به گزارش خبرگزاری شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا که با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی مرتبط با موضوع آلودگی هوا و مصوبه اردیبهشت ماه 1393 هیات دولت در خصوص مقابله با آلودگی هوای کشور تشکیل شد، گفت: بی شک به رغم تمام تلاش های صورت گرفته در دولت یازدهم برای مقابله با مسئله آلودگی هوا، جبران تمام عقب ماندگی ها و غفلت های صورت گرفته طی سال های گذشته در مدت زمان کوتاه میسر نیست.
معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به شرایط هوا طی هفته گذشته در تهران، اظهار کرد: در حالیکه شاهد پایداری شدید هوا در تهران بودیم اما شاخص ها به شرایط اضطرار نرسید و این نشان دهنده نتایج مثبت اقداماتی است که برای بهبود کیفیت سوخت و بنزین و گازوئیل صورت گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: افزایش تعداد خودروها، افزایش ترددها، افزایش ساخت و ساز، نشان می دهد که تمام شاخص ها موثر در افزایش آلایندگی هوا رو به رشد است و عدم قرار گیری شاخص های هوای تهران در شرایط اضطرار ناشی از اقدامات کنترلی تاثیرگذار بوده است.
وی کارگروه ملی مقابله با آلودگی هوا را ساز و کاری برای هماهنگی بین بخشی و نظارت بر میزان و حسن پیشرفت مصوبه دولت در خصوص وظایف دستگاه ها برای بهبود کیفیت هوای کشور دانست و افزود: تشکیل منظم این جلسات در عالی ترین سطح، به ارزیابی از روند اجرای وظایف تعیین شده و رفع چالش ها و ضعف ها در این زمینه منجر خواهد شد.
ابتکار ابراز امیدواری کرد: با پیوستن شهرداری تهران به سیستم یکپارچه معاینه فنی، همچنین هماهنگی با راهور ناجا، این سیستم از 29 دی ماه به صورت رسمی آغاز به کار کند.
معاون رئیس جمهور راه اندازی سیستم یکپارچه معاینه فنی را گامی موثر در زمینه کاهش تخلفات صورت گرفته در این حوزه، همچنین رفع نقاط ضعف موجود در این سیستم در حال حاضر و تشویق و ترغیب مردم برای مشارکت در زمینه کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: برنامه ها و تصمیمات دولت یازدهم و کمیته ملی زمانی در خصوص مقابله با آلودگی هوا زمانی نتیجه بخش خواهد بود که نگاه فرابخشی، هماهنگی و انطباق میان فعالیت های نهادهای مسئول وجود داشته باشد.
وی از رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی خواست برای تصویب لایحه هوای پاک در مدت زمان باقی مانده از مجلس نهم، تلاشی ویژه داشته باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: لایحه هوای پاک از اهمیت بسیار زیادی برای محیط زیست کشور برخوردار است و تصویب این لایحه می تواند پشتوانه ای مستحکم و روزآمد برای فعالیت ها و برنامه ریزی ها در این زمینه باشد.
محمدرضا تابش رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از اقدامات نظارتی و اقدامات اجرایی وزارتخانه های نفت و صنعت، معدن و تجارت که منجر به کاهش آلودگی هوای کشور به ویژه در کلانشهرها شده است، گفت: گزارش وزارت کشور در خصوص سیستم یکپارچه معاینه فنی خودروها بسیار امیدوار کننده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه پلیس راهور خط مقدم مقابله با آلودگی هوا است، اظهار کرد: بنابراین سیاسی کردن مسئله آلودگی هوا و چشم پوشی از تلاش های صورت گرفته و نتایج مثبت به دست آمده، کاری دور از اخلاق و انصاف است.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت آموزش و فرهنگ سازی در زمینه های مختلف مرتبط با کیفیت هوا همچون استفاده از حمل و نقل عمومی و معاینه فنی خودروه، تصریح کرد: ابزار رسانه می تواند در این زمینه نقشی مهم بر عهده گیرد.
وی با اشاره به لایحه هوای پاک که در نوبت طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد، گفت: احتمالا برای به نتیجه رسیدن این لایحه و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی از اصل 85 استفاده شود.
گفتنی است، بازنگری در آیین نامه شرایط اضطرار هوا، ارائه گزارش سیستم یکپارچه معاینه فنی در کشور، ارائه گزارش ساماندهی وضعیت موتورسیکلت ها و استانداردسازی آن ها از جمله مباحث مطروحه در جلسه بود.
نظر شما