به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حمایت از 32 محصول دانشبنیان، اجرای طرح سلامت یاران هلال احمر در 10 بیمارستان، بدهی سنگین دانشگاه ها به شهرداری، تصویب تعدادی از بندهای باقی مانده لایحه بودجه سال 1395 کل کشور از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
صنعت هسته ای باعث شد فرهنگ صنعتی و فناوری را با تلاش خود ایجاد کنیم
علی اکبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این آیین رونمایی از کتاب سناریونگاری توسعه نیروگاه های هسته ای که با حضور جمعی از معاونین، مدیران و کارشناسان سازمان و شرکت های تابعه در سالن دکتر حسابی برگزار شد، این مطلب را بیان کرده است.
وی افزود: این صنعت، ما را وادار می کند در حوزه استانداردسازی اقدام کنیم، زیرا صنعت هسته ای وارداتی بوده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در صورتی یک صنعت پیشران که از افراد مناسب و شایسته در آن صنعت استفاده شده باشد، ادامه داد: به دیگر سخن، افراد شایسته با معیارها و شاخص های صحیح برای مسئولیتی بخصوص شناسایی شوند، اگر این شرط احراز شود، امور بخوبی پیش می رود.
وی افزود: در واقع همه چیز در دل فرد مدیر نهفته است و کارها را به درستی جلو می برد.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به فرآیند علمی و فراز و نشیب هایی که غرب برای پیشرفت خود در پنج قرن گذشته طی کرده است، تاکید کرد: در برنامه ریزی غالبا از کارهای دیگران اقتباس می شود و ما یاد می گیریم، لذا فضا و بستری که دیگران در آن پیشرفت کرده اند باید مورد توجه قرار گیرد.
صالحی گفت: اگر بخواهیم دستاوردهای علمی غرب را مورد تحلیل قرار دهیم، باید در بستری از نمو و گسترش شبکه ای معنی دار، ارزیابی کنیم.
وی با بیان نمونه ای گفت: خودرو اگر ساخته شد فرهنگ آن هم ایجاد شد، کشورهای دیگر خودرو را وارد می کنند و کلی زحمت می کشند فرهنگ آن را هم وارد کنند، بنابر این عدم تناسب و عدم همراهی مولفه های مختلف سازنده یک جامعه در جوامع در حال توسعه دیده می شود، اما در جوامع غربی خیلی از مسائل اجتماعی و زندگی حداقل در بعد مادی سرجایش است.
صالحی با بیان این که بخش عمده ای از مشکلات ما عدم رعایت مقررات است، مقررات در ترافیک خودرو را مثال زد و گفت: بدلیل اینکه رشد همگونی در همه ابعاد توسعه نداشتیم، در دیگر ابعاد جوامع در حال توسعه نیز این تضادها را داریم.
وی گفت: به عنوان مثال در یک کشور آفریقایی که به زحمت زندگی می کنند، موبایل وارد می شود و دچار سردرگمی می شوند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مدل هایی که در این مراسم برای توسعه نیروگاه های هسته ای ارائه شد، با تاکید بر توجه به روابط علمی شرایط اولیه به منظور دستیابی به نتیجه صحیح، گفت: در فیزیک و مهندسی سه حالت را در نظر می گیریم، حالت سکون مطلق، دینامیک یا حرکت دائمی و شبه سکون.
وی افزود: در برنامه ریزی، اگر حالت سکون را ببینیم که اختلال معنا ندارد، در حالت دینامیک صرف هم که همه چیز تغییر می کند و هیچ چیز روشن نیست، تنها حالتی که می توانیم در آن آرام آرام حرکت کنیم و معادلات را حل کنیم، حالت شبه سکون است.
صالحی تصریح کرد: این که با این روش ها بتوانیم پیش بینی های لازم را برای ایران انجام دهیم را نفی نمی کنیم، این روش ها می تواند راه گشا هم باشد و افقی را ترسیم کند.
وی با بیان این که باید به این هشدار توجه کرد که آیا تمام پیش بینی ها به این دلیل که شرایط مستقری نیست، در بستر درست خودش انجام شده است یا خیر؟ اظهار داشت: مطلب دیگری که باید در کشورمان به آن توجه کنیم، قاعده استنباط شعوری و حسی است و این امر زمانی اتفاق می افتد که به اجتهاد رسیده باشیم، مفاهیم علمی را در خود هضم کنیم و بعد از درون استنباط کنیم و مسئله ای را بیان کنیم.
معاون رئیس جمهوری با بیان این که در بحث هسته ای پیشران های مختلفی در هر جامعه ای وجود دارد، گفت: گاهی افراد و مدیران پیشران هستند، مثل نخست وزیر مالزی یا بیسمارک در آلمان و گاهی نیز پیشران ها اتفاقی هستند، مانند ادیسون که برق را اختراع کرد و دنیا را بهم ریخت.
صالحی صنعت هسته ای را یکی از پیشران های کشور ما دانست و افزود: این صنعت، ما را وادار می کند در حوزه استانداردسازی اقدام کنیم، زیرا صنعت هسته ای وارداتی بوده است.
وی تصریح کرد: آن صنعت هسته ای پیشران است که باعث می شود فرهنگ صنعتی و فناوری را در کشور با اراده و تلاش بیشتر ایجاد کنیم.
صالحی با اشاره به حجم انرژی متراکمی که نیروگاه های هسته ای در مقابل انرژی های دیگری همچون بادی و خورشیدی، تولید می کنند، گفت: ما باید از فرصت های پیش آمده در همکاری با کشورهای صاحب فناوری هسته ای استفاده کنیم.
اجرای طرح سلامت یاران هلال احمر در 10 بیمارستان از ماه آینده
اجرای پایلوت طرح سلامت یاران در 10 بیمارستان دولتی سراسر کشور از ماه آینده آغاز میشود که داوطلبان جمعیت هلال احمر با گذراندن دورههای تخصصی متعدد به عنوان همراهان بیمار در بیمارستان های دولتی مستقر خواهند شد.
سیدامیرمحسن ضیائی، رئیس جمعیت هلال احمر در هشتمین آیین نکوداشت خدمات داوطلبانه خیرین و واقفان جمعیت هلال احمر سراسر کشور که امروز در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد، ضمن تبریک آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج)، اظهارداشت: امروزه تمامی دولتها و حکومت ها خدمات داوطلبانه را قدر می دانند.
وی ادامه داد: هزاران سال قبل حضرت امام سجاد (ع)سلامت معنوی را مطرح کردند و این موضوع در حال حاضر در محافل علمی به آن پرداخته می شود و موضوع اصلی بسیاری از کنفرانس ها شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص انجام فعالیت های داوطلبانه در سطح جامعه گفت: افرادی که کار داوطلبانه انجام می دهند در وهله نخست به خود خدمت می کنند و این میزان از رضایت جز با بخشندگی و محبت به دیگران امکان پذیر نیست.
وی با اشاره به اینکه خدمات داوطلبانه در جامعه بازتاب گسترده ای دارد،در ایجاد سرمایه اجتماعی موثر است، تاکید کرد: انجام خدمات داوطلبانه به صورت منظم و مستمر باعث تزریق محبت به جامعه می شود؛ علاوه بر آن کاهش آسیب های اجتماعی را نیز به دنبال خواهد داشت.
به گفته ضیائی، خدمت بی منت و بدون توجه به پاداش و دستمزد باعث می شود تا پیوستگی و انسجام افراد در جامعه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه فردی که فعالیت های داوطلبانه انجام می دهد، هیچ گاه به همنوع خود آسیب نمی رساند، تاکید کرد: ترویج فرهنگ داوطلبی در ارتقا سلامت اجتماعی بسیار موثر است.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به تاثیرات مهم اقتصادی خدمات داوطلبانه، گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته در سال 2011 میلادی بیش از 140 میلیون نفر برای انجام خدمات داوطلبانه حضور داشتند و این خدمات داوطلبانه معادل ساعت کاری تمام وقت 20 میلیون نفر است.
وی با تاکید بر اینکه انجام خدمات داوطلبانه موجب افزایش مهارتها می شود، عنوان کرد: انجام فعالیتهای داوطلبانه موجب بروز رضایتمندی در افراد می شود و این بزرگترین بهره ای است که هر فرد از انجام فعالیت های داوطلبانه خواهد برد.
رئیس جمعیت هلال احمر به قدمت 90 ساله جمعیت هلال احمر اشاره کرد و یادآور شد: قلب خدمات هلال احمر داوطلبانه است، نهادی که برخاسته از مردم و به مردم خدمت میکند.
«سلامتیار»؛ مکمل طرح تحول سلامت در ارائه خدمات درمانی به مردم
سیدحسن قاضیزاده هاشمی در آیین نکوداشت خدمات داوطلبانه و واقفان برتر جمعیت و امضای تفاهمنامه اجرای طرح سلامتیار وزارت بهداشت با جمعیت هلالاحمر، افزود: این طرح در 10 بیمارستان کشور بهصورت آزمایشی اجرا میشود.
وی با اشاره به نبود نیروهای حد واسط بین پزشک، پرستار و بیمار گفت: بر این اساس سلامتیاران نقش این نیروهای حد واسط را ایفا کرده و فعالیت این نیروهای داوطلب، حمایتی و بیشتر روحی و روانی بوده و در برخی موارد نیز ممکن است، کمک مالی باشد و لذا در کار پزشکی دخالت نخواهد داشت.
هاشمی با بیان این که طرح سلامتیار میتواند در التیامبخشی بیماران بسیار موثر باشد، اظهار کرد: انجام خدمات داوطلبانه منحصر به ایران نیست و به عنوان نمونه پزشکان بدون مرز در هر کجای دنیا که اتفاقی رخ دهد - حوادث طبیعی و غیرطبیعی-، حضور پیدا میکنند.
وی اذعان کرد: افتخار دارم که امروز در جمع داوطلبانی هستم که بدون هیچ چشمداشتی به منفعت، در اقصینقاط کشور حاضر شده و خدمات ارائه میدهند؛ البته حضور داوطلبان منحصر به ما نیست و این فطرت خدایی در همه دنیا جاری است.
وزیر بهداشت به حضور پزشکان مرد در حوادث مختلف اشاره کرد و گفت: برای این افراد غزه، بم و هائیتی تفاوتی ندارد این اوج لذت است که انسان از همه منفعتهایش به خاطر کمک به دیگران بگذرد.
وی همچنین با تقدیر و تشکر از هلالاحمر بابت نقش بیبدیلی که در فاجعه منا ایفا کرده است، اذعان کرد: سنگینی فاجعه، ظلم و بیتوجهی آلسعود و متشنج شدن فضا از سوی آنها تا حدی بود که مانع از این شد تا حجم زحمات و خدمات بسیار خوب هلالاحمر در موسوم حج امسال دیده شود؛ البته هلالاحمر در اربعین نیز عملکرد بسیار خوبی داشت.
هاشمی با اشاره به همکاریهای 2 سال گذشته وزارت بهداشت و جمعیت هلالاحمر گفت: امروز یک خدمت جدیدی با همت داوطلبان هلالاحمر در قالب طرح «سلامتیار» در 10 بیمارستان کشور آغاز میشود که اگر گام نخست را به همراه آموزش، محکم برداریم، طرح بسیار خوبی خواهد بود.
وی همچنین از نحوه اداره بیمارستانها انتقاد و اظهار کرد: نوع اداره بیمارستانها به علت تصمیمسازیهای غلط 30 سال گذشته و خودگردان محسوب کردن آنها، موجب شد تا نیروهای حد وسط از بیمارستانها رخت بر بندند؛ این کار نیروهای حد وسط را که به التیام روح و روان و ارائه خدمات میپرداختند حذف کرد، البته امیدواریم طرح «سلامتیار» در کنار طرح «تحول سلامت» موفق شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از فعالیت مشترک در برخی از پایگاهها میان جمعیت هلالاحمر و اورژانس کشور خبر داد.
وی با اشاره به این که جمعیت هلالاحمر از نهادهای بسیار ارزشمند و مورد وثوق مردم است، عنوان کرد: ملکیت بسیاری از مراکز درمانی ما متعلق به هلالاحمر بوده و تقریبا تمام این اموال وقف شده و این مهم نشان از اعتماد مردم دارد.
در این مراسم همچنین از سند نقشه راه عملیات رسمی طرح سلامتیار با حضور مسئولان نظام سلامت و همچنین داریوش ارجمند داوطلب هلالاحمر و هنرمند محبوب کشورمان رونمایی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام حضور داوطلبان هلالاحمر در بیمارستانها در قالب طرح سلامتیار، اظهار امیدواری کرد که این طرح، مکمل طرح تحول سلامت در ارائه خدمات درمانی به مردم باشد.
حاشیه سازی برای جامعه پزشکی و پرستاری کشور مهندسی شده است
سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه طرح سلامت یار وزارت بهداشت با هلال احمر در واکنش به این حادثه افزود: تصور می کنیم که عملیات روانی در حوزه بهداشت و درمان کشور انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: سالانه 380 هزار نفر در کشور جان خود را از دست می دهند. بیش از سرنشینان یک هواپیما در جاده های کشور به خاطر سوءتدبیر کشته می شوند، اما اینکه ظرف یک ماه ونیم گذشته می بینیم برای جامعه پزشکی و پرستاری کشور - آن هم در شرایطی که بیشترین رضایت مندی مردم از این حوزه وجود دارد - حاشیه درست می شود، حتما یک مهندسی پشت آن است.
وزیر بهداشت گفت: مساله ای که فراتر از مرزها برود و بین المللی شود و از سوی شبکه های ماهواره ای که علیه منافع مردم فعالیت می کنند، به عنوان خبر اول مطرح شود، این سئوال را ایجاد می کند که چرا این خبر اینگونه منتشر می شود.
هاشمی افزود: گزارش حادثه مرگ زن میانسال در میدان فاطمی صبح دوشنبه به من ارائه شد. پرسنل بیمارستان نزدیک در محل، حداکثر تلاش خود را کرده اند.
وی ادامه داد: طی این هفته تعداد زیادی از مردم جان خود را از دست داده اند، چرا سراغ آنان نرفته اید؛ سلامت مردم در گروی توجه الهی، رعایت مسائل بهداشتی و ایمنی و سپس خدمات پزشکی و پرستاری است.
وزیر بهداشت گفت: پزشکان و پرستاران، ارائه دهندگان خدمات درمانی هستند و اگر آنان را دلسرد کنیم و به آنان اتهام ناروا بزنیم، این مسائل در ارائه خدمات تاثیرگذار خواهد بود و کسی که ضرر می کند، مردم هستند، نباید به خاطر جذاب شدن خبر و افزایش تعداد مخاطبان، تیترهای گمراه کننده بزنیم. شک نکنیم که این اقدامات در جهت منافع مردم نیست.
هاشمی افزود: نه به عنوان اینکه از صنف پزشکان هستم بلکه به عنوان یک شهروند ایرانی می گویم که باید مراقبت کنیم تا خبرهای حوزه سلامت مشابه خبرهای سایر حوزه ها باشد، بالاخره تا جرمی ثابت نشده، حق نداریم اسم بیمارستان، پزشک و پرستار را بیاوریم یا عکس پرستاری را منتشر کنیم، اینها خلاف قانون است و امیدوارم قانون رعایت شود.
وزیر بهداشت گفت: شرایط بیماری آنفلوآنزا در کشور کاملا طبیعی و مورد انتظار است؛ تعداد بستری شدگان و مرگ ومیر این بیماری افزایش نیافته و در حد استانداردهای بین المللی است.
هاشمی افزود: این مساله به آن معنا نیست که در کشور بیمار مبتلا به آنفلوآنزا نداریم، هر سال این بیماری را داشتیم و امسال نیز وضعیت ما مانند دیگر کشورهای جهان است اما در عین حال مردم باید مراقبت های لازم را به عمل آورند.
وزیر بهداشت در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر امکان تجمیع هلال احمر با اورژانس گفت: هلال احمر قابل تجمیع نبوده و وظیفه آن نیز اورژانس نیست بلکه امداد و نجات است.
هاشمی در عین حال افزود: در برخی جاده ها، پایگاه های مشترکی با هلال احمر داریم که در جهت صرفه جویی می توانیم وظایف یکدیگر را متقبل شویم که هنوز تصمیمی درباره آن گرفته نشده است.
وزیر بهداشت گفت: کمبودهای زیادی در حوزه مددکار اجتماعی در بیمارستان ها وجود دارد و بخشی از همت جمعیت هلال احمر متوجه این موضوع است.
هاشمی افزود: باید تعداد نیروهای حد واسط را افزایش دهیم. باید دولت را متوجه این امر کنیم که خدمات بهداشتی همانند دیگر خدمات باید برای سرمایه گذاران جذابیت داشته باشند تا سرمایه گذاران همانگونه که در طرح هایی مانند ساخت راه حضور می یابند در حوزه بهداشت و ساخت بیمارستان ها نیز حضور یابند.
وی خاطرنشان کرد: می خواهیم تعداد همکاران خود را افزایش ندهیم اما شدنی نیست که بیمارستانی ایجاد کنیم اما برای آن نیروی انسانی به اندازه کافی نداشته باشیم.
وزیر بهداشت گفت: باید 300 هزار نفر به نیروهای خود اضافه کنیم اما این مساله به مصلحت کشور نیست بنابراین باید در حوزه نظارت و سیاستگذاری های خود بازنگری کنیم. واگذاری تصدی گری ها به بخش غیردولتی باید منطقی و سودآور باشد.
بدهی سنگین دانشگاه ها به شهرداری/پیشنهاد حذف عوارض دانشگاهی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از پیشنهاد این وزارتخانه به دولت و مجلس برای حذف عوارض دانشگاهی به شهرداری ها را در برنامه ششم توسعه کشور خبر داد.
محمد فرهادی اظهار داشت: طرح حذف عوارض دانشگاهی به شهرداری ها پیشنهادی از جانب وزارت علوم بوده تا در بودجه سال آینده در صورت امکان لحاظ شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این طرح بسیار ارزشمند بوده و می تواند ثمرات مفیدی برای دانشگاه های کشور داشته باشد.
وی افزود: هم اکنون اغلب دانشگاه های کشور بدهی های معوقه زیادی به شهرداری ها دارند که یا باید اعتباری خاص برای این امر در بودجه در نظر گرفته شود و یا اینکه با تصویب طرح بخشودگی به این مراکز علمی کمک شود.
بر اساس این گزارش معاون اداری مالی وزیر علوم طی چند روز گذشته میزان بدهی دانشگاه ها به شهرداری ها را 700 میلیارد ریال اعلام کرده بود.
محمدحسین امید دلیل این میزان بدهی را معافیت مراکز آموزشی و پژوهشی از پرداخت عوارض در قانون پنجم توسعه و عدم پیش بینی این رقم در پروژه ها عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شده است که مراکز آموزشی و پژوهشی مجددا از عوارض شهرداری و نوسازی معاف شود، یادآور شد: مراحل مقدماتی این پیشنهاد طی شده و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز موافق این پیشنهاد است.
مصوبه کنگره آمریکا بی اعتمادی را افزایش می دهد
علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار ژرار لارشه رییس مجلس سنای فرانسه گفت مصوبه اخیر کنگره آمریکا موجب افزایش سوءتفاهم و بی اعتمادی می شود و می تواند تاثیرات جبران ناپذیری بر روند اجرای تعهدات متقابل در اجرای برجام داشته باشد.
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در این دیدار که پیش از ظهر دوشنبه انجام شد، با اشاره به آغاز فصل نوین در روابط همه جانبه میان ایران و فرانسه در فضای پساتحریم گفت: برداشتن گام های مشترک و سازنده برای بازسازی و تقویت اعتماد، سرآغاز شکل گیری مناسبات جدید بر پایه احترام تقابل و تامین منافع دو ملت است.
شمخانی فضای پسابرجام را زمینه ای مناسب برای جایگزینی گفت و گو و مفاهمه به جای خصومت و منازعه عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت صیانت طرفین مذاکره از دستاورد های آن اظهار داشت: برخی اقدامات و تصمیماتی که اخیر نمونه ای از آن در مصوبه کنگره آمریکا بروز و ظهور یافت به طور قطع موجب افزایش سوءتفاهم و بی اعتمادی می شود و می تواند تاثیرات جبران ناپذیری را بر روند اجرای تعهدات متقابل در اجرای برجام به دنبال داشته باشد.
شمخانی با ابراز تاسف و همدردی نسبت به کشته شدن جمع زیادی از شهروندان فرانسه در جریان حوادث تروریستی اخیر در پاریس افزود: مقابله با تروریسم که امروز اثرات مخرب آن در اروپا، آمریکا، منطقه غرب آسیا و بخشی از آفریقا، امنیت، ثبات و صلح را به چالش کشیده است نیازمند مشارکتی فراگیر، واقعی و اثرگذار در سطح بین المللی است.
شمخانی با انتقاد از برخی کشورها که با اتخاذ سیاست های نادرست و استفاده ابزاری از خشونت علیه دولت های قانونی، موجب شکل گیری و توسعه گروه های خطرناک شدند افزود: از میان بردن ریشه های شکل گیری تروریسم و عوامل تقویت کننده و پشتیبان آن اصلی ترین اقدام در مسیر از میان بردن تهدید فزاینده تروریسم می باشد.
شمخانی با اشاره به بحران سوریه و اولویت مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات به منظور پیگیری فرآنیدهای سیاسی در این کشور افزود: حمایت جهانی از دولت قانونی و نیروهای مسلح سوریه برای بازگرداندن امنیت به این کشور مقدمه شکل گیری فرآیندهای سیاسی مبتنی بر خواست و اراده مردم سوریه است.
وی گفت: آماده همکاری با فرانسه و سایر کشورهای اروپایی در زمینه تبادل اطلاعات و تجربیات در حوزه مبارزه با تروریسم هستیم.
شمخانی در ادامه با ابراز تاسف از سکوت مجامع جهانی در قبال اعمال خشونت افسار گسیخته از سوی رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع فلسطین و همچنین کشتار بی رحمانه مردم مظلوم یمن از سوی عربستان سعودی افزود: نمی توان از مبارزه با تروریسم سخن گفت و در قبال رفتارهای غیر انسانی بزرگ ترین مظهر تروریسم دولتی یعنی رژیم صهیونیستی بی تفاوت بود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به سوابق همکاری و ظرفیت های گسترده دو کشور برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری، برخی تجربیات ناخوشایند ناشی از عدم پایبندی شرکت های فرانسوی به تعهداتشان در گذشته را نیازمند تجربه اندوزی برای عدم تکرار موضوعاتی از این دست عنوان کرد و افزود: دو کشور می توانند با بهره گیری هوشمندانه از فضای جدید همکاری، ضمن نوسازی مناسبات اقتصادی موجود، فرصت های جدیدی را براساس نیازمندی های مشترک تعریف و فعال نمایند.
ژرار لارشه رییس مجلس سنای فرانسه نیز با تقدیر از پیام همدردی ملت ایران با مردم فرانسه در خصوص حوادث تروریستی اخیر این کشور گفت: با صراحت اعلام می کنم که جمهوری اسلامی ایران مرکز ثبات و تعادل در منطقه غرب آسیا است.
وی با اشاره به تاثیر حوادث پاریس بر افزایش نگاه واقعی در دولت فرانسه برای استفاده از مجموعه ظرفیت های قابل فعال سازی در مبارزه با تروریسم گفت: تجربیات و موفقیت های ارزنده جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم می تواند محور جدیدی برای همکاری های سیاسی و امنیتی میان دو کشور باشد.
رییس مجلس سنای فرانسه با اشاره به اراده رهبران دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی تهران ـ پاریس و ضرورت تلاش مشترک برای ایجاد زمینه های جدید در مناسبات فی مابین گفت: امیداریم در سفر رییس جمهوری ایران به پاریس شاهد پایه گذاری فصلی جدید در توسعه همکاری ها و مناسبات همه جانبه میان دو کشور باشیم.
ایران و بلغارستان ظرفیت های فرهنگی مشترکی برای همکاری دارند
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با وزیر امور خارجه کشور بلغارستان که به منظور امضای برنامه مبادلات فرهنگی میان دو کشور انجام شد، با بیان این مطلب گفت: جمهوری اسلامی ایران و کشور بلغارستان بیش از یک قرن است که با یکدیگر روابط نزدیک و دوستانه ای دارند و اشتراکات فرهنگی میان آنها بسیار زیاد است.
وی افزود: اشتراکات فرهنگی موضوعی است که دو ملت را به هم پیوند می دهد و در سال های اخیر روابط دو کشور ایران و بلغارستان همواره رو به توسعه بوده و امیدوارم با توجه به توافق هسته ای صفحه جدیدی برای روابط دو کشور و دیگر کشورهای اروپایی باز شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ایران و بلغارستان صاحب فرهنگ و تمدن دیرینه ای هستند و این اشتراکات میان آنها منجر می شود تا در زمینه های اقتصادی، سیاسی و ... نیز در جهت توسعه روابط تلاش شود.
وی با اشاره به وجود موافقتنامه فرهنگی میان دو کشور و امضای آن در سال 1966 میلادی، گفت: این موافقتنامه تا امروز معتبر است و امضای برنامه مبادلات فرهنگی میان دو کشور فرصتی است که برنامه اجرایی مبادلات فرهنگی میان دو کشور برای 3 سال آینده به عنوان نقشه راه همکاری های فرهنگی مشخص شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تبادل اساتید و دانشجویان میان دو کشور، همکاری های ادبی از جمله ترجمه کتب به زبان دو کشور، همکاری میان کتابخانه های ملی دو کشور، حفاظت از میراث فرهنگی، برگزاری نمایشگاه های آثار تجسمی، برگزاری هفته های فرهنگی و کنفرانس ها و همایش های علمی و فرهنگی و ... از جمله برنامه هایی است که ایران برای همکاری مشترک با بلغارستان از آنها استقبال می کند.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید گفت: ایران دارای سینمای پیشرفته ای است و آمادگی همکاری نزدیک در این زمینه با بلغارستان برای ساخت فیلم های مشترک با موضوعات مشترک را دارد.
وی در ادامه با اشاره به زندگی مسالمت آمیز مسلمانان و مسیحیان و سایر مذاهب در کنار هم در کشور بلغارستان، بر آمادگی ایران برای گفت و گو با رهبران دینی بلغارستان تاکید کرد.
جنتی با اشاره به خشونت های تروریست ها در دنیا افزود: خشن ترین نوع حرکت های تروریستی را در قرن حاضر با آن موجه هستیم که حتی به آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشورها هم رحم نمی کنند و آنها را از بین می برند.
وی گفت: برنامه مبادلات فرهنگی میان ایران و بلغارستان شامل همکاری های مشترک در زمینه های سینمایی، هنری، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی و هفته های فرهنگی، برگزاری همایش ها و کنفرانس های فرهنگی و هنری، گردشگری، حفظ میراث فرهنگی و تاریخی، همکاری های علمی و آموزشی و ... است.
در ادامه این دیدار «دانیل میتوف» وزیر امور خارجه بلغارستان گفت: گسترش روابط فرهنگی و آموزشی و تبادل دانشجویان و اساتید میان دو کشور امر مهمی است که موجب پیوند و نزدیک شدن دو ملت می شود.
وی با ابزار رضایت از برگزاری نمایشگاه فرهنگی بلغارستان در فرهنگسرای نیاوران افزود: ایران و بلغارستان دارای اشتراکات فرهنگی بسیاری هستند و می توانند همکاری های مختلفی در این زمینه از جمله حوزه های سینمایی، رسانه های تبادل هیات های ترجمه کتاب های ادبی، برگزاری همایش های علمی و فرهنگی و ... با یکدیگر داشته باشند.
وزیر امور خارجه بلغارستان با محکومیت اقدامات وحشیانه تروریست ها در جهان ادامه داد: کاملا مشخص است که تروریست ها هیچ نقطه مشترکی با اسلام ندارند و وظیفه همه ما مقابله با این پدیده شوم است.
در پایان این دیدار برنامه مبادلات همکاری در زمینه فرهنگی، علمی، آموزشی، ورزشی و رسانه های گروهی بین جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بلغارستان از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر امور خارجه بلغارستان به امضا رسید.
در ادامه وزیر امور خارجه بلغارستان و هیات همراهش به همراه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از موزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدن کرد.
امضای تفاهم نامه همکاری میان هلال احمر و وزارت بهداشت در زمینه اجرای طرح 'سلامت یاران'
در هشتمین آیین نکوداشت خدمات داوطلبانه که با حضور مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعیت هلال احمر در حال برگزاری است، تفاهم نامه همکاری میان جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت در زمینه اجرای طرح سلامت یاران به امضای سیدحسن قاضی زاده هاشمی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سیدامیرمحسن ضیائی؛ رئیس جمعیت هلال احمر رسید.
بنا بر این گزارش، طرح سلامت یاران که با مشارکت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعیت هلال احمر انجام می شود، به صورت پایلوت در 10 بیمارستان در استانهای البرز، تهران، گلستان، اصفهان، فارس، خوزستان و آذربایجان شرقی اجرا خواهد شد و داوطلبان جمعیت هلال احمر، حمایت های روحی و روانی از بیماران و تمامی اقداماتی که از سوی همراهان بیمار برای تامین آسایش و راحتی بیمار فراهم می شود از جمله ارائه خدمات به بیماران بدون همراه، بیماران دچار آسیبهای جسمی متعدد، بیماران دارای مشکلات حرکتی در حدی که قادر به انجام امور شخصی نباشد، بیماران دچاراختلال حواس در حدی که برقراری ارتباط مقدور باشد، بیماران دارای سن بیش از 70 سال، بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن صعب العلاج با علائم حیاتی پایدار، بیماران نیازمند به راهنمایی به منظور انجام امور اداری چون پذیرش، ترخیص و ...، را به عهده خواهند داشت.
لازم به ذکر است در حاشیه این آیین، وزیر بهداشت به عضویت داوطلبانه جمعیت هلال احمر درآمد.
تصویب تعدادی از بندهای باقی مانده لایحه بودجه سال 1395 کل کشور
در جلسه بعد از ظهر امروز به ریاست دکتر حسن روحانی رییس جمهوری،تعدادی از بندهای باقیمانده لایحه بودجه سال 1395 کل کشور درباره اجازه انتشار اوراق مشارکت به منظور اجرای طرحهای انتفاعی، انتشار اوراق صکوک توسط شهرداریهای کشور و سازمانهای وابسته جهت طرحهای قطار شهری، تسویه بدهیهای قطعی دولت به اشخاص حقیقی و حقوقی، تعاونی و خصوصی با مطالبات قطعی دولت از اشخاص مزبور ، بررسی و تصویب شد.
در این جلسه همچنین ارقام نهایی منابع و مصارف بودجه سال 1395 کل کشور به تصویب هیات وزیران رسید.
تقویت جنبه مقاومتی اقتصاد، استمرار در کاهش تورم، افزایش رشد اقتصادی، ارتقای بهرهوری، توسعه اشتغال، آموزش و بهداشت و سلامت، کشاورزی و مدیریت بهینه آب و خاک، افزایش بودجه تحقیق و پژوهش تا یک درصد از تولید ناخالص داخلی، پرداخت مطالبات بازنشستگان بابت پاداش پایان خدمت، رشد 82 درصدی اعتبار خرید تضمینی آب شرب، تأمین اعتبار برای استخدام 12 هزار نفر در آموزش و پرورش و توجه به پرداخت یارانه ساخت مسکن مهر به میزان دو برابر اعتبار سال 1394 از مهمترین اهداف بودجه سال 1395 کل کشور است.
تهران مصمم به توسعه روابط با اتحادیه اروپا و به ویژه بلغارستان است
حسن روحانی در دیدار "دانیل میتف" وزیر امور خارجه بلغارستان، برخورداری از منابع غنی انرژی، جمعیت 80 میلیونی، جایگاه مهم منطقهای ایران و شرایط اقتصادی مناسب بعد از رفع تحریمها را زمینه مناسبی برای توسعه روابط تهران – صوفیه در راستای تأمین منافع دو کشور دانست و اظهارداشت: شرایط برای توسعه بیشتر روابط ایران با اتحادیه اروپا و به ویژه بلغارستان کاملا فراهم شده است.
دکتر روحانی گفت: بلغارستان از یک سو به عنوان یک کشور دوست و از سوی دیگر به عنوان دروازه ای برای ورود به اتحادیه اروپا میتواند از مسیرهای مهم اتصال جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه به اتحادیه اروپا باشد. از سوی دیگر بلغارستان و اتحادیه اروپا نیز از طریق ایران می توانند به حاشیه دریای عمان و اقیانوس هند متصل شوند.
رییس جمهوری در ادامه به قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در خصوص ایران اشاره کرد و گفت: این قطعنامه به خوبی نشان داد که برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران همواره صلحآمیز بوده و تهران به تعهدات بینالمللی خود پایبند بوده است.
دکتر روحانی تصریح کرد: تهران در شرایط فعلی مصمم است روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود را با کشورهای عضو اتحادیه اروپا گسترش دهد.
رییس جمهوری همچنین با اشاره به حساسیت تحولات منطقه بویژه سوریه، اظهار داشت: وضعیت کنونی منطقه نگران کننده است و همه کشورها باید به عنوان یک وظیفه، برای مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات در منطقه تلاش کنند.
دکتر روحانی تصریح کرد: باید در زمینه مسایل مهم منطقهای که به منافع همه کشورها مربوط میشود، همفکری و رایزنی ها هر چه بیشتر تقویت شود.
رییس جمهوری تأکید کرد: حفظ تمامیت ارضی و احترام به مرزهای جغرافیایی کشورها برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ زیرا تنش و بهم ریختگی مرزهای کشورها میتواند سراسر منطقه را به بیثباتی بکشاند.
دکتر روحانی همچنین توجه به مسایل انسانی را حائز اهمیت دانست و گفت: کمک به مردمی که از خانه و زندگی خود آواره شده و پناهگاهی ندارند، وظیفه بزرگ انسانی است و در این زمینه از نظر ایران تفاوتی بین مسلمان، مسیحی و پیروان سایر ادیان و ملیتهای مختلف وجود ندارد و هر انسانی که دچار مشکل میشود، وظیفه داریم به او کمک کنیم.
رییس جمهوری اضافه کرد: در شرایط فعلی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ویژه آنها که مرزهایشان به سوریه نزدیکتر است، وظیفه انسانی سختی بر دوش دارند.
"میتف" وزیر امور خارجه بلغارستان نیز در این دیدار با ابلاغ سلام رییس جمهور و نخستوزیر کشورش به دکتر روحانی، اظهار داشت: امروز جمهوری اسلامی ایران نه تنها نقش مهمی در منطقه، بلکه در جهان دارد و صوفیه مصمم است در تمامی زمینهها روابط خود را با تهران توسعه دهد.
وی با اشاره به اینکه بلغارستان اهمیت زیادی برای توسعه روابط خود با ایران قایل است، گفت: صوفیه همواره به دنبال گسترش و توسعه روابط دوستانه و سنتی خود با تهران بوده و هست.
وزیر امور خارجه بلغارستان همچنین با اشاره به استفاده از ظرفیتهای دو کشور برای توسعه روابط دوجانبه، بر همکاری در زمینه انرژی تأکید کرد.
میتف خاطر نشان کرد: رفع تحریمهای ایران روند خوبی را آغاز کرده و بلغارستان به سهم خود کمک میکند که این تحریمها هر چه زودتر به طور کامل برداشته شده و تعامل اتحادیه اروپا و جهان با اقتصاد ایران بیشتر شود.
وزیر امور خارجه بلغارستان همچنین با اشاره به نقش سازنده ایران در تحولات منطقهای به موضوع سوریه و لزوم مبارزه با تروریزم، اظهار داشت: بلغارستان از حضور ایران در مذاکرات وین حمایت کرده و آنرا مثبت و بسیار سازنده ارزیابی میکند و معتقدیم همگان باید برای رفع مشکل سوریه کمک کنند.
وی مبارزه با تروریسم، حفظ تمامیت ارضی سوریه و برگزاری انتخاباتی فراگیر را از اولویت های کشورش در ارتبلط با سوریه دانست.
میتف با اشاره به اینکه پیروان ادیان و همچنین اقوام مختلف در ایران در کنار یکدیگر به طور مسالمتآمیز زندگی میکنند، گفت: ایران میتواند سرمشق و الگوی مناسبی برای سایر کشورها در زمینه همزیستی مسالمتآمیز ادیان و اقوام مختلف باشد.
دولت توان سرمایه گذاری در صنعت حمل ونقل ریلی را ندارد/راهکار برای کاهش آلودگی هوای تهران
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مراسم بهره برداری از ناوگان مسافری جدید، گفت: برای افزایش سهم صنعت حمل ونقل ریلی تا سال 1400، به دو هزار 800 واگن مسافری جدید نیازمندیم.
وی افزود: برای این تعداد واگن مسافری جدید باید بیش از 10 هزار میلیارد تومان در این بخش توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه دولت برای انجام سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی توانایی لازم را ندارد، گفت: برای تشویق بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در این بخش، باید ساختارهای اقتصادی اصلاح شود.
آخوندی اظهار داشت: خوشبختانه امروز شاهد امضای قرارداد تولید 300 واگن مسافری جدید هستیم تا بتوانیم در انتخاب مردم حق شهروندی را به جا آوریم.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه انتخاب مناسب حق طبیعی مردم است، افزود: ایجاد رقابت در صنعت حمل و نقل ریلی نیز حافظ اصلی تامین منافع مصرف کنندگان است.
وی تاکید کرد: سیستم مداخله ای دولت نمی تواند منافع مردم را تامین کند بلکه رقابت حافظ اصلی منافع مصرف کنندگان است که می تواند به کاهش قیمت ها نیز منجر شود.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: برای افزایش سرمایه گذاری ها در بخش های مختلف اقتصادی، آزادسازی بازار بسیار ضروری است تا بتواند به ثبات کامل برسد.
آخوندی یادآور شد: قیمت گذاری در 25 سال گذشته هرگونه سرمایه گذاری را در کشور سرکوب کرده، کیفیت خدمات را کاهش داده است و مصرف کنندگان نیز از این مساله زیان دیده اند.
آخوندی تاکید کرد: با این حال همه ما وظیفه داریم در توسعه ایران گام های اساسی برداریم و این مساله تنها با افزایش سرمایه گذاری های مورد نیاز در بخش های مختلف اقتصادی عملی خواهد شد.
وی گفت: هرچند که در شرایط تنگنای مالی سختی قرار گرفته ایم اما برای خرید 200 واگن مسافری، 800 میلیارد تومان و برای خرید 450 واگن مخزن دار 105 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در صنعت حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری شده است.
وی از همه دست اندرکاران صنعت حمل و نقل ریلی خواست به منافع بلندمدت این صنعت نگاه کنند زیرا آینده کشور بدون توسعه صنعت حمل و نقل ریلی مشکلات زیادی خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی گفت: هم اکنون روزانه بین 900 هزار تا یک میلیون دستگاه خودرو از حومه وارد تهران می شود و همین تعداد نیز از تهران به حومه حرکت می کنند و این سبب آلودگی های گسترده ای در تهران می شود.
وی اظهار داشت: در صورتی که این تعداد جابجایی مردم به صنعت حمل و نقل ریلی منتقل می شد، در این صورت 30 درصد از آلودگی های شهر تهران کاهش پیدا می کرد.
آخوندی گفت: با این حال آسایش مردم در قطار با آسایش و راحتی آنها در اتوبوس و وسیله شخصی قابل مشاهده نیست و ما هیچ افق دیگری جز توسعه حمل و نقل ریلی نداریم.
وی ادامه داد: هم اکنون شانزدهمین قطار حمل و نقل ریلی و حومه ای وارد ناوگان شده است؛ هر چه تعداد قطارهای حومه ای افزایش یابد، بار ترافیک از جاده ها به طرف تهران و بالعکس کاهش پیدا می کند.
آخوندی، به بهینه سازی سیستم سوخت رسانی در راه آهن نیز تاکید کرد و گفت: روزانه یک میلیون لیتر گازوئیل در راه آهن کشور مصرف می شود؛ هرچه در این میزان صرفه جویی شود، از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری خواهد شد.
وی همچنین خواستار افزایش منابع مالی صندوق توسعه ملی در صنعت حمل و نقل ریلی شد و گفت: امیدوارم صندوق توسعه ملی سهم خود را در انجام زیرساخت های مورد نیاز در حمل و نقل ریلی افزایش دهد.
حضور معاون علمی رییسجمهور ، رییس سازمان انرژی اتمی و وزیر علوم
32 محصول دانشبنیان مورد حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی شدند
طی مراسمی در تاریخ 28 آذرماه 94 برگزار شد، بیش از 30 محصول دانشبنیان تجاریسازی شده با تسهیلات حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی رونمایی شدند. در این مراسم که با حضور دکتر سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی،دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، دکتر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی، دکتر فرهادی، وزیر علوم و مسوولان صندوق در سالن اجلاس سران برگزار شد، از 32 محصول دانشبنیان رونمایی شد.
200 مرکز درمان سرطان در کشور ساخته می شود
سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم کلنگ زنی ساخت مرکز جامع درمان سرطان بیمارستان حضرت رسول(ص) تهران که با حضور سردار سرتیپ پاسدار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صورت گرفت، افزود: مراکز درمان سرطان در سه سطح در کشور ساخته خواهند شد.
وی ادامه داد: سطح اول، شیمی درمانی سرپایی است و سطح دوم افزون بر شیمی درمانی، رادیوتراپی و بستری هم دارد.
وزیر بهداشت گفت: سطح سوم مراکز جامع درمان سرطان در مراکز استان ها علاوه بر شیمی درمانی و رادیو تراپی، پت اسکن و رادیو سرجری(جراحی با اشعه) و «ام آری آی» نیز دارند.
هاشمی افزود: برنامه وزارت بهداشت این است که 200 مرکز درمان سرطان در کشور ساخته شود که امروز ساخت 13 مرکز از این پروژه ها را با همکاری وزارت دفاع آغاز می کنیم و امیدواریم در زمان مقرر که بین 1.5 تا دو سال است، این پروژه ها به پایان برسد.
وزیر بهداشت گفت: مراکزی که با همکاری وزارت دفاع ساخته می شوند در 13 قطب آموزشی و پژوهشی هستند که چهار مرکز آن در مراکز استان ها و 9 مرکز دیگر در شهرستان ها قرار دارند.
وی ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری غدیر وابسته به وزارت دفاع یکهزار میلیارد تومان برای ساخت این مراکز در استان های تهران، اصفهان، مازنداران و خراسان رضوی اختصاص داده است.
وزیر بهداشت گفت: در حوزه نیروی تخصصی و انسانی کمبودی در کشور نداریم، آنچه کمبود است در مورد فضای فیزیکی و تجهیزات پزشکی بخصوص تجهیزات پیشرفته ای مانند سایبر نایف - پت اسکن و تجهیزاتی است که در آینده به احتمال زیاد برای درمان سرطان استفاده خواهد شد.
هاشمی افزود: بیماری سرطان یک بیماری عالم گیر است که اندام ها و ارگان های مختلف را درگیر می کند، شیوع این بیماری اکنون در مقایسه با کشورهای پیشرفته در ایران کمتر است اما در آینده با مسن شدن جمعیت، میزان شیوع آن در کشور نیز افزایش خواهد یافت.
نظر شما