خبرگزاری شبستان: تمام کسانی که با کودک کار کرده و به نحوی به عرصه کار با کودک وارد شده اند، دریافته اند که ایجاد مسجد مهدها، مطالبات و ملاحظات ویژه خود را دارد. یکی از دغدغه های مهم کانون های فرهنگی مساجد، ایجاد ارتباط ماندگار مسجد با کودکان و نوجوانان است. به بار نشستن چنین ارتباطی در نوشاندن شهد شیرین جذابیت ها به کام کودکان است تا بتوانند با آن انس بگیرند. یکی از بسترهای مناسب برای ایجاد و تداوم چنین ارتباطی، بنای مسجد مهد هاست. مکان هایی که می توانند در بخش مناسبی از مسجد و با ابزار ویژه کودک مهیا گردند و زمینه حضور کودکان را فراهم نمایند.
تأسیس رسمی یک مهد کودک زیر نظر شخصیت حقوقی مسجد و در کنار یا داخل مسجد ایده مناسبی در این زمینه است. داشتن کودکان و نوزادان و مشکل نگهداری آنها در حین نماز یا سایر مراسم، مهمترین مشکل کاهش شرکت مادران در مسجد است.
تاسیس مسجد مهدها، ایده پردازی تخصصی و کارشناسی و مصوب کارشناسان مهدکودک در سازمان بهزیستی است و یک ایده صرفاً نظری نیست و در حال حاضر قانون جاری بهزیستی فرآیند اجرای این ایده را از صفر تا صد حمایت می کند.پشتوانه نظری روایی و اسلامی آن به شرح زیر است:در منابع دینی شاهد هستیم که پیامبر(ص) خود و اصحاب نیز کودکان خود را به مسجد می آوردند. نه تنها کودکان سه ساله، بلکه زنان اصحاب، با بچه های شیرخواره خود در نمازهای جماعت حاضر می شده اند.
با مطالعه در منابع اصیل روایی و سیره نورانی پیامبر(ص) به روشنی درمی یابیم که آن حضرت حتّی در یک مورد بر آنان یا بر والدین آنها نهیب نزد و یا نسبت به آوردن کودکانشان به مسجد اعتراض نفرمودند، بلکه برعکس، عکس العمل هایی که حاکی از تشویق و رضایت است از جانب آن حضرت مشاهده می شود. در روایتی از ابن عمر چین آمده است: «پیامبر(ص) را دیدم که در منبر برای مردم سخنرانی می فرمود. ناگهان حسن(ع) در خروج از مسجد پایش لغزید و به زمین افتاد، حضرت سراسیمه از منبر پایین آمد، مردم او را گرفته به حضرتش دادند، فرمود: خدا بکشد شیطان را، واقعاً فرزند موجب آزمایش است، به خدا قسم هیچ متوجه پایین آمدن از منبر نشدم تا این که او را به من رساندند.«
اگر یک مهد کودک با درخواست متولی مسجد یا با درخواست امام جماعت از بهزیستی شهرستان در مسجد یا کنار یا جنب آن تأسیس شود، بچه ها تحت مربیان مسجد نگر به تربیت مسجدی نایل می شوند. این مهد یک مهدکودک واقعی است و طبق قانون سازمان بهزیستی فعالیت می کند و هزینه های وصول شده از کودکان می تواند به نفع مسجد باشد یا فرد دیگری که امتیاز را از مسجد می خرد.همه قوانین شامل شرایط صاحب امتیاز یا مدیریت داخلی مسجد مهد و شرایط مکان و بهداشت و اصول فنی و ساختمانی طبق نظر کارشناسان امور مهدها در سازمان بهزیستی الزامی است.
در چنین مهدی لازم است، هیچ فرهنگ و آموزش غیر مسجدی و غیر قرآنی در مسجد مهد برای کودکان اجرا نشود، فقط حداقل نظر بهزیستی رعایت شود و همه آموزه های مسجدی و اسلامی و قرآنی اعمال شود.
نکته دیگری که مهم است این است که همه مربیان بهتر است که از افراد محجبه و نمازگزار و قرآن شناس باشند.مربیان در کنار درسها، سرفصلهای مسجدی را هم رعایت کنند.
مکان ایجاد مهد کودک لازم است در کنار مسجد یا رو به روی مسجد یا در داخل حیاط مسجد یا چسبیده به مسجد باشد.
نویسنده: حسین اسلام پور
نظر شما