به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت و به نقل از روابط عمومی سازمان تاکسیرانی و اتوبوسرانی شهرداری رشت، فرامرز جمشیدپور، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری رشت در مراسم تجلیل از تلاشگران عرصه حمل و نقل عمومی که در سالن اجتماعات نیروی انتظامی شهر رشت بر گزار شد، به زحمات تلاشگران حمل و نقل عمومی اشاره کرد و گفت: در پشت مردانی که در عرصه حمل و نقل عمومی زحمت می کشند زنان و فرزندانی هستند که آنها را یاری میکنند.
وی تاکید کرد: امروز در شهر رشت یک میلیون و 700 هزار سفر داریم که تنها 400 هزار سفر آن به صورت پیاده است و متاسفانه با یک میلیون و 300 هزار سفر موتوری مواجه هستیم که با خوردروهای شخصی انجام می شوند.
جمشیدپور افزود: در ناوگان حمل و نقل درون شهری شش هزار و 200 تاکسی داریم در حالی که جمعیت شهر نیاز به سه هزارو 800 تاکسی دارد و این باعث شده است که ضریب اشغال فضای تاکسی در شهر 1.7 باشد که برای افزایش این رقم برنامههایی در دست تدوین و اجرا است.
وی با بیان اینکه 30 درصد از جابجاهایی مسافر در شهر توسط مسافربرهای شخصی انجام می شود، گفت: تقویت و ایجاد مرکز کنترل ترافیک شهررشت به جد در حال پیگیری است و امروز به فاز اول بهره برداری رسیده و با همت شهردار رشت قرار است طی یک سال آینده کل شهر رشت را با 280 دستگاه دوربین نظارت تصویری، 80 دستگاه دوربین ثبت تخلف، 91 کیلومتر بستر فیبر نوری وهمچنین یک مرکز بزرگ ترافیک به بهره داری برسد.
جمشید پور با اشاره به ایجاد خطوط ویژه در چهار محور اصلی شهر، بیان کرد: امروز شهروندان برای استفاده از اتوبوس در حمل و نقل شهری باید زمان بسیاری را صرف کنند و با ایجاد خط ویژه اتوبوسهای تندرو، زمان سفرها در شهر کاهش می یابد و نقاط و شریانهای عبور و مرور شهر بهم متصل میشود تا مردم به هر نقطه شهر که می روند به حمل و نقل عمومی دسترسی داشته باشند .
وی تاکید کرد: برای توسعه ناوگان اتوبوسرانی تامین بودجه می شود تا نیاز ده سال آینده شهر تامین شود و از وام های کم بهره برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی استفاده می شود.
محمدعلی ثابت قدم، شهردار رشت نیز در این در همایش با اشاره به اینکه شنیدن نقطه نظرات و بهره گیری از تجربیات رانندگان شهر به حل مشکلات حوزه حمل و نقل کمک می کند، گفت: اعضای شورای شهر رشت همواره یاری رسان شهرداری در اجرای تصمیمات گرفته شده هستند.
وی افزود: هماهنگی و ارتباط سبب بهبود عملکردها و برنامههای اجرایی می شود.
ثابت قدم افزود: آنچه که مظلومیت رانندگان تاکسی را بیش از بیش نمایان می کند درآمد تاکسی داران است که به چند دلیل رخ میدهد.
شهردار رشت با اشاره به همجوم بی رویه مشاغل مزاحم در شهر به دلیل عدم درایت دولتها در ایجاد شغل، تصریح کرد: کاهش مسافربرهای شخصی تنها راه برون رفت از این مشکل است و برای ایجاد نظم در کف خیابانها چاره ای جز کاهش مسافربرهای شخصی و خودروهای تک سرنسین نیست.
وی همکاری و مساعدت پلیس راهنمایی و رانندگی در این امر را لازم و ضروری دانست و گفت: تنظیم رفتار ترافیکی منافع عمومی را به دنبال دارد و نیز منافع خصوصی بسیاری برای رانندگان حوزه حمل و نقل عمومی به همراه خواهد داشت.
شهردار رشت با بیان اینکه در کشورهای دیگر دنیا رانندگی شغلی نیست که شهروند دست دوم به دنبال آن برود و یا اینکه به راحتی به دست آید، گفت: تنها راه برون رفت از مشکلات قانونی کردن در آمدهای رانندگان و پایبند بودن همه ما به قانون است و تنها خواهش من از رانندگان تاکسی رعایت انضباط است.
رضا رسولی، رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر نیز در این مراسم با بیان اینکه برای ایجاد نظم ترافیکی در شهر برنامه تدوین می شود، اظهار کرد: رفع مشکلات رانندگان دغدغه مسئولان شهری است.
رسولی با بیان اینکه در این دوره گذر، یکسری از آشفتگیهای ترافیکی را شاهد هستیم، تصریح کرد: از شهروندان خواهش می کنم به سیستم برنامه ریزی شهری اعتماد کنند و از وسایل و خودروهای شخصی خود با توسعه سیستم حمل و نقل همگانی کمتر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه برنامه مدونی برای تکمیل سیستم حمل و نقل همگانی شهر رشت تهیه شده است، خاطرنشان کرد: اما موفقیت این طرحها با همراهی شهروندان بستگی دارد و مبنای تفکری ما در حوزه حمل و نقل احترام به انسان است.
این عضو شورا با اشاره به کیفیت پایین سیستم مینی بوسرانی در رشت گفت: برنامه مشخصی برای نوسازی 126 ماشینی که در شهر در حال تردد است وجود دارد.
گفتنی است، در این مراسم از تعدادی از رانندگان تاکسی، مینی بوس و اتوبوس قدردانی شد.
نظر شما