهر اصفهان اظهار داشت: امروز ذوب آهن با عنوان یک صنعت آلاینده در استان مطرح است و ما با آن برخوردهای جدی را انجام داده و شکایت خود را به مراجع قانونی اعلام کرده‌ایم.

 

مديركل حفاظت از محيط زيست استان اصفهان ادامه داد: همچنین برخورد جدی با واحدهای تولیدی ساخت گچ انجام شده و همه آن‌ها به خارج از شهر اصفهان منتقل شده‌اند.

 

مهدي جمالي‌نژاد،شهردار اصفهان نيز در اين جلسه با ابراز شرمندگي در برابر شهروندان اصفهاني در خصوص وضعيت آلاينده‌ها در شهر اصفهان اظهار داشت:‌ مردم بر اين باورند كه مسئولان در راس همه كار را با ضوابط دنبال مي‌كنند و اين در حالي است كه اين اتفاق محقق نشده است.

 

وي در مورد تدوین طرح جامع كاهش آلاینده‌های هوای شهر اصفهان در سال ۹۲ و اجرای بخشی از آن ابراز داشت: تاكنون بخش‌هایی مانند نظارت بر تولید و توزیع سوخت یورو چهار و پنج،‌ تامین سوخت گاز نیروگاه‌ها توسط وزارت نفت،‌ افزایش تعداد ایستگاه‌‌های سنجش آلودگی هوا و نظارت بر تجهیز صنایع بزرگ و كوچك در حریم به سیستم پایش آلودگی هوا از این برنامه اجرایی شده است.

 

جمالی‌نژاد در ادامه با اشاره به چالش‌های مشاغل مزاحم و آلاینده در شهر اصفهان افزود: برای نمونه در منطقه سه شهرداری اصفهان حدود یك ‌هزار و ۷۰۰ كارگاه طلاسازی است كه ۷۰ درصد از طلای كشور را تامین می‌كند و این در حالی است كه مردم اصفهان تنها از آلایندگی این كارگاه‌ها رنج می‌برند.

 

وی با اشاره به اینكه انتقال مشاغل آلاینده و مزاحم از شهر اصفهان ضمانت اجرایی ندارد،‌ گفت: در حال حاضر انتقال مشاغل مزاحم اصفهان به بیرون از این شهر پشتوانه عملیاتی ندارد و باید این طرح بیش از گذشته مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

وی حركت به سمت تبدیل صنایع آلاینده به صنایع پاك در شهر اصفهان را امری ضروری دانست و ادامه داد:‌ استفاده از آب تصفیه‌خانه شمال اصفهان و حبیب آباد برای شهر امری اجتناب ناپذیر است.

 

کد خبر 510773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha