به گزارش خبرگزاری شبستان، خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارشی به قلم «اریک زوئس» خبرنگار و مورخ آمریکایی نوشت: تروریسم مدرن از وهابیت سعودی منشا گرفت و واشنگتن نیز هیزم در آتش آن ریخت.
در دهه 1940 واشنگتن و عربستان سعودی ائتلاف طولانی را بر اساس تجارت نفت با اسلحه تشکیل دادند. در طول سال 1973 «ریچارد نیکسون» رئیس جمهور وقت آمریکا وابستگی طلا با دلار را کاهش داد و بلافاصله نفت دلاری شد. در آن زمان عربستان بیش از دیگر کشورها طلا داشت.
خاندان آل سعود از نزدیک با «محمد ابن عبد الوهاب» ارتباط داشت. الوهاب بود که مفهوم جنبش سنی افراطی جدید وهابیت را ایجاد کرد.
در سال 1744 «محمد ابن سعود» و عبدالوهاب سوگند وفاداری خوردند و متعهد شدند با هم همکاری کنند. آنها تصمیم گرفتند کشوری را بر اساس اصول وهابیت پایه گذاری کنند.
با این حال طرح بلندپروازانه سعودی ها برای گسترش آموزه جدید با امپراطوری عثمانی تضعیف شد: عثمانی ها ایده های افراطی وهابی را به اشتراک نمی گذاشتند.
در نهایت امپراطوری عثمانی سرنگون شد و پادشاهی عربستان سعودی در سال 1932 ظهور کرد.
این پادشاهی یکی از فقیرترین کشورهای جهان بود تا این که ذخایر عظیم نفتی این کشور در منطقه الاحساء کشف شد.
نیازی به یادآوری نیست که آمریکا برای عقد قرارداد به این کشور هجوم برد. در سال 1941 شرکت نفتی سعودی – آمریکایی آرامکو استخراج کامل نفت از میادین نفتی عربستان را آغاز کرد.
در همین حال، عربستان سعودی به گسترش وهابیت با هدف اقدام علیه همسایگان شیعه خود در منطقه ادامه داد. نیازی به گفتن نیست که میادین غنی نفتی به خاندان آل سعود فرصت استثنایی را برای درک ایده های سیاسی و ایدئولوژیکی آنها داد.
در دهه 1960 عربستان سعودی به پناهگاهی برای اخوان المسلمین دیگر گروه سنی بنیاد گرا که از مصر اخراج شده بود، تبدیل شد.
و در آن زمان در سال 1978 «زبگیو برژینسکی» مشاور امنیت ملی «جیمی کارتر» رئیس جمهور وقت امریکا به کارتر توصیه کرد که جنگجویان طرفدار سعودی ها یا مجاهدین (به بعدها طالبان نامیده شدند) را به افغانستان وارد کند تا موجی از تروریسم ایجاد کند تا در نتیجه شوروی را که در آن زمان متحد افغانستان بود، سرنگون کند.
در حالی که این اقدام تبعات بسیاری در خصوص گسترش تروریسم در خاورمیانه و آسیای مرکزی داشت، برژینسکی هیچگاه از تصمیم واشنگتن برای تجهیز و آموزش تروریست ها ابراز تاسف نکرد.
تروریست ها با همکاری آمریکا – عربستان تغذیه شده اند. با این حال، جنگ افروزان آمریکایی هنوز هم این حقیقت را که تروریسمی که آنها ساخته اند در نهایت به تهدید جهانی بدل شده، منکر می شوند.
تروریسم امروزی نشات گرفته از وهابیتی است که از کنترل کشورهای سلفی غیروهابی خارج شده است.
این حقیقت را باید یادآور شد که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مطابق با سنت های قرون وسطایی اداره می شوند که هیچ توجهی به دموکراسی و حقوق بشر ندارد. و واشنگتن و ریاض همچنان متحدان نزدیک باقی مانده اند.
آنچه منحصر به فرد است ائتلاف آمریکا و عربستان بر مبنای دلارهای نفتی است که جنگ هایی را بر اساس حرص و طمع آنها به راه انداخته است.
نظر شما