دکتر رضا خلیلی، مدیرعامل سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز درباره نهمین کنفرانس وزیران گردشگری کشورهای اسلامی و انتخاب شهر تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری در سال ۲۰۱۸ به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: قبلا کارگروهی در شهرداری تبریز تشکیل شده بود که در این خصوص کار کند، 2 ماه پیش در اولین نمایشگاه گردشگری در ابوظبی که کشورهای اسلامی نیز در آن حضور داشتند شرکت کردیم و ظرفیت ها و پتانسیل هایگردشگری شهر تبریز را معرفی کردیم،در این نمایشگاه 183 شرکت کننده از ده ها کشور اسلامی حضور داشتند، شهرداری تبریز با هماهنگی میراث فرهنگی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در این نمایشگاه حضور پیدا کرده بود و جاذبه های گردشگری تبریز در کتابچه ها و بروشورهای تبلیغاتی به زبان انگلیسی و عربی معرفی کرد.
وی خاطر نشان کرد: این طرح در ابتدا قرار بود در سال 2014 آغاز شود منتها اتفاقی افتاد و مبنا را سال 2017 قرار دادند، بخشی از شاخص های حضور را شهرداری تو بخشی را میراث فرهنگی مشخص کرده است. شهر مدینه عربستان را نهمین کنفرانس وزیران گردشگری کشورهای اسلامی به عنوان شهر نمونه در سال 2017 انتخاب کردند و شهر تبریز را به عنوان شهر نمونه گردشگری در سال ۲۰۱۸ انتخاب کردند، این انتخاب اتفاق خوبی برای صنعت گردشگری کشور است که علاوه بر تبریز جاهای ناشناخته ایران را از لحاظ اکوتوریسم معرفی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: شهر تبریز برای چندمین بار تبریز از سوی نشریه الکترونیکی سازمان ملل به عنوان زیباترین و توسعه یافته ترین شهر ایران معرفی شد؛ همچنین این شهر به عنوان مقر« دبیرخانه اطلس جهانی شهرهای اسلامی، سازمان ملل» انتخاب شد و شهردار تبریز به عنوان رییس اطلس سازمان ملل شناخته می شود. این دبیرخانه در اواخر ژانویه سال 2016 در خانه تاریخی «نیک دل» آغاز بکار می کند.
دکتر خلیلی اظهار داشت: سال 1394 سال پربرکتی برای شهر تبریز بود؛ ما رسما به عنوان تنها شهرداری ایران عضو شورای جهانی صنایع دستی شدیم و اقداماتی که شهرداری تبریز در صنایع دستی و فرش تبریز داشت، این شهر به عنوان شهر بافت فرش دستباف ثبت جهانی شد و شهر اصفهان نیز به عنوان شهر صنایع دستی ثبت جهانی شد. شورای جهانی صنایع دستی جشن ثبت را با حضور دکتر سلطانی فر و اعضای هیئت رییسه شورای جهانی 2 ماه پیش در تبریز برگزار شد.
مدیرعامل سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز با اشاره به ظرفیت ها و زیرساخت های تبریز به عنوان شهر نمونه گردشگری گفت: تبریز 20 درصد آثار ثبت شده ایران را دارد و آذربایجان و شمال غرب ایران 40 درصد آثار ثبت شده را در اختیار دارد، با توجه به اینکه حدود 40 درصد گردشگران در دنیا به صورت زمینی سفر می کنند تبریز به علت همجوار با چند کشور عراق، ارمنستان، ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و نزدیکی به دریای خزر پتانسیل بالایی در جذب گردشگر دارد، همچنین این شهر با داشتن زیرساخت های حمل و نقل هوایی و زمینی و ریلی و آب و هوای مطلوب می تواند گردشگران زیادی را جذب کند .
نظر شما