خدامحوری در «شاهزاده روم» پررنگ است/ آینده روشن برای انیماتورهای ایرانی

خبرگزاری شبستان: شمس انتخاب یک زن به عنوان کاراکتر اصلی در شاهزاده روم را هوشمندی کارگردان دانست و گفت: شاهزاده روم یک سنگ بزرگ را از سر راه انیماتورهای کشور و مسئولان برداشته است.

رضا شمس، کارگردان فیلم و انیمیشن و مدیر داخلی شرکت تصویر رایان طرح در مورد انیمیشن شاهزاده روم به خبرنگار شبستان گفت: شاهزاده روم یکی از آخرین تولیدات بچه های کشورمان است که تولید آن 15 ماه طول کشید. به جرات می توان گفت که شاهزاده روم از نظر فنی یکی از بهترین آثار انیمیشن ایران است.

 

شمس ادامه داد: داستان شاهزاده روم در مورد پرنسس روم است که قرار است ،همسر امام یازدهم شیعیان شود. این انیمیشن از نظر داستان و محتوا یک سری مشکلات و یک سری مزایا دارد و از نظر فنی هم از تکنیک های جالبی در آن استفاده شده است.

 

این کارگردان فیلم و انیمیشن اظهار داشت: شاهزاده روم در جشنواره فیلم فجر شرکت داده شد اما متاسفانه در بخش مسابقه جشنواره شرکت داده نشد و به همین دلیل تعداد کسانی که اثر را دیدند، کم بودند.

 

وی با بیان اینکه شاهزاده روم از نظر داستان بنیه قوی دارد، عنوان کرد: از نظر روند داستان کارگردان توانسته است داستان را به خوبی پیش ببرد و فیلم خیلی قشنگ از نظر داستانی جلو رفته است. در برخی از دیالوگ ها شاهد مشکلات ریزی هستیم، همانطور که در بخش صداگذاری هم مشکلات جزیی وجود دارد اما کارگردان با تبحر خود توانسته تا حدی این مشکلات را رفع کند.

 

شمس با اشاره به اینکه شاهزاده روم از نظر بار دراماتیکی بنیه قوی دارد، بیان کرد: در قسمت اول که در اروپا اتفاق می افتد، خیلی پرداخت شده است اما برای اینکه این انیمیشن به جشنواره فجر برسد، پردازش در قسمت بعد که در بغداد اتفاق می افتد خیلی سریع است.

 

مدیر داخلی شرکت تصویر رایان طرح انتخاب یک زن به عنوان کاراکتر اصلی را یکی از نقاط قوت شاهزاده روم دانست و افزود: کاراکتر اصلی ملیکا یا همان نرگس خاتون است. به طور جزیی هم به امام حسن عسگری و روند ازدواج ایشان با ملیکا پرداخته شده است. کارگردان با هوشمندی کامل کاراکتر اصلی را ملیکا قرار داده است. شخصیت زن برای کودک لطافت خاصی دارد علاوه بر آن این شخصیت برای کودک قابلیت باورپذیری بیشتری دارد.

 

وی با بیان اینکه داستان شاهزاده روم روایت تاریخی و سندیت تاریخی دارد، تصریح کرد: در عالم خواب حضرت فاطمه (س) و حضرت مسیح (ع) از ملیکا خواستگاری می کند. مخاطب با این داستان آشنایی کلی با فرهنگ و تاریخ دینی خود پیدا می کند.

 

این کارگردان انیمیشن درباره مسایل فنی شاهزاده روم خاطرنشان کرد: چهره پردازی زیبایی در این انیمیشن صورت گرفته است که با روانشناسی کودک سنخیت دارد. دست کارگردان در طراحی ها باز بوده است. فضا و رنگ بندی ها برای کودک شاد و جذاب هستند و کودک می تواند با آن ارتباط برقرار کند، در حقیقت در ساخت این انیمیشن روانشناسی کودک لحاظ شده است تا کودک بتواند با این انیمیشن و کاراکترهایش ارتباط برقرار کند و جذب شود.

 

مدیر بخش طراحی های سه بعدی شرکت فن گستران آذرپرسام اظهار داشت: صحنه هایی که نرجس خاتون در خواب می بیند، شبیه صحنه هایی است که بچه ها موقع بازی کردن رویاپردازی می کنند. کارگردان زیرکانه از این تصاویر استفاده کرده است تا کودک جذب انیمیشن شود. در حقیقت می توان گفت  که شاهزاده روم جذابیت بصری زیادی برای کودک دارد.

 

شمس پرداخت اندک به بخش بغداد را مشکل عمده شاهزاده روم دانست و افزود: در این انیمیشن به بخش اول یعنی رم بیشتر پرداخته شده است و به احتمال زیاد این مشکل ناشی از آن می شود که عوامل سازنده تلاش کرده اند که شاهزاده روم را به جشنواره فجر برسانند.

 

وی با اشاره به یکی دیگر از ایرادهای شاهزاده روم عنوان کرد: بعد از اینکه نرجس خاتون از روم خارج می شود یک کات سریع داریم و بعد مشخص نمی شود که نرجس خاتون و امام حسن عسگری (ع) چطور با هم ازدواج کردند. اینها برای بچه ها سوال ایجاد می کند.

 

این کارگردان انیمیشن تصریح کرد: از نظر سیاستگذاری تصورم بر این است که شاهزاده روم قابلیت رقابت نزدیک با نمونه های خارجی را دارد، پروژه هایی که در استودیوهای غربی تولید می شود بر مبنای تفکر اومانیستی است. در واقع در انیمیشن های خارجی تفکر انسان محوری بیشتر برای کودک القا می شود.

 

شمس با بیان اینکه نقش خدا در شاهزاده روم بسیار پررنگ است، بیان کرد: در این پروژه ما کاملا نقش تقدیر الهی را روی تک تک کاراکترها می بینیم و این برای کودک جذاب است. کودک به این نتیجه می رسد که اگر خداوند چیزی را بخواهد حتما اتفاق می افتد. کودک در این انیمیشن نقش خدا را پررنگ می کند.

 

مدیر داخلی شرکت تصویر رایان طرح با اشاره به اینکه شاهزاده روم از نظر دینی مفاهیم دینی و همچنین از نظر تکنیکی قابلیت رقابت با نمونه های خارجی را دارد، گفت: استودیوهای خارجی بیش از 60-70 سال است که وارد تکنیک حرفه ای شده اند اما ما تازه کار هستیم، بر این اساس قطعا انیمیشن ایران و استودیوهای ایران آینده بسیار بسیار درخشانی است.

 

وی با بیان اینکه دیدگاه بسیاری از مسئولان در مورد انیمیشن عوض شده است، اظهار داشت: خوشبختانه امیدواری برخی مدیران فرهنگی کشور نسبت به آینده انیمیشن بهتر و بیشتر شده است.

 

شمس با بیان اینکه انیمیشن ایران و انیماتورهای ایرانی نیازمند حمایت هستند، عنوان کرد: بزرگترین مشکل هنرمندان انیمیشن عدم حمایت سخت افزاری از آنهاست. ظاهرا شاهزاده روم یک سنگ بزرگ را از سر راه انیماتورهای کشور و مسئولان برداشته است و هم در محتوا و هم در تکنیک توانسته موفقیت بزرگی را رقم بزند.

 

 

کد خبر 510570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha