امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی اهمیت تناسب و علاقه در ازدواج گفت: علاقه در ازدواج یک اصل است.
وی افزود: البته علاقه دو نوع است، یک نوع بر اساس احساس که در یک مهمانی یا شبکه های اجتماعی شکل گرفته است و نوع دوم بر مبنای شناخت ادراکی، تفکر و منطق است.
وی با بیان اینکه شناخت احساسی ، حسی و شناخت ادراکی عقلی و منطقی است تصریح کرد: برخی ازعلاقه ها که بر اساس احساس شکل گرفته و تناسب میان زوج ها وجود ندارد موجب می شود تا زندگی آنان ناپایدار باشد.
این جامعه شناس بیان کرد: چند سال اول زندگی به دلیل اینکه شناخت صورت گیرد، دورانی پر تلاطمی است و اگر زوج ها بتوانند این دوران را بگذرانند، پس از آن به یک دریای آرامش می رسند. علاقه عمقی، باطنی و درونی می شود و در فکر زن و مرد رسوخ می کند تا تمام زندگی آنها پایدار شود.
وی با تاکید بر اینکه زندگی باید آگاهانه شکل گیرد گفت:دو سال اول زندگی احساسات و علاقه اهمیت زیادی دارد اما پس از آن تناسب میان زوج ها اهمیتش بیشتر پیدا می کند، اگر علاقه بر اساس شناخت شکل گیرد تناسب هم وجود خواهد داشت.
قرایی مقدم بیان کرد: علاقه در زندگی اهمیت دارد اما زندگی پیچیدگی های خود را دارد و نمی توان تنها با علاقه خواسته هایی که در زندگی وجود دارد محقق کرد، چون دنیای امروز و ذهنیت حاکم بر جهان امروز ، مادیات و تامین مخارج زندگی است و اگر فرد علاقه به همسرش داشته باشد اما همسرش نتواند تامین مخارج زندگی را کند علاقه نیز کم می شود، البته علاقه می تواند تاثیرگذار باشد و طرف کوتاه بیاید و گذشت داشته باشد اما نمی توان صحبت از عشق های لیلی و مجنونی کرد.
وی تصریح کرد: خواسته ها و امیال برای شکل گیری یک زندگی به خصوص در زنان زیاد است و همین خواسته و امیال ها موجب می شود تا علاقه نیز کم شود زوج ها به طلاق عاطفی روی آورند.علاقه را محیط جامعه تعیین می کند، وقتی فقر وجود داشته باشد این علاقه نیز کم می شود.
این جامعه شناس تصریح کرد: ساخت فکر ی زنان از مردها متفاوت است. دخترها امروزی تر از پسرها فکر می کنند ، مرد معتقد است که زن باید فرمانبردار و مطیع باشد اما دختر به گونه ای دیگر فکر می کند که همین مسئله نیز موجب ناپایداری زندگی می شود.
نظر شما