به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر سید احمد هاشمی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، امروز(پنجم دی ماه) در جمع خبرنگاران عنوان کرد: مصرف روزانه نمک برای کودکان از تمام مواد غذایی باید زیر 3 گرم و برای بزرگسالان 5 گرم باشد، اما این رقم در کشور روزانه برای هر نفر، حدود 11 گرم است.
وی افزود: مصرف بیش از حد نمک سبب بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود، به گونه ای که 40 درصد مرگ و میر های استان، بر اثر بیماری های قلبی و عروقی است.
هاشمی بیان کرد: درصد بروز سکته های قلبی زودرس برای مردان به زیر 45 سال و برای زنان استان به زیر 55 سال رسیده است که با روند کنونی شیوه زندگی و تغذیه، سن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی کاهش و آمار مرگ و میر افزایش می یابد، بنابراین باید به این زنگ خطر توجه کرد و شیوه زندگی را تغییر داد.
وی قرار دادن نمکدان بر سر سفره ها را عامل مهم ایجاد خطر دانست و اظهار داشت: استفاده از میوه و سبزیجات، استفاده کمتر از غذاهای کنسروی، قرار ندادن نمکدان سر سفره، از عوامل اصلی کاهش مصرف نمک به شمار می رود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، با بیان اینکه مصرف بیش از حد نمک باعث بروز فشار خون می شود، گفت: اکنون 5 درصد جمعیت روستایی بالای 35 سال استان که مبتلا به فشار خون هستند، شناسایی شده اند که پیش بینی ما 10 درصد است، یعنی 8هزار نفر اکنون شناسایی شده اند و 18 هزار نفر دیگر هنوز شناسایی نشده اند.
وی با اشاره به اینکه نمک و جوش شیرین مورد استفاده نانوایی ها رصد می شود، اضافه کرد: در 10 سال اخیر تمایل مردم به استفاده از آرد کم سبوس زیاد شده است که این خطر در کارگروه امنیت غذایی استان مطرح شده است تا با ارائه راهکارها، ذائقه مردم را به استفاده از آرد سبوس دار ترغیب کنیم.
دکتر هاشمی با اذعان به اینکه 54 درصد مصرف نمک مردم در پخت و پز و در سفره انجام می شود، گفت: با شکل گیری کمپین در این زمینه، ابتدا نمکدان را از سر سفره ها حذف و سپس آگاه سازی و ارائه راهکار به مردم انجام خواهد شد.
نظر شما