به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه خبری – تحلیلی کنسرسیوم نیوز در گزارشی نوشت: دلیل این پیش بینی مشکلات بی سابقه ای است که از زمان رسیدن «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» 79 ساله به سلطنت در ژانویه آغاز شده است. او شمار اعدام ها را در مقایسه با سال گذشته دو برابر کرده و به 151 مورد در سال جاری رسانده است.
سلمان پس از دیدار با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه وعده داد تلاش های خود را برای برکناری بشار اسد رئیس جمهور سوریه با کمک به جبهه النصره زیر شاخه القاعده تقویت کند. چند هفته پس از آن، وی ائتلافی از 9 کشور را برای بمباران یمن به عنوان یکی از فقیرترین کشورهای خاورمیانه به راه انداخت.
اما اگر سلمان فکر می کرد این اقدامات برای وی احترام به دنبال داشته باشد، در اشتباه بود. در عوض، نتیجه این بود که جهان دریافت حکومت این کشور با توجه به آمار بالای اعدام و بد رفتاری با زنان در عربستان، تفاوت چندانی با خلافت ادعایی داعش در سوریه و عراق ندارد.
دیگر چالش این کشور اقتصاد آن است. با توجه به نرخ بالای بیکاری و شکاف ثروت میان فقرا و ثروتمندان، عربستان سعودی از دیرباز کشور بیمار حوزه خلیج فارس بوده است. گرچه برنامه ریزان سعودی از دهه 1970 در خصوص تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور سخن گفته اند، این پادشاهی به واقع در سال 2013 در مقایسه با 40 سال پیش بیشتر به نفت وابسته بود.
«سعودی سازی» نیروهای کار دیگر چالش است که بر اساس آن، بازار کار بین بخش خصوصی که توسط کارگران مهمان به ویژع از جنوب آسیا اشباع شده، و بخش دولتی که سعودی های تن پرور در آنجا روز را بدون هیچ بازدهی در دفاتر دولتی به شب می رسانند، تقسیم شده است.
ریاض امیدوار است سعودی ها در هتل ها، پالایشگاه ها و دیگر بخش های خدماتی هم مشغول به کار شوند، اما اکثر آنها ترجیح می دهند به شغل های با حقوق بالای دولتی منصوب شوند و به همین دلیل نرخ بیکاری این کشور در میان جوانان در رقم بالای 29 درصد است.
با توجه به همزمانی نرخ بالای بیکاری و وابستگی عربستان به نفت، کاهش دو سومی بهای نفت از اواسط سال 2014 آسیب چشمگیری به این کشور وارد کرد. اما موضوع تکان دهنده تر این است که با توجه به رکود جهانی و عرضه مازاد نفت، قیمت پایین این محصول تا سال ها ادامه خواهد یافت.
این خبر خوشی برای کشوری نیست که 91 درصد از درآمد خارجی خود را از فروش نفت تامین می کند.
رسوایی های شاهزادگان سعودی نیز تمامی ندارد.
از سوی دیگر، جوانان شیعه سعودی نیز به دلیل شرکت در تظاهرات مسالمت آمیز با مجازات های اعدام مواجه هستند که این امر نیز با واکنش های جهانی روبرو شده است.
جنگ یمن نیز که هر روز ویرانی های بیشتری بر جا می گذارد، دیگر رسوایی برای آل سعود محسوب می شود. در این جنگ تاکنون 5700 تن کشته شده اند که حدود نیمی از آنها را غیرنظامیان تشکیل می دهند.
جنگ نیابتی در شمال سوریه و عراق دیگر رسوایی برای آل سعود است. عربستان تلاش کرد با تجهیز تروریست ها در جهت برکناری اسد از قدرت گام بردارد. اما با آغاز اقدام نظامی مسکو در سوریه، ارتش سوریه نیز پیشروی خوبی داشت و در ماه های نوامبر و دسامبر اخبار خوشی در خصوص پیشروی های نیروهای اسد منتشر شد.
گزینه های سعودی ها در سوریه دیگر بسیار محدود و حتی در حد صفر است.
اکنون رهبران غربی پس از سال ها تغذیه هیولای عربستان، دیگر از ادامه این حمایت می ترسند.
نظر شما