نشست طلاب با عنوان تقویت انگیزه پژوهش های علمی

خبرگزاری شبستان:  نشست طلاب پژوهشگر مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) خمینی شهر، با مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان و رئیس شورای علمی پژوهشی استان طلاب برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، صبح امروز(5دی ماه)، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی ابطحی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در این نشست با اشاره به روایتی از  امیر مومنان حضرت علی(ع) که فرمودند «لا عمل کالتحقیق» گفت: هیچ عملی مانند کار تحقیقاتی نیست، کارهای تحقیقاتی کارهای ارزشمند، اساسی و ماندگار است.

 

وی گفت:  اگر نامی از افراد و علمای گذشته مانده است، آنهایی بوده اند که کار تحقیقاتی مفیدی انجام داده اند.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان افزود: کتاب اصول کافی مرحوم کلینی و کتابهای شیخ مفید، شیخ طوسی که  اهل قلم بودند و کتاب نوشته اند، در اذهان مردم باقی مانده است.

 

وی با اشاره به بانو مجتهده امین که حدود چهل سال  از وفاتش می گذرد و اگر کتاب ننوشته بود شاید دیگر نامی از او باقی نمی ماند،  اظهار داشت: خاصیت نگارش، پژوهش و نویسندگی این است که  انسان را باقی و جاودان می کند.

 

حجت الاسلام ابطحی تصریح کرد: علم مقدمه است برای اینکه انسان بتواند هم خودش راهنمایی بگیرد و هم دیگران را ارشاد کند، با علم احکام دین خدا را نشر دهد  و با علم مردم را هدایت کند و علوم ش را به دیگران منتقل کند.

 

وی با بیان اینکه این خاصیت علم است و علم مقدمه برای این کار های  مهم است گفت: علم را برای نشر احکام دین فرا می گیریم.

 

وی یکی از راه های دانشمند شدن، آگاه و عالم نمودن مردم را  نویسندگی دانست و افزود: مقام معظم رهبری در تعبیری درباره حوزه های علمیه می فرمایند حوزه ها ی علمیه یک دستگاه تولیدی و یک کارخانه عظیم انسان سازی است.

 

وی تاکید کرد: باید با کار تحقیقاتی جواب شبهاتی که در فضای مجازی چه از دشمنان مثل آمریکا و غرب و اروپا، چه از طرف خود شبه مسلمان های منحرف مانند گروهک داعش، عربستان صعودی ایجاد می شود  را پیدا کنیم و سپس در فضای مجازی منتشر کنیم که جامعه گمراه نشود و امروز این کار وظیفه و تکلیف و واجب است، امروز اگر کسی توانش دارد، باید  این کار را انجام دهد  و بزرگان ما نیز بخشی از عمرشان را  شبهات را جواب می دهند.

 

حجت الاسلام ابطحی تصریح کرد: برای کار تحقیقاتی فضا باز است، اگر تنبلی کنیم خودمان کوتاهی کرده ایم و کار تحقیقاتی هم لذت بخش و هم ارزشمند است، خواندن ابزاری است که علم را یاد بگیریم برای آنکه کار تحقیقاتی  و تولید علم کنیم.

 

وی تاکید کرد: با تشکیل انجمن ها  و هسته های پژوهشی و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی به سمت کارهای تحقیقاتی برویم.

 

حجت الاسلام ابطحی با بیان اینکه مرحوم علامه امینی برای نوشتن کتاب الغدیر به یکی از شهرهای سنی نشین رفت و برای یک کتاب نوکری صاحب کتاب را قبول کرد تا بتواند به کتابخانه آن آقا دسترسی پیدا کند گفت: مرحوم علامه امینی شب ها در کتابخانه می نشست و از آن کتاب یک نسخه برداری مجدد کرد تا بتواند یازده جلد کتاب الغدیر را بنویسد.

 

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان افزود: بانوان بهترین فرصت را برای انجام کار تحقیقاتی دارند، چون کار تحقیقاتی نیاز به خارج شدن از منزل را ندارد و خانم ها می توانند در کنار همسرداری و بچه داری به امر تحقیق و پژوهش بپردازند و علاوه بر آموزش  باید کار پژوهش، تبلیغ و تهذیب نفس را باید در برنامه ها داشته باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه بانو مجتده امین کتاب اربعین هاشمیه را که نوشتند برای حاج سید ابوالحسن اصفهانی در نجف فرستادند تا اگر ایشان تائید نمودند، چاپ کنند گفت: حاج سید ابوالحسن اصفهانی خودشان در نجف دستور چاپ و توزیع کتاب بین طلاب نجف دادند و طلبه های نجف بعد از خواندن کتاب گفتند آفرین بر اصفهان که مردانی همچون حاج سید ابوالحسن و زنانی چون بانو مجتهده امین به جهان اسلام عرضه داشته اند.

 

کد خبر 510601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha