رساندن مساجد به طراز اسلامی نیازمند احیای کارکردهای مسجد است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور، با بیان اینکه باید مساجد را به طراز اسلامی برسانیم، اظهار داشت: این مهم نیازمند شناخت و احیای کارکردهای مساجد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور، 3 دی در مراسم افتتاح پنج کانون مساجد در شوشتر، با اشاره به جایگاه مسجد در اسلام، گفت: وظیفه ماست که مساجد را جهت ارتباط معناداری افراد جامعه با مسجد آماده کنیم و در این زمینه کانون های مساجد نقش مهمی را ایفا می کنند.

 

وی به معضلات و آسیب های اجتماعی جامعه اشاره کرد و اذعان داشت: یکی از معضلات اجتماعی در جامعه بحث تربیت فرزندان است و تربیت صحیح و کامل را می توان از مسجد آموخت و همچنین برای رفع موانع، آسیب ها و بن بست ها باید ارتباط با مساجد مستحکم تر شود.

 

جعفری، با بیان اینکه باید مساجد را به طراز اسلامی برسانیم که در این راستا امام جماعت و متولیان فرهنگی مسجد نقش اصلی را ایفا می کند، ادامه داد: متولیان مساجد باید از باسوادترین، مؤمن ترین، پرهیزگارترین و دغدغه مند ترین افراد جامعه باشند.

 

وی مسجد را محل دشمن شناسی، قرآن شناسی، اولیا شناسی، معرفت شناسی، بصیرت افزایی، انتخاب راه صحیح از باطل و... دانست و بر شناخت و احیای کارکردهای مساجد تاکید کرد و افزود: مساجد دارای کارکردهای عبادی، سیاسی، قرآنی، فرهنگی، اجتماعی پژوهشی، علمی، آموزشی و... است.

 

حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، نیز از اعطای مجوز چند کانون فرهنگی هنری مساجد در شوشترخبر داد و تصریح کرد: کانون های مساجد باید مجری برنامه هایی با تفکر مسجدی و قرآنی باشند و به صورت خودجوش و بسیجی وار به وظایف خود عمل کنند.

 

وی عنوان کرد: دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان این آمادگی را دارد که امکانات و تجهیزات بیشتری به کتابخانه ها و کانون های مساجد اختصاص دهد و با توجه به بازدیدی که از مساجد به عمل آمد و حضور فعال جوانان در کانون ها، این حمایت ها را تسریع خواهیم کرد.

 

همچنین علی بهرامی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوشتر، اضافه کرد: با افتتاح این پنج کانون، تعداد کانون های شوشتر به 61 باب رسید و امید داریم با همت دبیرخانه کانون های مساجد استان، هفت پرونده در حال بررسی نیز تا پایان سال مجوز فعالیت بگیرند.

 

وی مدیران کانون های مساجد را بازوان اجرایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: نگاه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به کانون‌ ها به عنوان موثرترین اهرم برای اجرای فعالیت های فرهنگی و هنری در شهر و روستاست.

 

بهرامی، اظهار کرد: با توجه به فضاهایی که در مساجد وجود دارد و با مساعدت دبیرخانه مساجد استان توانستیم چهار کانون را مجهز به کتابخانه کرده تا علاقه ‌مندان بتوانند جبهه جنگ نرم را در مساجد پیش ببرند.

 

وی ابراز کرد: خوشبختانه از سال گذشته تاکنون روند تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد و تخصیص کتابخانه و تجهیز آنها تسهیل یافته و این مهم، راه را برای ورود اهالی فرهنگ و هنر هموار کرده است.

 

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شوشتر، تصریح کرد: با تجهیز شدن تعدادی از کتابخانه ها در مساجد توانستیم گام های خوبی در جذب نیروی جوان و فعال در امر گسترش فعالیت های تربیتی و فرهنگی در مساجد برداریم.

 

در این مراسم پنج کانون فرهنگی و هنری مساجد با حضور و استقبال مسئولان، مدیران کانون ها و مردم شهرستان در مسجد علامه شیخ شوشتر و کتابخانه کانون فرهنگی و هنری هدایت مسجد ثامن الحج(عج) شوشتر افتتاح شد.

 

کد خبر 510157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha