بیش از ۹۵ درصد از مردم استان یزد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند

خبرگزاری شبستان: معاون نهضت سواد آموزی اداره آموزش و پرورش استان یزد ضمن گرامیداشت هفته سواد آموزی گفت: بیش از ۹۵ درصد از مردم استان یزد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، مهرداد امین الرعایا، معاون نهضت سواد آموزی اداره آموزش و پرورش استان یزد امروز ( 5 دی) در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت هفته سواد آموزشی گفت: از امروز تا 11 دی ماه هفته سواد آموزی نامیده شده است که حضرت امام(ره) با دید همه جانبه نگر و اندیشه های ژرف اندیش خود این هفته را سواد آموزی نامیدند.

وی افزود: امام (ره) در یک صفحه از فرمان خود خیلی از چیزها را روشن کردند که اختصاصات آن شامل اولویت قرار دادن آموزش در جامعه نسبت به مسکن و بهداشت، ضمانت استقلال کشور توسط  سوادآموزی، تحقق عدالت آموزشی با سواد آموزی، جهت گیری سواد آموزی برای کاهش نابرابری های اجتماعی است.

معاون نهضت سواد آموزشی اداره آموزش و پرورش استان یزد خاطرنشان کرد: در این راستا نیز مقام معظم رهبری با تاکیدات خود و بیانات خود در راستای عدم وجود بی سواد در سن خاص راه اساسی را به ما نشان دادند و همه دستگاه ها موظف شدند که در این مسیر گام بردارند.

امین العایا تصریح کرد: ما 4 شاخص در سواد آموزی داریم که آمار سواد افراد 6 سال به بالاتر، شاخص افراد 10 تا 49 سال، آمار اختلاف شهر و روستا و آمار اختلاف زن و مرد است  و نشان می دهد که بر اساس آمار سرشماری در سال 55 نیمی از مردم ما بی سواد بودند ولی الان سن 6 سال به بالا بیش از 84 درصد و در سن  10 تا 49 سال به 92 و نیم درصد رسیده است.

وی ادامه داد: جمعیت روستایی در سرشماری سال 1355 به میزان 8 درصد بوده است و اختلاف در بی سوادی بوده ولی در سرشماری سال 90 این میانگین هشت درصد شده است.

معاون نهضت سواد آموزشی اداره آموزش و پرورش استان یزدگفت: در سال 55 میزان 28 درصد اختلاف سواد بین زنان و مردان بوده است ولی الان این میزان در سال 90 به 3 درصد رسیده است.

امین الرعایا بیان کرد: در یزد 87 و 8 دهم درصد در سن 6 سال به بالا و95 درصد در سن 10 تا 49 سال و همچنین اختلاف شهر و روستا و اختلاف زن و مردم در صد منفی است و آقایان بیشتر از خانم ها بی سواد هستند.

وی ادامه داد: باقی مانده بی سوادان در یزد۲۹ هزار و  573 نفر است که از این تعداد 60 درصد اتباع بیگانه هستند و 2 درصد نیز افراد آموزش ناپذیر بودند که با این تفاسیر آمار ما بیش از 97درصد است و مردم ما باسواد هستند.

معاون نهضت سواد آموزشی اداره آموزش و پرورش استان یزد تصریح کرد: امروز در بحث سواد آموزی آمار بالغ بر 2 هزار و  794 نفر دوره آموزش می بینند و یک هزار و 634 نفر دوره انتقال و 314 نفر نیز در دوره تحکیم در حال آموزش هستند.

امین الرعایا گفت: جایگاه ما در رتبه بندی کشوری در سال 93 براساس شاخص ها رتبه هشت کشوری است.

وی افزود: هفته سواد آموزی با تبلیغ و رسانه های جمعی شروع می شود و با برنامه های سواد آموزی و مشارکت همه جانبه، بازدید از کلاس ها ادامه پیدا می کند.

معاون نهضت سواد آموزشی اداره آموزش و پرورش استان یزد خاطرنشان کرد: طرح باسوادی 10 تا 49 سال، طرح باسوادی اولیا مدارس از جمله طرح های دیگر ما است.

امین الرعایا گفت: طرح باسوادی اولیای مدارس از طرح هایی است که رتبه اول پوشش این طرح درکشور در استان یزد است که این طرح ابتکار استان یزد

وی افزود: ما در نهضت سواد آموزی به انعطافی رسیده ایم که برای هر فردی بی سواد می توانیم یک آموزش دهنده با هر انعطافی که وی بخواهد، قرار دهیم و طرح خود آموز از دیگر طرح های ما است که فرد اعلام بی سوادی کرده و با اعضای خانواده خود آموزش می بیند و فرد آموزش دهنده خانواده او مشخص می شود و پاداش این عمل نیز به خانواده او ریخته می شود و بعد از آموزش و ارائه گواهی این عمل انجام می شود.

معاون نهضت سواد آموزشی اداره آموزش و پرورش استان یزد گفت: بعد از تهران دومین استان مهاجر پذیر هستیم و در این راستا نیز برای اتباع در سال گذشته یک هزار و 670 نفر برنامه داشتیم و در سال جاری نیز یک هزار و 950 نفر در دوره های سواد آموزی قرار گرفتند و استقبال این ها به مراتب بیشتر از این ها بوده است.

وی بیان کرد: مهاجرین از دیگر مشکلات ما شناسایی افراد بی سواد مهاجر به استان است و طرح شناسایی مهاجرین از طریق مشاورین املاک و دفاتر رسمی است که امیدواریم از این طریق بتوانیم نتایج خوبی داشته باشیم.

وی ادامه داد: گروه های سنی اجتماعی که تحت پوشش کمیته امداد و زندان و کشاورزی تا 60 سال سرانه سواد آموزی تعلق می گیرد اما به افراد دیگر در این سن میزان سرانه تعلق نمی گیرد ولی ما به آنها کمک می کنیم.

کد خبر 510680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha