خبرگزاري شبستان- مازندران
افراد بسياري در طول تاريخ براي دفاع از ميهن و ناموس خود، جانشان را در كف گرفتند و با اهداي خون خود، ايثار را به درستي تفسير و تحليل كردند.
هر چند كه بعد از مدتي، غبار فراموشي بر اذهان مي نشيند و آسايش و امنيت در ميهن، چشم ها را بر حقيقت و هدف فداكاري اين شيرمردان، مي بندد اما هستند افرادي كه با گراميداشت ياد و نام آنها، سعي در يادآوري اين شيرمردان و شيرزنان، دارند.
برگزاري يادواره و تجليل از خانواده معظم و معزز مردان خدايي، به طور متناوب برگزار مي شود اما بيان و انتقال آرمان هاي آنها به آيندگان سرزمين نه تنها وظيفه بلكه يك تكليف محسوب مي شود تا دشمن حتي به خود جرات فكر دست اندازي دوباره به آن كشور را، راه ندهد.
دشمنان امروزه در برابر ايرانيان، به اين باور رسيدند كه با حمله به خاك نمي توانند پيروز ميدان شوند بلكه براي تحقق اهدافشان به جنگ نرم، بي هويت كردن و تضعيف فرهنگ ايران روي آوردند كه مقاومت در برابر اين تهديدها، نياز به فكر و تامل بسيار و چاره انديشي دارد.
مردم شهرستان قائم شهر، سرداران و يك هزار شهيد را براي دفاع از ميهن، نه تنها در دوران انقلاب و بعد از آن حتي در زمان حاضر، تقديم كردند و مي كنند.
شهید مسعود دهقان، شهید محسن مبيني و شهيده حمیده مروتي، شهدای دوران پیروزی انقلاب اسلامی در قائمشهر هستند كه مي طلبد براي پاسداشت فداكاري آنها، مراسمي در خور شان والاي آنها در شهرستان قائم شهر، برگزار شود.
شهيد مسعود دهقان، نخستين شهید انقلاب در قائمشهر است كه 6 دي، سالروز پرواز كردن روح عرشي اين شهيد است كه در اين گزارش، به گوشه اي از زندگي او، مي پردازيم.
مريم نصراللهي، مادر شهيد مسعود دهقان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري اينچنين گفت: مسعود، 21 ساله و سال آخر رشته مهندسي دانشگاه شاهرود بود كه درس را براي استقرار نظام جمهوري اسلامي ايران، رها كرد.
وي افزود: پسرم همواره به من يادآور مي شد كه مهندس شدن مرا نمي بيني بلكه من راهي ديگر و اهدافي بالاتر دارم.
نصراللهي اظهار كرد: آرزويم ديدن دامادي پسرم بود هر چند كه كفن او، لباس دامادي او شد.
اين مادر 60 ساله درباره وصيت نامه فرزند دلبندش، چنين گفت كه بعد از حدود چهارسال از شهادت هنگام جارو، وصيت نامه او كه به سرگذشت خود پرداخت را در باغچه منزل، پيدا كردم.
مادر شهيد يادآور شد: اين شهيد به دليل خفقان دوران شاه و همچنين سرپرست بودن خانواده، وصيت نامه وبخشي از فعاليت هاي انقلابي خود را در باغچه پنهان كرد.
عبدالرضا ابراهيمي، مدير مسئول كانون فرهنگي و هنري طريق النور مسجد عشقي شهرستان قائم شهر، درباره اين شهيد در گفتگو با خبرنگار شبستان، عنوان كرد: مسعود دهقان، دانشجوي رشته معدن دانشگاه شاهرود بود كه در سال 1357 براي مبارزه با رژيم شاهنشاهي در فعاليت هاي عليه اين رژيم شركت مي كرد.
وي ادامه داد: مسعود در كوچه تير سابق، شهيد رامين عابديني فعلي، روبرروي مسجد بر اثر تيراندازي شهرباني وقت به سر، مجروح و براي مداوا، عازم تهران شد.
ابراهيمي اظهار كرد: كمتر از يك هفته، مسعود شربت شيرين شهادت را نوشيد و آرامگاه سيد ملال شهرستان قائم شهر، مكان دفن جسم او شد اما روح عرشيش به آسمان، پرواز كرد.
وي بيان كرد: فعالين اين مسجد هر ساله در شب شهادت مسعود دهقان در 6دي به ديدار خانواده اين شهيد، مي روند.
ابراهيمي تصريح كرد: با توجه به سابقه ديرين مسجد عشقي شهرستان قائم شهر، در دوران پيروزي انقلاب و بعد از آن و همچنين مكان برگزاري انتخابات طي ساليان متمادي، انجمن اسلامي اين مسجد به نام شهيد مسعود دهقان، مزين شده است.
وي ابراز كرد: در تشييع پيكر پاك اين شهيد، بيش از 30 هزار نفر، شركت داشتند كه مي طلبد اكنون نيز در گراميداشت اين شهيد، تلاش بيشتري صورت گيرد.
صادق وليان دوست، معاون پرورشي و تربيتي اداره آموزش و پرورش قائم شهر، درباره اين شهيد به خبرنگار شبستان، اظهار كرد: اين شهيد به طور كاملا آگاهانه، در مبارزه عليه شاه شركت داشت.
وي افزود: اين شهيد، مبارزي فعال و نستوه بود كه با نثار خون خود، موجب پيروزي انقلاب و استمرار اهداف دين اسلام شد.
وليان دوست گفت: وصيت نامه شهيد مسعود دهقان بعد از حدود 4سال از عروج اين شهيد در باغچه منزل، پيدا شد.
چنين مردان و زناني، در اين ديار كم نيستند اما توجه به آنها، نيازمند اهتمام بيشتري است كه در زمان حيات والدين، خواهر و برادر، همسر و فرزندان به جمع آوري زندگينامه آنها اقدام شود.
گزارش: معصومه عليزاده
نظر شما