قزوین جزو ۱۱ استان حادثه خیز کشور/ آموزش لازمه پیبشگیری از بحران

خبرگزاری شبستان: سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: استان قزوین جزو ۱۱ استان حادثه خیز کشور است و امکاناتی که داریم پاسخگو به معنای واقعی هست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، رضا گروسی پیش از ظهر امروز (5 دی) در نشست خبری که در استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در بحث مدیریت بحران با وجود کمبودها، در امداد و خدمات رسانی مشکل و نقطه ضعفی نداریم و یکی از مسائلی که وجود دارد در بحث پیش بینی و پیشگیری است که در این بخش عدم همراهی به موقع و به جای مردم وجود دارد.

وی ادامه داد: البته همه تقصیرها بر گردم مردم نیست و در مجموعه دستگاه های مدیریت بحران ضعف هایی داریم و به دنبال این هستیم این بحث جدی گرفته شود و برای مسئولان، دهیاران و شوراها دوره های آموزشی را داشته باشیم و در واقعه برای این موضوع باید ریشه ای اقدام شود.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری قزوین اضافه کرد: استان قزوین جزو 11 استان حادثه خیز کشور است و امکاناتی که داریم پاسخگو به معنای واقعی هست، هرچند کمبودهایی وجود دارد ولی امکانات ما در مقایسه با بعضی استان های همجوار قابل قبول است و البته این امر به معنای بسنده کردن به این وضعیت نیست و اینکه پیگیر مسائل نباشیم.

وی اعلام کرد: استان قزوین بیشترین میزان خسارت را در بحث سرمازدگی متحمل شده است و بعد از آن زلزله، سیل و غیره است و این امر به ما نشان می دهد که باید به چه سمتی حرکت کنیم و ضعف در این حوزه به دلیل عدم همکاری کشاورزی است که با توسعه بیمه می توانیم جلوی خسارات را بگیریم.

گروسی تأکید کرد: بیمه به معنای کاهش هزینه های دولت و زمان بازسازی و جیران خسارات است و سعی می کنیم پیگیری ها در این حوزه را بیشتر کرده و تا جلوی خطرپذیری را بگیریم.

وی با اشاره به تجهیزات و ماشین آلات حوزه مدیریت بحران تصریح کرد: در بحث اورژانس 37 پایگاه، پلیس راه هفت پایگاه، راهدارخانه 24 راهدار و هلال احمر 20 پایگاه داریم، همچنین یک بیمارستان 45 تختخوابی صحرایی داریم که در مواقع بحران آماده فعالیت است.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری قزوین با اشاره به حادثه برف و کولاک اخیر اظهار کرد: در بحث حادثه کولاک و برفی که رخ داد، 894 نفر از عوامل امدادگر اعم از راهدار و نیروی هلال احمر در قالب 228 تیم عملیاتی در محورهای استان مستقر شدند و اقدامات موثری را داشتند و 62 دستگاه آمبولانس و 357 دستگاه انواع ماشین آلات راهداری به کمک عوامل امدادرسانی پیوستند.

وی عنوان کرد: 14 دستگاه ست نجات در این ماجرا در کنار مجموعه، آماده خدمت رسانی بودند که طی 2 روز اصلی برف و کولاک استان، نزدیک 20 هزار نفر امداد شدند و 4 هزار و 795 دستگاه خودرو رهاسازی شد و 9 هزار و 291 نفر توسط دستگاه های اجرایی هلال احمر، اوقاف، راهداری و غیره اسکان یافتند البته یک هزار و 700 نفر نیز توسط مردم پذیرایی شدند.

گروسی اضافه کرد: دراین واقعه، یک هزار و 340 تخته پتو و 4 هزار و 650 بسته جیره خشک غذایی توزیع و نزدیک 25 هزار قرص نان و 37 هزار و 164 وعده غذایی بین مردم در این رخداد طبیعی توزیع شد.

وی توضیح داد: در بحث مدیریت بحران از اصلی ترین ارکان، مدیریت در مواقع بحرانی است و یکی از نقاط ضعفی که در این حادثه مشاهده شد همین موضوع بود یعنی دخالت افراد غیرمسئول که با دستور استاندار که نشان از اشراف ایشان به شرح وظایف مدیریت بحران دارد، این امر برطرف شد.

 سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری قزوین در پاسخ به سوالی در خصوص آب گرفتگی معابر و کوچه ها با بارش باران بیان کرد: یکی از مسائلی که در این خصوص وجود دارد لزوم بازرسی و بازدید از جوی آب و روخانه هایی است که برای آنها پوشش گذاشته شده است چراکه عدم بازدید به موقع باعث بحران می شود و با لایروبی و اقدامات لازم از بروز برخی مسائل جلوگیری می شود.

وی یادآور شد: این موضوع به عنوان اولین مصوبه طرح زمستانی به شهرداری ها ابلاغ شده است تا بازدیدهایی از جوی آب ها و رودخانه ها در شهر داشته باشند.

کد خبر 510644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha