داوود تک فلاح، مسئول کمیته طرح و برنامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم امروز شنبه پنجم دی ماه با حضور در جمع خبرنگاران در سالن انتظار کرمانشاه با اشاره به برنامه های وسیع کمیته طرح و برنامه و سایر کمیته های ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کریم گفت: یکی از برنامه ها تدوین سند جامع مسابقات قرآن کریم است که صرفا مختص مسابقات نیست.
وی با اشاره به ساماندهی مسابقات قرآنی، برنامه های آموزشی و پژوهشی و سایر اقدامات قرآنی با تدوین سند جامع مسابقات قرآن کریم افزود: رویکرد این سند نگاهی به دیروز، امروز و فرداست تا بتوان مبتنی بر تجربیات گذشته و ظرفیت های امروز، آینده درخشانی برای فعالیت های قرآنی تدوین کرد.
مسئول کمیته طرح و برنامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن سند جامع را از زیرمجموعه های سند راهبردی دانست که در آن اهداف، چشم انداز و برنامه های قرآنی تدوین شده است و ادامه داد: ارایه تقویم جامع مسابقات مشخص شدن ماموریت های هر سازمان و نهاد قرآنی، حذف ضوابط و موازی کاری ها و ... از فواید تضمین سند جامع مسابقات قرآنی است که بر اساس آن تمام مراحل رقابت ها از صفر تا 100 مشخص و مدون می شود.
وی با اشاره به سطح بندی نفرات برتر مسابقات قرآنی توسط مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی خاطرنشان کرد: ستاد عالی در نظر دارد به منظور استفاده حداکثری از تمام ظرفیت ها و توانمندی های نفرات برتر مسابقات قرآنی تیم ملی قرآن تشکیل دهد.
تک فلاح گفت: اعضای تیم ملی با شرکت در دوره های مختلف آموزشی و توجیهی با برآیند مسابقات بین المللی آشنا می شوند زیرا فضای مسابقات متناسب با محل برگزاری آن مثلا عربستان یا مالزی کاملا متفاوت است.
وی افزود: به دنبال تشکیل تیم ملی قرآن ملاک اصلی اعزام به مسابقات بین المللی موفقیت در دوره های آموزشی مختلف است، بنابراین ممکن است فردی که در رقابت های کشوری و سراسری حائز رتبه ممتاز پنجم شده باشند به دلیل حضوری موفق در این دوره ها به مسابقات بین المللی اعزام می شود.
وی با بیان اینکه روند جدید و اعزام به مسابقات بین المللی همسو با عدالت است، افزود: این روند انگیزه اعضای تیم ملی را برای تلاش بیشتر با موفقیت در مسابقات بین المللی افزایش می دهد.
مسئول کمیته طرح و برنامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی ادامه داد: با توجه به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری توجه ویژه ای به قرائت های معنامحور شده است زیرا قاری باید معنا را نیز به شنوندگان احصا کند.
وی با اشاره به اهمیت اخلاق مداری قاریان که باید در گفتار و رفتار آنها متجلی شود، خاطرنشان کرد: مرحوم استاد اعلامی که هفته پیش دار فانی را وداع گفت نماد چنین قاریانی است.
تک فلاح یکی از اشکالات فعالیت های قرآنی کشور را توجه صرف به تربیت حرفه ای دانست و افزود: قاری علاوه بر تربیت صحیح و متناسب با استانداردهای بین المللی باید اخلاق مدار و الگوی مخاطبان و نسل های جدید باشد، نکته ای که متاسفانه به آن کم توجهی می شود.
وی با انتقاد از الگوبرداری مسابقات قرآنی از روند مسابقات غیر فرهنگی مانند رقابت های ورزشی ادامه داد: روند مسابقات باید الهام بخش آرامش در شرکت کنندگان باشد این در حالی است که گاهی شاهد بروز استرس و اضطراب در میان متسابقین هستید.
مسئول کمیته طرح و برنامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن ارایه مدلینگ برای تمام مسابقات قرآنی کشور را از برنامه های این ستاد دانست و افزود: طبق این مدلینگ متسابقین پیش از ورود به محل برگزاری رقابت ها و تمام فرآیند رقابت ها آشنا می شوند. این اقدام علاوه بر افزایش انسجام و هماهنگی برنامه ها موجب کاهش اضطراب و استرس متسابقین می شود.
وی از طراحی مسابقات بین المللی خواهران، طراحی پرتال جامع مسابقات و تبیین سند جامع مسابقات قرآنی خبر داد و گفت: با طراحی پرتال جامع مسابقات ضمن تجمیع تمام مسابقات کشوری شاهد بارگزاری و نمایش آنلاین و آفلاین خواهیم بود.
تک فلاح در پایان با اشاره به مشخص شدن میزبان های مسابقات چهار دوره بعدی رقابت های سراسری قرآن کریم خاطرنشان کرد: شب گذشته چهارم دی ماه نخستین جلسه هماهنگی سی و نهمین دوره مسابقات سراسری در گیلان برگزار شد.
نظر شما