به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، آيين افتتاحيه «روزهای فیلم ایران» با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و اتفاق سینماگران تاجیکستان و حضور ایرانیان مقیم دوشنبه و تعدادی از علاقه مندان فیلمهای ایرانی، سفرا و نمایندگان آذربایجان، ژاپن، افغانستان و قزاقستان در شهر دوشنبه برگزار شد.
شمسالدین آروم بیکزاده، وزیر فرهنگ تاجیکستان در سخنانی با بیان اینکه امروز ما شاهد افتتاح یک رویداد بسیار مهم فرهنگی هستیم، اظهار كرد: در طول یک هفته، فیلمهایی به نمایش گذاشته میشوند که به فرهنگ مردم تاجیک قرابت زیادی دارند.
وی ادامه داد: روابط دوستانه مردم ایران و تاجیکستان در طول تاریخ نه تنها هیچ مشکلی وجود نداشته، بلکه باید گفت فرهنگ دو ملت از یک سرچشمه واحد آب خورده و سیراب شده است.
آروم بیکزاده با اذعان اينكه دوشنبه و تهران در زمینههای فرهنگی همکاریهای تنگاتنگي دارند، گفت: در تاجیکستان هیچ مراسم فرهنگی و اجتماعی برگزار نمیشود که در آن برادران ایرانی حضور نداشته باشند.
وی در پایان سخنان خود خطاب به تماشاگران اظهار كرد: شما با تماشای فیلمهای ایرانی طی یک هفته از سرچشمه ناب ادبیات، فرهنگ و معرفت بزرگ ایران خواهید نوشید.
برخورداري سینمای ایران امروز از رویکردي اخلاقی و انسانی
حجتالله فغانی، سفیر جمهوري اسلامي ایران در تاجیکستان در این مراسم گفت: آنچه در این فیلمها مشترک است تمرکز آنها بر زندگی، خانواده و اخلاق است.
وي يادآور شد: آنچه سینمای ایران امروز را از سینمای سایر کشورها متمایز میکند، تولیدات بیشتر این سینما نیست، بلکه رویکرد اخلاقی و انسانی آن است. سینمای ایران عاری از خشونت و بی بندباری است و بر مدار اخلاق، اصول انسانی و محوریت خانواده استوار است.
زبان هنر، جاودانگی یک ملت را تضمین ميکند
ابراهیم خدایار، رایزن فرهنگی ایران با ارائه گزراشی از اکران فیلمهای دهه 90 ایران در تاجیکستان گفت: سقراط حکیم گفته بود نخستین گام برای از میان برداشتن یک ملت، پاک کردن حافظه آن است. من خوشحالم که ملت همفرهنگ تاجیکستان حافظه تاریخی خود را تا به امروز حفظ کردهاند و با ایران همدل و همزبان مانده اند.
وی با اشاره به رمز جاودانگی ملتها افزود: تنها زبانی که میتواند جاودانگی یک ملت را تضمین کند و مهر ابدی بر وی زند، زبان هنر است. اگر هنر با زندگی در کنار هم قرار گیرد، محصولی جز جاودانگی به بار نخواهد آورد.
خدايار با بیان اینکه اگر بخواهیم زبانی برای سده بیستویکم انتخاب کنیم، بدون تردید، زبان سینماست افزود: ایران امروز با تولید دهها فیلم در حد معیارهای جهانی، توانسته است گامهای مهمی در حفظ و معرفی هویت فارسیزبانان و آریایینژادان بردارد.
در پایان اين مراسم، لوح تقدیر و هدایای سفیر جمهوری اسلامی ایران به صفر حقداداف، ريیس اتفاق سینماگران تاجیکستان و زائور داختی، عکاس و فیلم بردار شهیر تاجیک اهدا شد.
گفتني است، «روزهای فیلم ایران» تا ششم دیماه جاري با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و اتفاق سینماگران تاجیکستان در تاجیکستان داير خواهد بود.
نظر شما