به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، محمد مهدی زاده، معاون امور آموزشی نهضت سواد آموزی کشور عصر امروز پنجم دی در جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی خراسان شمالی که در محل استانداری برگزار شد، با بیان این که علمی که منجر به عزت مسلمان شود واجب است، گفت: امام خمینی(ره) با تاسیس نهضت سواد آموزی توقع بالایی داشت ولی علی رغم این که کار بزرگی انجام شده نتوانسته ایم اهداف را محقق کنیم.
وی آمار باسوادی در جمعیت 29 میلیون نفر اول انقلاب را بیش از 47 درصد اعلام کرد و افزود: این میزان هم اکنون به 75 درصد رسیده است.
مهدی زاده با بیان این که آمار و ارقام باسوادی زنان در ایران در هیچ کجای دنیا قابل تصور نیست، اظهار داشت: الگوی ایران دراین زمینه به اندازه ای موثر بوده که به کشورهای همسایه تامین داده شده است.
وی با بیان این که هم اکنون در 19 هزار روستا هیچ بی سوادی وجود ندارد، تصریح کرد: با این وجود 45 هزار آبادی هنوز دارای بی سواد هستند که نشان می دهد باید تلاش ها مضاعف شود.
وی متذکر شد: درهمین راستا آمار بی سوادان با مشخصات کامل از آبادی به آبادی دیگر شناسایی و دراین میان نیازمند کمک از فرمانداری ها و دهیاری ها هستیم.
معاون امور آموزشی نهضت سواد آموزی کشور خاطرنشان کرد: امروز سواد آموزی نیاز مالی ندارد چراکه با توجه دولت که سواد آموزی را جزو اولویت های اصلی برنامه می داند با وجود محدودیت های اعتباری منابع مالی خوبی به این بخش تزریق شده است.
وی افزود: هم اکنون به منظور تشویق بی سوادان به سواد آموزی 134 هزار تومان به ازای هر نفر که باسواد شوند پاداش به بی سوادان اختصاص داده می شود.
مهدی زاده یادآور شد: این دولت تاکید دارد که به هر قیمت ممکن تا پایان کار دولت هر کاری که لازم است برای به صفر رساندن بی سوادی در جمعیت زیر 50 سال انجام دهد.
وی با بیان این که عمق آموزش های ما پایین است، اظهار داشت: 11 میلیون کم سواد زیر پنجم ابتدایی داریم که شایسته نیست.
وی سواد آموزی را جز یادگار های امام خمینی (ره) دانست و گفت: باید از این ظرفیت برای توسعه فعالیت های فرهنگی بهترین استفاده شود.
مهدی زاده یکی از مشکلات اساسی را در این دانست که هنوز انسداد مبادی ورودی بی سوادی صورت نگرفته و بیان داشت: هم اکنون تعداد زیادی بازمانده از تحصیل و ترک تحصیل در کشور داریم که رقم آن شناسایی شده است.
معاون امور آموزشی نهضت سواد آموزی کشور متذکر شد: آموزش و پرورش مسئول تامین مدرسه و معلم است و در این میان اگر کسی به خاطر فقر و مشکلات فرهنگی خانواده از تحصیل بازبماند و یا ترک تحصیل کند باید برای حل آن همه دستگاه ها کمک کنند چراکه آموزش و پرورش به تنهایی از عهده آن برنمی آید.
وی خاطرنشان کرد: اول قدم دراین رابطه این است که نگذاریم بی سوادی به بی سوادان اضافه شود که متاسفانه هم اکنون این گونه است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از بی سوادان باقی مانده شکست خوردگان تحصیلی هستند که باید به روش های مختلف وارد کلاس ها شوند.
مهدی زاده خاطرنشان کرد: باسوادان جامعه حق دارند در جامعه ای زندگی کنند که سطح فرهنگ بالایی داشته باشد و اجازه ندهند اعتبارات ملی کشور برای اقدامات بی سوادان هدر رود و فرزندانشان نیز در جامعه ای تربیت شوند که از بی سوادی صدمه ببیند.
وی بی سواد را آسیب دیده، آسیب پذیر و آسیب رسان معرفی کرد وگفت:آمارها نشان می دهد 92 درصد سرپرستان خانواده های تحت پوشش کمیته امداد در مناطق محروم بی سواد هستند که حاکی ازاین است فقر و بی سوادی همزاد یک دیگر هستند.
معاون امور آموزشی نهضت سواد آموزی کشور با اشاره به استخراج تمام کودکان ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل طی سال گذشته، یاد آور شد: این آمار نشان داد 72 درصد این کودکان پدر، مادر و یا هردو بی سواد بودند که نشان داد بازمانده و ترک تحصیل بودن محصول بی سوادی اولیاء است.
وی متذکر شد: اگر بخواهیم این مسئله را حل کنیم اول باید آموزش های لازم به پدر و مادرها داده شود.
وی با بیان این که نظام آموزشی ما در حال چکه کردن است، اظهار داشت: اولیاء بی سواد تمام رشته های ما را در مدرسه پنبه می کند و زحمات ما را هدر می دهند.
نظر شما